tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ανάλαφρη τούρτα με ανανά

Έχω καιρό να γράψω άρθρο και ακόμα περισσότερο καιρό να δημιουργήσω στην κουζίνα μου και ομολογώ πως μου έχει λείψει….Από την ώρα που θα “συλλάβω” την ιδέα στο μυαλό μου , μέχρι την ώρα που θα την πραγματοποιήσω , θα τη φωτογραφίσω και θα τη μοιραστώ με αυτούς που με αγαπούν και με εμπιστεύονται , όλη η διαδικασία είναι συναρπαστική. Κι όμως οι “βιωτικές μέριμνες” και το βασανιστικό , πολύ ζεστό καλοκαίρι μου στέρησαν την έμπνευση και το κέφι. Όμως αυτή η μέρα ξεκίνησε διαφορετικά! Θυμήθηκα τα λόγια μιας συμπολίτισσάς μου με την οποία συναντηθήκαμε σε μια κοινή έξοδο και μου είπε: “θέλω να ανεβάσεις μια τούρτα δροσερή , καλοκαιρινή με φράουλες ή με ανανά , όπως την έφτιαχνε η μητέρα μου τα καλοκαίρια , ανάλαφρη και δροσερή”….κάπως έτσι νομίζω πως βρήκα και πάλι την έμπνευσή μου….

toyrta anana1

Υλικά:

1 παντεσπάνι βανίλια (βασική συνταγή)

1 κουτί κονσέρβα ανανά

1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής με 60 γρ. αλεύρι (βασική συνταγή)

2 κουτιά σκόνη βανίλια τύπου garni

400 ml φρέσκο γάλα για την παρασκευή της σκόνης βανίλιας σε σαντιγύ

Μια χούφτα κερασάκια για το γαρνίρισμα

Μια χούφτα ψιλοκομμένα , καβουρδισμένα αμύγδαλα

toyrta anana2toyrta anana3toyrta anana4toyrta anana5toyrta anana6toyrta anana7toyrta anana8toyrta anana9toyrta anana10toyrta anana11toyrta anana12toyrta anana13toyrta anana15toyrta anana16toyrta anana17toyrta anana18

Εκτέλεση: 

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι βανίλια σύμφωνα με τη βασική συνταγή , το ξεφορμάρουμε και το αφήνοιυμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει καλά. Τότε το χωρίζουμε σε δυο επίπεδα κόβοντάς το με τη βοήθεια ενός πριονωτού μαχαιριού. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τη βασική συνταγή αλλά αντί για 20 γρ. χρησιμοποιούμε 60 γρ. αλεύρι αφου θέλουμε την κρέμα πιο σφιχτή. 

Χτυπάμε τα δυο φακελάκια σκόνη βανίλιας τύπου garni με το φρέσκο γάλα μέχρι να πετύχουμε μια ανάλαφρη και δεμένη κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Την τοποθετούμε στο  ψυγείο όπως είναι , με το μπωλ του μίξερ  και περιμένουμε να παγώσει και αυτή και η κρέμα ζαχαροπλαστικής. Τότε αφαιρούμε τη μισή garni την οποία φυλάμε στο ψυγείο και την άλλη μισή την οποία αφήνουμε μέσα στο μπωλ του μίξερ την ενώνουμε χτυπώντας στη χαμηλή σκάλα , προσθέτοντας κουταλιά-κουταλιά την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Τοποθετούμε τότε τον πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι στην πιατέλα και τον σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι από τη συσκευασία της κονσέρβας ανανά. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με σπάτουλα. Ψιλοκόβουμε τις μισές ροδέλες ανανά και τις σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας . Σκεπάζουμε τότε με το δεύτερο δίσκο παντεσπανιού το οποίο σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι της κονσέρβας. Από πάνω απλώνουμε την υπολοιπη κρέμα και χτίζουμε την τούρτα με τη garni που έχουμε φυλάξει στο ψυγείο. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια ανανά , συμπληρώνοντας με τα κερασάκια και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. 

Παγώνουμε την τούρτα για λίγες ώρες , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή για παντεσπάνι βανίλια θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ!

Συνταγή για την κρέμα ζαχαροπλαστικής θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...