- Details
- Hits: 8874
Το κίτρινο κολοκύθι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά στην κουζίνα. Όταν είναι η εποχή του τρελλαίνομαι και θέλω να τα φτιάξω όλα….. κολοκυθόπιτα αλμυρή , κολοκυθοκεφτέδες , κολοκύθια ψητά με ζάχαρη και κανέλα , και βέβαια τη γλυκιά κολοκυθόπιτα , την οποία λατρεύω. Αυτήν την τελευταία στην περιοχή μας (Πελοπόνησσο) την φτιάχνουν σιροπιαστή με καρύδια και μπαχαρικά έτσι ώστε να μη διαφέρει πολύ από τον μπακλαβά . Εγώ όμως ήθελα αυτή την κολοκυθόπιτα κάπως διαφορετική , σα ''χωριάτικη'' πίτα , με πιο απλή γέυση ώστε να μη σκεπάζεται η δροσερή και παράλληλα γλυκιά και ανάλαφρη γεύση του κολοκυθιού. Πείραμα στο πείραμα κατέληξα σ' αυτή τη συνταγή και σας την παρουσιάζω με μεγάλη χαρά:
- Details
- Hits: 5261
Η φράουλα για μένα είναι ένα μικρό θαύμα και το αποδεικνύει με το ρουμπινένιο χρώμα της , με το υπέροχο άρωμά της και με την τεράστια διατροφική της αξία! Όσο υπάρχουν φράουλες και είναι η εποχή τους προσπαθώ να τις εκμεταλλεύομαι και να τις τιμώ δεόντως….και δεν είναι πολύς ο καιρός , καθώς παράγεται για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέσα στην Άνοιξη. Φτιάχνω λοιπόν τούρτες και άλλα γλυκά ψυγείου , σως φράουλας , κεκάκια με φράουλες , τάρτα με κρέμα φράουλας , τσηζ κέικ...Τέλος φτιάχνω και μαρμελάδα για να την απολαμβάνουμε για όσο περισσότερο καιρό γίνεται με το τσουρεκάκι μας , με το παξιμάδι μας , με το γιαούρτι ή το παγωτό βανίλια και καμιά φορά σκέτη κρυφά-κρυφά με το κουταλάκι!
Yλικά:
- Details
- Hits: 7645
Αυτό το τόσο απλό , τόσο ταπεινό και συνάμα τόσο αρχοντικό γλυκό το θεωρώ κορυφαίο και συνοδεύει εικόνες και μνήμες του μυαλού και της καρδιάς μου από άλλες εποχές. Απόγευμα , στην αυλή της γιαγιάς μου, κάτω απ' την κληματαριά με ελληνικό καφέ και δροσερό αεράκι, στιγμές ρομαντικές με άρωμα φθινοπώρου. Αποκλείεται , λοιπόν , να έρθει κάποιος στο σπίτι μου και να μη βρει γλυκό σταφύλι , δε γίνεται! Νιώθω το σπίτι μου άδειο χωρίς αυτό, χώρια που συνοδεύει τόσο τέλεια το βραδινό μας γιαούρτι!
Δείτε το :
Υλικά:
- Details
- Hits: 6373
Δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να μην αγαπάει αυτό το γλύκισμα...τόσο ωφέλιμο , τόσο αρωματικό...και η κρέμα του τόσο ανάλαφρη και βελούδινη. Σε άλλες χώρες του κόσμου το ονομάζουν "πουτίγκα ρυζιού" και το εμπλουτίζουν με αρώματα ανάλογα με το τί διαθέτει η κάθε περιοχή. Στο Βυζάντιο το ονόμαζαν "γλυκό των πλουσίων". Για μας όμως είναι το αγαπημένο "ρυζόγαλο" των μαμάδων και των γιαγιάδων μας και είναι συνώνυμο του ωφέλιμου και δυναμωτικού για παιδιά και...όχι μόνο . Φτιάξτε το , αρωματίστε το με μπόλικη κανέλα και απολαύστε το!
Υλικά: