tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τσηζ κέικ φράουλα

Νομίζω πια πως το τζηζ κέικ αποτελεί ένα γλυκό που καταχωρείται στα αγαπημένα και θα έλεγα ότι πλέον αποτελεί κλασική και οικεία γεύση. Καθιερώθηκε από τη στιγμή που το τυρί κρέμα μπήκε στη διατροφή μας αλλά και στη ζαχαροπλαστική και ίσως εκεί είναι η επιτυχία του μιας και το τυρί αυτό είναι που  χαρίζει δροσερή και ανάλαφρη υφή απαλλαγμένη από τη μαργαρίνη και τα αυγά. Για μένα βέβαια εκτός από αυτά τεράστια σημασία παίζει η μαρμελάδα που θεωρώ ότι επιβάλλεται να είναι σπιτική αλλά και η βάση του μπισκότου που επιδιώκω να είναι τραγανή και αρωματική και όχι αυτή η υγρή βάση με τα νωτισμένα μπισκότα…

cheesecake1
Υλικά:


Για τη βάση:
400 γρ. μπισκότα (χησιμοποιώ πτι μπερ ολικής αλεσης και τύπου digestive , μισά-μισά)
150 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα:
600 γρ. τυρί κρέμα
1 φακελάκι σκόνη σαντιγύ (τύπου garni)
200 γρ. φρέσκο γάλα για την παρασκευή της κρέμας
1 κούπα άχνη ζάχαρη
5 φύλλα ζελατίνης
Για την επιφάνεια:
450 γρ. μαρμελάδα φράουλα

cheesecake2cheesecake3cheesecake4cheesecake5cheesecake6cheesecake7cheesecake8cheesecake9cheesecake10cheesecake11cheesecake12cheesecake13cheesecake14cheesecake15cheesecake16cheesecake17cheesecake18cheesecake19cheesecake20cheesecake21
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη . Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο , αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί και λιώσει προσθέτουμε το τρίμμα μπισκότου. Το ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να ποτίσει όλο και το αφήνουμε για αρκετά λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί. θα το καταλάβουμε γιατί θα σκουρύνει ελαφρά κια θα μοσχομυρίσει. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και όταν κρυώσει αρκετά το αδειάζουμε σε μια επίπεδη πιατέλα που έχουμε τοποθετήσει τσέρκι 26-28εκ. Το πατάμε πολύ καλά με τη χούφτα μας ώστε να πετύχουμε μια εντελώς επίπεδη επιφάνεια. Το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με την κρέμα:
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό να μουλιάσουν καλά. Παράλληλα χτυπάμε τη σκόνη τύπου garni με τα 200ml γάλα μέχρι να γίνουν σφιχτή σαντιγύ. Την τοποθετούμε στο ψυγείο. Χτυπάμε στη συνέχεια το τυρί με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν ενώ παράλληλα στίβουμε δυνατά με τα χέρια μας τα φύλα ζελατίνης και τα διαλύουμε σε 3 κ.σ. βραστό νερό . Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη ζελατίνη και τη σαντιγύ μέχρι να ομογενοποιηθούν . Η κρέμα είναι έτοιμη.
Αδειάζουμε λοιπόν την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4-6 ώρες μέχρι ναπαγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα του.
Ότατν έρθει η ώρα να σερβίρουμε , ανακατεύουμε λίγο τη μαρμελάδα με ένα πιρούνι για να μαλακώσει και την απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού. Αν είναι πολύ σφιχτή την αραιώνουμε με μια κουταλιά νερό ή λικέρ φράουλα ή κονιάκ.
Aφαιρούμε το τσέρκι με προσοχή , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
-Συνταγή για μαρμελάδα φράουλα θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ
-Μια εξίσου καλή πρόταση είναι να κάνουμε το τσηζ κέικ με μαρμελάδα με φρούτα του δάσους. Συνταγή θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...