tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ρεβανί με δυο κρέμες

Μάλιστα , με δυο κρέμες! Γιατί η μία δε μας φτάνει όταν μας πιάνει αυτή η απληστία της γεύσης και θέλουμε ένα πληθωρικό γλυκό που να τα έχει όλα! Κι όταν λέω όλα , το εννοώ :  Να έχει ένα πλούσιο , αφράτο ρεβανί για βάση σιροπιασμένο με ένα εξίσου πλούσιο σιρόπι  και αυτό να το σκεπάζουμε με μια βελούδινη , παχιά και πλούσια κρέμα πατισερί και να μη σταματάμε εκεί αλλά να διπλοσκεπάζουμε το γλυκό με μια ακόμα κρέμα , πιο αέρινη και πιο ανάλαφρη για να κρατάει (και καλά) την ισορροπία στα υλικά..Σιγά μην είναι αυτό! Είναι που το γλυκό αυτό το σκάρωσα ένα απόγευμα που είχα κρίση υπογλυκαιμίας και αυτή η κρίση με οδήγησε στην υπερπαραγωγή…Φυσικά δεν αφήνουμε το γλυκό αυτό αγαρνίριστο  αλλά το πασπαλίζουμε  με μπόλικη τρούφα σοκολάτας και με τριμμένους ξηρούς καρπούς , έτσι για τη συνέχεια της υπερβολής....Ιδού τα αποτελέσματα….

 

revani diplokremo1

Υλικά: (για ένα πυρέξ 20x28)

Για το ρεβανί:

3 αυγά

1/2 κούπα ζάχαρη

1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.

1/2 κούπα σιμιγδάλι χονδρό

1 κ.γλ. (γεμάτο) μπέικιν

3 κ.σ. κονιάκ ή ούζο

1 βανίλια

Για το σιρόπι:

250 γρ. ζάχαρη

200 ml νερό

Χυμό από μισό λεμόνι

Κανέλα και ξύσμα εσπεριδοειδών (προαιρετικά)

Για την πρώτη κρέμα:

550 ml. γάλα

50 γρ. κορν φλάουρ

60 γρ. ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο

2 αυγά

2 βανίλιες

Για τη δεύτερη κρέμα:

1 κουτί φυτική σαντιγύ τύπου Morfat

1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα 

2 κ.σ. λικέρ μαστίχα

Για το γαρνίρισμα:

Λίγη τρούφα σοκολάτας 

Λίγους τριμμένους ξηρούς καρπούς 

Λίγη κανέλα

revani diplokremo2revani diplokremo3revani diplokremo4revani diplokremo6revani diplokremo7revani diplokremo8revani diplokremo9revani diplokremo10revani diplokremo11revani diplokremo12revani diplokremo13revani diplokremo14revani diplokremo15revani diplokremo16revani diplokremo17revani diplokremo18revani diplokremo19revani diplokremo20revani diplokremo21revani diplokremo22revani diplokremo23revani diplokremo24

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα το ρεβανί: Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με το σύρμα για να αφρατέψουν το αλεύρι , το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ποτό και συνεχίζουμε με το μίγμα αλευριού-σιμιδαλιού. Τότε σταματάμε το μίξερ κι προσθέτουμε σιγά σιγά με κυκλικές κινήσεις με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τη μαρέγκα μέχρι να ενσωματωθεί . Αδειάζουμε τότε το μίγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε γαι 4 λεπτά μετρώντας από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Σιροπιάζουμε ομοιόμορφα , με προσοχή , κουταλιά-κουταλιά το γλυκό . Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμαζουμε την πρώτη κρέμα: Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταίνεται και σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη , τα αυγά , τις βανίλιες και το κορν φλάουρ. Τα χτυπάμε με το σύρμα και όταν το γάλα έχει ζεσταθεί αρκετά πριν αρχίσει ο βρασμός , παίρνουμε μια κουτάλα από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στο μίγμα των αυγών. Αδειάζουμε τότε το μίγμα αυτό (των αυγών) μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να πάρει μια-δυο βράσεςι η κρέμα και να “δέσει” . Όταν “δέσει” αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο ρεβανί και ετοιμάζουμε τη δεύτερη κρέμα: Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ στο μίξερ για πέντε λεπτά μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το ποτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα σιγά σιγά μέχρι να ενσωματωθεί με τη σαντιγύ και να γίνει μια αφράτη κρέμα. Τότε αδειάζουμε τη δεύτερη κρέμα πάνω από την πρώτη και την απλώνουμε με μια σπάτουλα σχηματίζοντας κυματάκια , αν επιθυμούμε . Πασπαλίζουμε με την τρούφα , τους ξηρούς καρπούς και την κανέλα και παγώνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Αυτό το γλυκό το αφιερώνω στο γαμπρό μου , το Δημήτρη μου , γιατί το έχει ονοματίσει σαν “το πιο ωραίο γλυκό που υπάρχει” και δεν το συγκρίνει ούτε με την καλύτερη σοκολάτα….

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...