Κέικ με κίτρινη κολοκύθα
- Hits: 10477
Ένα πολύ νόστιμο , αφράτο , εύκολο , ζουμερό και ωραιότατο κέικ θα φτιάξουμε σήμερα. Η πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η αγαπημένη , κίτρινη κολοκύθα . Τώρα είναι η εποχή της και την απολαμβάνουμε όσο και όποτε θέλουμε αλλά καλό θα είναι όταν την βρίσκουμε σε αφθονία να την αποθηκέυουμε στην κατάψυξη , τριμμένη ή κομμένη σε μικρά κομμάτια , χωρισμένη σε ποσότητες των 500 γρ. περίπου…Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να την χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο…
Ας φτιάξουμε λοιπόν το κέικ μας:
Υλικά:
400 γρ. τριμμένη , κίτρινη κολοκύθα
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γλ. μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
1 κοφτό κ. γλ. σόδα
1 κ. γλ. κανέλα -μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
280 γρ. καστανή ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κ.σ. μαργαρίνη
60 γρ. καρύδι χοντροσπασμένο
2 κ.σ. cranberries
Λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα {webgallery}
{/webgallery}
Εκτέλεση :
-Ετοιμάζουμε την κολοκύθα , την καθαρίζουμε , την τρίβουμε και τη βάζουμε σε σουρωτήρι. Θέλουμε να στραγγίσουν τα υγρά της αλλά δεν τη στίβουμε για να γίνει αφράτο το κέικ. Καλό είναι λοιπόν να την τρίψουμε από την προηγούμενη και να τη βάλουμε με το σουρωτήρι μέσα σε μια λεκανίτσα , στο ψυγείο. Εννοείται ότι θα τη φέρουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
-Αναμιγνύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το μπέικιν , το αλάτι , τη σόδα , και τα μπαχαρικά. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τη μαργαρίνη και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα. Εδώ σταματάει το μίξερ…. Προσθέτουυμε την τριμμένη κολοκύθα και το τζίντζερ και αναμιγνύουμε με σπάτουλα ή μαρίζ. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα καρύδια και τα cranberries και τέλος το μίγμα του αλευριού. Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί Νο 32 και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για περίπου 50 λεπτά . Θέλουμε να έχει ροδοψηθεί και να χωρίζει από τα τοιχώματα του ταψιού. Ελέγχουμε και με τη λάμα του μαχαιριού… Περιμένουμε να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε…
Καλή επιτυχία!