tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σιροπιαστό με ινδοκάρυδο

Μιλάμε για ένα κλασικό γλυκό με καρύδα , αφράτο , σιροπιαστό , αγαπημένο…δεν υπάρχει γιορτή ή γεγονός που να μη συνοδεύεται από το άρωμά της , την πλούσια γεύση της και το απολαυστικό σιρόπι να την κάνει ακόμα πιο δελεαστική…Λουσμένη με άφθονη καρύδα στην επιφάνειά της και δροσερή μοιάζει ακαταμάχητη…Η ζύμη της περιέχει σιμιγδάλι! Δεν ξέρω ποιό από τα δυό να προτείνω…εγώ προσωπικά τη φτιάχνω πότε με ψιλό , πότε με χοντρό σιμιγδάλι και μας αρέσει εξίσου…Ωστόσο , η επιλογή αυτή φαντάζει λεπτομέρεια μπροστά στην απόλαυση που προσφέρει ένα παγωμένο κομμάτι σιροπιαστής καρύδας , ειδκά αν αυτό συνοδεύται από μια μπάλα παγωτό με άρωμα λεμόνι…

karyda1


Υλικά :


150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ή μαλακό
150 γρ. σιμιγδάλι (χοντρό ή ψιλό)
190 γρ. βούτυρο
220 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αποξηραμένη καρύδα
1/2 κούπα αποξηραμένη καρύδα επιπλέον για την επιφάνεια
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φακελάκι (20 γρ.) μπέικιν
6 αυγά
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό (γεμάτα)
2 ποτήρια ζάχαρη
Μισό λεμόνι κομμένο σε ροδέλες
(Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)

karyda2karyda3karyda4karyda5karyda6karyda7karyda8karyda9karyda10karyda11karyda12karyda13


Εκτέλεση :
-Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
-Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά και μετά προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Μετά τους κρόκους προσθέτουμε σταδιακά τις βανίλιες και το ξύσμα , το γιαούρτι , την καρύδα , και το αλεύρι με το σιμιγδάλι . Τέλος , έχοντας το μίξερ στην πιο χαμηλή σκάλα , προσθέτουμε κουταλιά , κουταλιά τη μαρέγκα. Όταν ενωθούν εντελώς τα υλικά , αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί Νο 30 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά. Θα καταλάβουμε ότι το γλυκό έχει ψηθεί όταν έχει ροδίσει και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού . Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι : Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί , σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 8 λεπτά . Σιροπιάζουμε με προσοχή το γλυκό , κουταλιά , κουταλιά για να μη διαλυθεί η επιφάνειά του . Περιμένουμε να το απορροφήσει όλο και τότε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη καρύδα. Όταν κρυώσει , κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε .

Σημ. : Αντί για βούτυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντίστοιχη ποσότητα μαργαρίνης και μάλιστα χαμηλών λιπαρών , αν θέλουμε .
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...