tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Δίχρωμη τούρτα με γεμιστά μπισκότα σοκολάτας

Την τούρτα αυτή τη δοκίμασα για πρώτη φορά σε κάποιο φιλικό σπίτι όπου ήμουν προσκαλεσμένη για φαγητό. Με κέρδισε αμέσως γιατί το σοκολατένιο μέρος της τούρτας είχε ένα υπέροχο άρωμα και μια ακόμα πιο υπέροχη , βελούδινη , φίνα υφή! Δεν έχασα χρόνο , ζήτησα αμέσως τη συνταγή από την οικοδέσποινα , η οποία τη μοιράστηκε πρόθυμα μαζί μου κι εγώ την έφτιαξα άμεσα. Από τότε την έχω φτιάξει πάρα πολλές φορές και κάθε φορά κάνουμε την ίδια διαπίστωση : Ότι πρόκειται για μια θεϊκή τούρτα που δεν τη χορταίνουμε ποτέ και δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει σε κάποιον. Θεωρείται από τις πιο εύκολες κατασκευές και δε χρειάζεται ψήσιμο αφού δεν έχει παντεσπάνι , ενώ τα γεμιστά μπισκότα χαρίζουν μια ενδιαφέρουσα , τραγανή εναλλαγή…

Δείτε τη:

toyrta xristinas12

Υλικά :


250 γρ. μαργαρίνη

1 κουτί γάλα εβαπορέ (μεγάλο)

7 κ.σ. ζάχαρη

400ml νερό (όσο χωράει το κουτί από το εβαπορέ)

7 κ.σ. κόρν φλάουρ

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

1/4 κ.γ. κανέλλα

18 μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα σπασμένα στα 4

400 γρ. σαντιγύ

Νιφάδες κουβερτούρας και κερασάκια μαρασκίνο για το γαρνίρισμα ή τρούφα σοκολάτας και τριμμένα μπισκότα

toyrta xristinas2toyrta xristinas3toyrta xristinas4toyrta xristinas5toyrta xristinas6toyrta xristinas7toyrta xristinas8toyrta xristinas9toyrta xristinas10toyrta xristinas1toyrta xristinas11toyrta xristinas13toyrta xristinas14toyrta xristinas15

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε απλωτή κατσαρόλα  τη μαργαρίνη , το εβαπορέ και την κουβερτούρα  σε μέτρια φωτιά  και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά . Μόλις γίνουν ένα ομοιόμορφο , βελούδινο μίγμα προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε ακόμα λίγο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη .

Σε ένα μπωλ διαλύουμε το κορνφλάουρ μέσα στο νερό και τα προσθέτουμε στο μίγμα που βρίσκεται στην κατσαρόλα.

Ανεβάζουμε τότε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πάρει βράση . 'Οταν δέσει και γίνει μια παχιά κρέμα αποσύρουμε ΑΜΕΣΩΣ από τη φωτιά. Περιμένουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει ελαφρά η κρέμα και ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν τα μπισκότα με την κρέμα  και μεταφέρουμε σε πιατέλα στην οποία έχουμε τοποθετήσει τσέρκι 26εκ.

Περιμένουμε να κρυώσει η σοκολατο-μπισκοτένια βάση και τότε απλώνουμε πάνω τη σαντιγύ ομοιόμορφα . Γαρνίρουμε την επιφάνεια της τούρτα κατά προτίμηση και τη βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να παγώσει καλά και να στέκεται , καλύτερα για μια νύχτα .

Τότε αφαιρούμε το τσέρκι , διορθώνουμε τα πλαϊνά με ένα μαχαίρι , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία!

Σημ. : -Το διακριτικό άρωμα της κανέλας κάνει τη διαφορά!

-Τη σαντιγύ τη φτιάχνουμε χτυπώντας στο μίξερ παγωμένη κρέμα γάλακτος (500 ml) με 5 κ.σ. ζάχαρη άχνη (αναλυτικά θα βρείτε τη συνατγή εδώ) . Εναλλακτικά μπορούμε να χτυπήσουμε στο μίξερ ένα κουτί φυτική σαντιγύ (τύπου morfat) και συνεχίζοντας το χτύπημα να προσθέσουμε ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα ή τέλος να ετοιμάσουμε μια ελαφριά σαντιγύ με σκόνη βανίλιας (τύπουGarni) που χτυπάμε με γάλα (2 φακελάκια με 400 ml φρέσκο γάλα)

-Κάποιες φορές αντί για γεμιστά μπισκότα  χρησιμοποιώ μπισκότα πτι μπερ σπασμένα στη μέση τα οποία βυθίζω συμμετρικά μέσα στη σοκολατένια κρέμα πετυχαίνοντας ένα όμορφο αποτέλεσμα όπως φαίνεται στις 3 τελευταίες φωτογραφίες. 

-Tη συνταγή μου έδωσε η φίλη Χριστίνα Παπαδοπούλου και την ευχαριστώ πολύ…Για μας η συγκεκριμένη τούρτα είναι “Η τούρτα της Χριστίνας"

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεϊκ