Λεμονόπιτα εξπρές θεϊκή
- Hits: 27449
Δεν ξέρω εσείς , αλλά εγώ δελεάζομαι όταν ανακαλύπτω μια συνταγή απλή και γρήγορη που στην εκτέλεσή της οι οδηγίες είναι του τύπου : “ρίξτε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο και χτυπήστε για λίγα λεπτά”…Αν μάλιστα η απλοϊκή αυτή εκτέλση έχει σαν αποτέλεσμα μια υπέροχη , αρωματική λεμονόπιτα με τραγανή κρούστα και βελούδινο εσωτερικό δε νομίζω ότι θα μπορέσει κανείς να την αγνοήσει ή να την παραβλέψει… Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό , σας διαβεβαιώνω! Αποτελεί ένα υπέροχο επιδόπιο που αρέσει σε όλους! Είναι ιδανική με μια μπάλα παγωτό ή σορμπέ με άρωμα λεμόνι , με παγωτό καϊμάκι ή απλά περιλουσμένο με λίγη κρέμα γάλακτος…
Δείτε τη και φτιάξτε τη:
Υλικά :
120 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι ή και επιπλέον σταγόνες εσάνς λεμονιού
200 γρ. κρέμα γάλακτος (όχι απαραίτητα με όλα τα λιπαρά)
200 γρ. γιαούρτι
100 ml. χυμό λεμονιού
50 γρ. αλεύρι
85 γρ. πούδρα αμυγδάλου (ψύχα αμυγδάλου πολύ καλά τριμμένη στο μπλέντερ)
1 κ.σ. μπέικιν
Λίγη ακόμα άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση :
Φροντίζουμε να έχουμε τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου . Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 3-5 λεπτά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο , υδαρές μίγμα . Τοποθετούμε σε μια φόρμα 22 εκ. μια λαδόκολλα και αδειάζουμε το μίγμα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο , στην τελευταία , κάτω σχάρα , για 55 λεπτά έως μία ώρα. Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο , δεν το πειράζουμε καθόλου μέχρι να κρυώσει . Πασπαλίζουμε με άχνη . Τότε μεταφέρουμε το γλυκό σε μια πιατέλα μαζί με τη λαδόκολλα , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε κατά την προτίμησή μας.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!