tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Η ροζ τούρτα (με φράουλες)

Δε γίνεται να έχουμε περάσει καραντίνα , Ανοιξη 2020 και να μην υπάρχει στο site μου μία αναφορά γύρω από αυτήν! Δυο μήνες και βάλε...κλεισμένοι μέσα στο σπίτι , κάποιες στιγμές φοβηθήκαμε , ανησυχήσαμε , άλλες ηρεμήσαμε , μιλήσαμε με τους εαυτούς μας , με τους “δικούς” μας , διαβάσαμε , γελάσαμε , κλάψαμε , συγκινηθήκαμε , ανακαλύψαμε πράγματα που τα είχαμε χάσει , παραμελήσει ή αγνοήσει , μαγειρέψαμε ,φάγαμε , ήπιαμε , χορέψαμε…κι όλα αυτά με “σημαία” το σύνθημα #μένουμε_σπίτι. Μια απορία για το μέλλον και μια αδιόρατη ανησυχία υποβόσκει μα το συναίσθημα της ανανέωσης και της ελπίδας υπερτερεί ξεκάθαρα και οι ζωές μας γυρίζουν σελίδα και επιστρέφουν σε μια “νέα κανονικότητα” η οποία φέρνει πράγματα και συνήθειες που ήρθαν για να μείνουν... Επέλεξα λοιπόν να  συνδυάσω αυτή την δεδομένη στιγμή με μια αισιόδοξη , όμορφη , γλυκιά και χρωματιστή ανάρτηση και να αποχεραιτήσω αυτή τη διαφορετική Άνοιξη με μια αγκαλιά ολόγλυκες , ολόδροσες και πανέμορφες φράουλες…

toyrta roz1

Υλικά:

500 γρ. φράουλες καθαρισμένες και χτυπημένες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός

Για το παντεσπάνι:

1 κούπα αλεύρι

2 κ.σ. μπέικιν

180 γρ. ζάχαρη

5 αυγά

1/8 κούπας  από τον πολτό φράουλας

2 βανίλιες

2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο

Για το σιρόπι:

150 ml νερό

120 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ.ποτό  (λικέρ ή κονιάκ ή ρούμι)

Για την κρέμα φράουλας:

Τον υπόλοιπο πολτό φράουλας

4 κ.σ. κορν φλάουρ

160 γρ. ζάχαρη 

1 κουτί φυτική σαντιγύ (τύπου morfat)

4 κ.σ. άχνη

toyrta roz2toyrta roz3toyrta roz4toyrta roz5toyrta roz6toyrta roz7toyrta roz8toyrta roz9toyrta roz10toyrta roz11toyrta roz12toyrta roz13toyrta roz14toyrta roz15toyrta roz16toyrta roz17toyrta roz18toyrta roz19toyrta roz20toyrta roz21toyrta roz22toyrta roz23toyrta roz24toyrta roz25toyrta roz26toyrta roz27toyrta roz28toyrta roz29toyrta roz30toyrta roz31toyrta roz32toyrta roz33toyrta roz34toyrta roz35toyrta roz36toyrta roz37

 Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τα παντεσπάνι: Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε πιο δυνατή σκάλα , συνολικά για 5 λεπτά μέχρι να πετύχουμε ένα λείο κι αφράτο μίγμα. Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα 25 εκ. με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 25 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε σχάρα για να στεγνώσει και να κρυώσει εντελώς. 

Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι: Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 2-3 λεπτά μετρώντας από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Στις  τελευταίες βράσεις προσθέτουμε και το ποτό κι αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε τότε την κρέμα φράουλας: Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πολτό φράουλας , τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε διαρκώς με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά ενώ περιμένουμε να έρθει σε βρασμό. Όταν ερθει σε βρασμό , ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πήξει , αυτό θα πάρει πολύ λίγη ώρα , περίπου 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ο “δεμένος πολτός" εντελώς. Φυλάμε στην άκρη 3-4 κουταλιές της σούπας για το στρώσιμο της τούρτας.

Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγύ με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τον "δεμένο πολτό"  φράουλας (εκτός από τις 4 κουταλιές που φυλάξαμε). Χτυπάμε για πολύ λίγο , μέχρι να ενωθούν τα δυο μίγματα. Η κρέμα φράουλας είναι έτοιμη.  

Συναρμολογούμε τώρα την τούρτα:

Χωρίζουμε με ένα μαχαίρι  το παντεσπάνι σε δύο δίσκους και τοποθετούμε τον πρώτο στην πιατέλα. Σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι κι απλώνουμε από πάνω τις δυο κουταλιές της σούπας  “δεμένο πολτό" φράουλας που έχουμε φυλάξει. Ρίχνουμε λίγο λιγότερο από τη μισή κρέμα φράουλας  πάνω και την απλώνουμε με τη σπάτουλα. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με το δεύτερο δίσκο παντεσπανιού , σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι , απλώνουμε τις άλλες δυο κουταλιές “δεμένου πολτού" φράουλας και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα φράουλας. Παγώνουμε για μια ώρα στο ψυγείο , στολίζουμε με λίγες φρέσκιες φράουλες , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...