tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κεκάκια με κακάο και γλάσο σοκολάτας

Αυτά τα τόσο εύκολα , αφράτα και γλυκά κεκάκια έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες….κι ο λόγος είναι ότι τα στολίζουμε με σοκολατένιο γλάσο και με χρωματιστή τρούφα και τα μετατρέπουμε σε ένα γιορτινό και υπέροχο κέρασμα…έτσι μπάινουμε σιγά -σιγά σε κλίμα και διάθεση προετοιμασίας για τις γιορτές των Χριστουγέννων…τώρα βέβαια αν τα φτιάξουμε κι άλλες στιγμές του χρόνου δε νομίζω ότι θα δυσκολευτούμε  να τα "καταναλώσουμε" καθώς είναι προκλητικά νόστιμα , ζουμερά , εθιστικά , σοκολατένια...

Δείτε τα :

mufin glaso sokolata1
Υλικά :


2 κούπες αλέυρι κοκ.
1 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο (γεμάτες)
1 κ.γλ. μπέικιν (γεμάτο)
2-3 βανίλιες
2 αυγά καλά χτυπημένα
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα γάλα (φέσκο)
Για το γλάσο :
100 γρ. κουβερτούρα
60 γρ. γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
40 γρ. μαργαρίνη
Λίγη χρωματιστή τρούφα για το στόλισμα {webgallery}

mufin glaso sokolata2mufin glaso sokolata3mufin glaso sokolata4mufin glaso sokolata5mufin glaso sokolata6mufin glaso sokolata7{/webgallery}
Εκτέλεση :
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε πολύ καλά το αλέυρι με το μπέικιν , το κακάο , τη ζάχαρη και τις βανίλιες.  Στο κέντρο σχηματίζουμε μια λακούβα και ρίχνουμε εκεί τα υγρά (αυγά , λάδι , γάλα) . Σιγά -σιγά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αρχίζουμε να ενώνουμε τα υλικά μέχρι να σχηματίσουμε ένα βελούδινο , παχύρευστο μίγμα. Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τις θήκες για μάφινς (ή σιλικόνης ή άλλες καλά βουτυρωμένες ή χάρτινες) κατά τα 3/4. Αν οι θήκες είναι μικρές μπορεί να βγουν και 16-17 κομμάτια , αλλιώς θα βγουν 12-14 κεκάκια . Ψήνουμε , σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 15-20 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το γλάσο :
Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια μαζί με το γάλα στο φούρνο μικροκυμμάτων για 1 λεπτό (προσέχουμε να μην ανεβάσει πολύ θερμοκρασία η κουβερτούρα και καεί , θέλουμε μόνο να ζεσταθεί) . Τότε προσθέτουμε και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε σχολαστικά μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα . Αν χρειαστεί ξαναβάζουμε στα μικροκύμματα για μισό λεπτό ακόμα. Περιμένουμε για λίγα λεπτά και τότε παίρνουμε ένα -ένα κεκάκι και βουτάμε την κορυφή του μέσα στο γλάσο και αμέσως το πασπαλίζουμε με την τρούφα για να κολλήσει πάνω .
Τα αραδιάζουμε στην πιατέλα μας και τα απολαμβάνουμε…
Αν δεν καταναλωθούν άμεσα (σε λίγες ώρες) τα τοποθετούμε σε μπωλ που κλείνει αεροστεγώς και τα φυλάμε στο ψυγείο…
Καλή επιτυχία….

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

You are here: Home με...ζαχαρη! Κεικ Κεκάκια με κακάο και γλάσο σοκολάτας