tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τσηζ κέικ ζέβρα (zebra cheesecake)

Η διαδικασία προετοιμασίας με τις εναλλάξ στρώσεις μίγματος κακάο-βανίλια είναι απολαυστική και αρέσει σε όλους. Βάλε τώρα με το μυαλό σου πόσο αρέσει το θέαμα αυτού του πανέμορφου και ιδιαίτερου γλυκού αλλά και το αποτέλεσμα αφού μιλάμε για ένα βελούδινο, ψητό τσηζ-κέικ που λιώνει στο στόμα και ξεσηκώνει τον ουρανίσκο με πολλαπλές εκρήξεις. Πρόταση σερβιρίσματος με σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας ή βύσσινο γλυκό…κι όποιος αντέξει.

zebra cheesecake1

Υλικά:

600 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. βούτυρο

210 γρ. καστανή ζάχαρη

4 αυγά

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

200 γρ. κρέμα γάλακτος

60 γρ. κορν φλάουρ

2 βανίλιες

1 κ.σ. μπέικιν

Επιπλέον:

120 γρ. κουβερτούρα

2 κ.σ. κακάο

4 κ.σ. γάλα

(Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)

zebra cheesecake2zebra cheesecake3zebra cheesecake4zebra cheesecake5zebra cheesecake6zebra cheesecake7zebra cheesecake8zebra cheesecake9zebra cheesecake10zebra cheesecake11zebra cheesecake12zebra cheesecake13zebra cheesecake14zebra cheesecake15zebra cheesecake16zebra cheesecake17zebra cheesecake18zebra cheesecake19zebra cheesecake20zebra cheesecake21zebra cheesecake22zebra cheesecake23zebra cheesecake24zebra cheesecake25zebra cheesecake26zebra cheesecake27

Εκτέλεση:

Πρώτα-πρώτα λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπαιν-μαρί και την αφήνουμε στην άκρη να μισοκρυώσει.

Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τις βανίλιες, μετά το κορν φλάουρ και το μπέικιν και στη συνέχεια το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος. Τα χτυπάμε μέχρι να πετύχουμε ένα αφράτο, ομοιογενές μίγμα. Σε ένα δεύτερο μπωλ αδειάζουμε 700 γρ. από το μίγμα (λίγο λιγότερο από το μισό) και αδειάζουμε εκεί την λιωμένη κουβερτούρα, το κακάο και το γάλα. Χτυπάμε  όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πετύχουμε ομοιόμορφο χρώμα.

Τα δυο μίγματα είναι έτοιμα.

Τοποθετούμε λαδόκολλα σε μία φόρμα 24εκ. και αδειάζουμε εναλλάξ 1/3 κούπας από το ένα μίγμα κι 1/3 από το άλλο  φροντίζοντας να στοχεύουμε στο κέντρο κάθε φορά. Συνεχίζουμε κατά αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μίγματα. Αν θέλουμε, με ένα καλαμάκι κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια του γλυκού. Χτυπάμε τότε τη φόρμα  με δύναμη τρεις-τέσσερις φορές πάνω στον πάγκο για να αφαιρεθεί ο ενδιάμεσος αέρας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο, για μία ώρα περίπου. Όταν ψηθεί το γλυκό, ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου κι το αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει εντελώς. Ξεφορμάρουμε με προσοχή, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε όπως προτιμάμε.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...