- Details
- Hits: 4502
Όλα τα καλά μαζεμένα σε μια υπέροχη, γλυκιά πίτα! Αν σας αρέσουν οι "χωριάτικες", παραδοσιακές, αυθεντικές γεύσεις που είναι στενά δεμένες με τα προϊόντα της γης , δοκιμάστε την! Το ανθότυρο δίνει την ιδιαιτερότητα σ' αυτό το γλυκό και του χαρίζει ρουστικ αίσθηση ενώ το αχλάδι το συμπληρώνει διακριτικά και αρωματικά …Τη συνταγή ανακάλυψα σε ένα παλιό περιοδικό με αφιέρωμα σε τάρτες και πίτες…
Ας τη δούμε :
- Details
- Hits: 4065
Αυτό το γλύκισμα το επινόησα από τη μεγάλη μου αγάπη για τα καραμελωμένα μήλα με κανέλα σε συνδυασμό με μια άλλη μεγάλη αγάπη , την πάστα φλώρα.... Τα καραμελωμένα μήλα με κονιάκ , σταφίδες και μαύρη ζάχαρη είναι η αδυναμία μου. Σκέφτηκα λοιπόν να τα βάλω μέσα σε μια πίτα - τάρτα - πάστα φλώρα αντικαθιστώντας έτσι τη μαρμελάδα και πλατιάζοντας τις λωρίδες που τη σκεπάζουν για να καλύψω τα μήλα ώστε να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους και μετά το ψήσιμο….
- Details
- Hits: 8857
Πόσο μου αρέσει αυτός ο χαλβάς δε λέγεται και πιστεύω ότι αρέσει και σε πολλούς ακόμα. Βασίζεται στην καραμελωμένη ζάχαρη και δένει με νισεστέ , ενώ τα καβουρδισμένα αμύγδαλα συμπληρώνουν το καταπληκτικό αποτέλεσμα . Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές με αρκετή επιτυχία άλλα πάντα κάτι έφταιγε και το αποτέλεσμα δε με ικανοποιούσε απόλυτα , μέχρι που ανακάλυψα τη συνταγή της εξαιρετικής κι αγαπημένης φίλης , Αρετής Βαρδάκα στο διαδίκτυο. Είναι εξαιρετική και πανεύκολη συνταγή με σίγουρη επιτυχία και πολλή-πολλή νοστιμιά…
Σας την παρουσιάζω , έχοντας κάνει μια πολύ μικρή τροποποίηση:
- Details
- Hits: 11672
Αυτό το απλό κι ωραίο γλυκάκι είναι από τα αγαπημένα μου . Τα υλικά του υπάρχουν σχεδόν πάντα στο ντουλάπι μας και ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ….είναι νόστιμο και εμφανίσιμο και εμένα τουλάχιστον με ταξιδεύει σε παλιότερα χρόνια , τότε που ήταν της …μόδας και το έφτιαχνε η μητέρα μου και όλες της οι συνομίλικες φίλες της…κι επειδή …το γλυκό….ηλικία δεν έχει ας το φτιάξουμε σήμερα κι εμείς κι ας το απολαύσουμε :