tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τάρτα crumble με κρέμα και φράουλες

Πάει αρκετός καιρός που δε δοκίμασα κάτι νέο στην κουζίνα μου και που δεν έγραψα για να το μοιραστώ με όσους με παρακολουθούν και παίρνουν καμμιά ιδέα…Ήρθε όμως το πανέρι με τις φράουλες , ήρθε και η καλή κουβέντα μιας συμπολίτιτσσας που μου παραπονέθηκε για την απουσία μου (Μαρία εσύ ξέρεις , σ’ ευχαριστώ) , ήρθε κι αυτή η έμπνευση-φλασιά που με ξεσήκωσε. Έκανα ένα πείραμα που στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και με ενθουσίασε τόσο πολύ ώστε παραμέρισα όλες τις υποχρεώσεις , όλη την ακεφιά και την απροθυμία του τελευταίου καιρού κι έπεσα με τα μούτρα στο κομπίουτερ για να καταγράψω ό,τι γεύτηκα…Η φωτογραφική έμπνευση ομολογώ πως μου έλειψε αλλά το γευστικό αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό , το ορκίζομαι…

tarta crumble fraoyla1

Υλικά για την τάρτα-crumble:

400 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.

20 γρ. μπέικιν

135 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

1 βανίλια

Επιπλέον:

3-4  κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

Για την κρέμα:

500 ml φρέσκο γάλα

2 κ.σ. (45 γρ.) κορν φλάουρ

1 βανίλια

80 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)

200 γρ. τυρί κρέμα

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 αυγό

Και 300-350 γρ. φρέσκες φράουλες

Λίγη ζάχαρη άχνη για την επιφάνεια προαιρετικά

tarta crumble fraoyla2tarta crumble fraoyla3tarta crumble fraoyla4tarta crumble fraoyla5tarta crumble fraoyla6tarta crumble fraoyla7tarta crumble fraoyla8tarta crumble fraoyla9tarta crumble fraoyla10tarta crumble fraoyla11tarta crumble fraoyla12tarta crumble fraoyla13tarta crumble fraoyla14tarta crumble fraoyla15tarta crumble fraoyla16tarta crumble fraoyla17tarta crumble fraoyla18tarta crumble fraoyla19tarta crumble fraoyla20tarta crumble fraoyla21tarta crumble fraoyla22tarta crumble fraoyla23

 

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα  τη ζύμη: Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι , το μπέικιν , τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε μέ ένα κουτάλι. Προσθέτουμε στη συνέχεια το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και το δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να νωτίσει το αλεύρι και να σχηματιστούν χοντρά κομμάτια ζύμης. Προσθέτουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο δουλεύοντας λίγο ακόμα.

Ετοιμάζουμε τότε την κρέμα: Βάζουμε στη φωτιά μια  μέτρια κατσαρόλα και ρίχνουμε το γάλα , τη ζάχαρη , τη βανίλια και το κορν φλάουρ. Τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα περιμένοντας να πάρει βράση το μίγμα. Όταν πάρει δυο-τρεις βράσεις και δούμε ότι έχει πήξει το αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά , προσθέτουμε τη μαργαρίνη , ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα. Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει ελαφρά. Χτυπάμε τότε σε ένα μπωλ με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα μαζί με την άχνη και το αυγό. Προσθέτουμε και το περιεγχόμενο της καταρόλας  και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Η κρέμα μας είναι έτοιμη.

Αδειάζουμε τα 2/3 από τη ζύμη σε φόρμα 26 εκ. και την πιέζουμε καλά με την παλάμη μας ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της φόρμας φροντίζοντας να ανέβει και στα τοιχώματα περίπου κατά ένα εκατοστό. Απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και από πάνω αδειάζουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε. Σκορπίζουμε τις φράουλες ψιλοκομμένες πάνω από την κρέμα.

Παίρνουμε τότε την υπόλοιπη ζύμη και τη σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια της τάρτας  τρίβοντάς τη με τα δαχτυλά μας ώστε να σχηματιστούν χοντρά θρίμματα.

Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Περιμένουμε να κρυώσει , ξεφορμάρουμε , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...