tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Η μητέρα μου στην κουζίνα της έφτιαχνε πολύ ωραία πράγματα και έδινε μάλιστα πολύ μεγάλη σημασία στην εμφάνιση. Τα τυροπιτάκια της , τα ντολμαδάκια της , τα κουλούρια και οι κουραμπιέδες της ήταν μικρά , καλοσχηματισμένα , τόσο κομψά , συμμετρικά και τέλεια που τα λέγαμε “κεντήματα”. Τούρτες δεν έφτιαχνε πολλές αλλά η περίφημη μόκα δεν έλειπε από κάθε τραπέζι γιορτής. Την έφτιαχνε βέβαια με σαβαγιάρ , την έχτιζε τόσο περίτεχνα και τόσο πανομοιότυπα κάθε φορά στη διάφανη , πράσινη πιατέλα της γιαγιάς ενώ εκείνο που με τρέλαινε ήταν το άφθονο καβουρδισμένο αμύγδαλο…Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τη δική μου τούρτα μόκα αναβιώνοντας τις μνήμες των παιδικών μου χρόνων!

toyrta moka1

Υλικά:

Την τούρτα αυτή τη δοκίμασα για πρώτη φορά σε κάποιο φιλικό σπίτι όπου ήμουν προσκαλεσμένη για φαγητό. Με κέρδισε αμέσως γιατί το σοκολατένιο μέρος της τούρτας είχε ένα υπέροχο άρωμα και μια ακόμα πιο υπέροχη , βελούδινη , φίνα υφή! Δεν έχασα χρόνο , ζήτησα αμέσως τη συνταγή από την οικοδέσποινα , η οποία τη μοιράστηκε πρόθυμα μαζί μου κι εγώ την έφτιαξα άμεσα. Από τότε την έχω φτιάξει πάρα πολλές φορές και κάθε φορά κάνουμε την ίδια διαπίστωση : Ότι πρόκειται για μια θεϊκή τούρτα που δεν τη χορταίνουμε ποτέ και δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει σε κάποιον. Θεωρείται από τις πιο εύκολες κατασκευές και δε χρειάζεται ψήσιμο αφού δεν έχει παντεσπάνι , ενώ τα γεμιστά μπισκότα χαρίζουν μια ενδιαφέρουσα , τραγανή εναλλαγή…

Δείτε τη:

toyrta xristinas12

Υλικά :

Η συγκεκριμένη τούρτα , πασίγνωστη και υπέροχη , έχει την καταγωγή της στη Γερμανία και το όνομά της σχετίζεται με το περίφημο λικέρ κεράσι (Schwarzwälder Kirsch) με το οποίο ποτίζεται το παντεσπάνι . Η συνταγή περιλαμβάνει κι άλλες ιδιαιτερότητες όπως μια κρέμα κορν φλάουρ δεμένη με σιρόπι αγριοκέρασου …Παραλλαγές ; πάρα πολλές ! νόστιμες , απλοποιημένες , λιπαρές , πιο ανάλαφρες , με τρεις δίσκους , με βύσσινα , με αγριοκέρασα , με λικέρ , με ρούμι , με μαρμελάδα…κλπ…. Με συστολή , αλλά και με προσπάθεια να είναι μια τούρτα εύγευστη μα ελαφριά , σας παρουσιάζω τη δική μου εκδοχή:

blackforest1
Υλικά :

Η τούρτα αυτή είναι υπερπαραγωγή : Περιέχει δίσκους παντεσπάνι κακάο , πλούσιες στρώσεις υπέροχης κρέμας πορτοκαλιού , επικάλυψη αφράτης κρέμας κακάο και επιπλέον στην επιφάνεια μια στρώση σοκολατένιας γκανάζ. Είναι η τούρτα που φτιάχνουμε όταν θέλουμε να δώσουμε έναν τόνο υπεροχής στις περιστάσεις και να απολαύσουμε κάποιες ιδιαίτερες στιγμές  με ένα κομμάτι γλυκό που τα έχει όλα: όμορφη εμφάνιση , πλούσια γεύση κι αγαπημένα αρώματα σοκλάτας και πορτοκαλιού. Η διαδικασία παρασκευής της είναι απολαυστική κι αν ακολουθήσει κανείς πιστά τα βήματα η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Καλή απόλαυση

tourta portokali1

Δείτε την :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεϊκ