tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Δροσερό γλυκό με άρωμα λεμόνι

Τώρα αν σας πω ότι με δελεάζει περισσότερο αυτό το γλυκό από μια τούρτα σοκολατένια ή  από μια τάρτα  με κρέμα και γκανάζ σοκολάτας ή από ένα παγωτό παρφέ σοκολάτας θα με πιστέψετε; Εεε ναι λοιπόν , να με πιστέψετε…γιατί τη δροσιά αυτού του γλυκού , τη φίνα , ελαφριά του κρέμα και το άρωμα του λεμονιού να δίνει το παρόν δεν την αλλάζω με τίποτα . Το συγκεκριμένο γλυκάκι το “σκάρωσα” μόνη μου , συνδυάζοντας την ευκολία , τη δροσιά , τη γεύση και το άρωμα…Ας αφήσουμε  τα υπόλοιπα  , τα πιο βαριά γλυκά , για αργότερα όταν θα μας έχει αποχαιρετίσει η ζέστη για τα καλά…

Δείτε το:

glyko psygeioy lemoni1
Υλικά :


Για τη μπισκοτένια βάση:
200 γρ. μπισκότα γεμιστά με άρωμα λεμόνι τριμμένα στο μπλέντερ
50 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive τριμμένα κι αυτά
1 κ.σ. τριμμένο φουντούκι
1 κ.σ. τρούφα (προαιρετικά)
100 γρ. λιωμένη μαργαρίνη (στο μπρίκι ή στα μικροκύματα)

1 κουτί κρέμα στιγμής σε σκόνη , με άρωμα βανίλια (τύπου garni) + 200 ml φρέσκο γάλα για την παρασκευή του
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με άρωμα λεμόνι + 650 ml. φρέσκο γάλα + 5 κ.σ. ζάχαρη για την παρασκευή του

Για την τυροκρέμα :
300 γρ. τυρί κρέμα
3 (κοφτές) κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. μαργαρίνη
2 κ.σ. κρέμα βανίλια απ’ αυτή που ετοιμάσαμε (τύπου garni)

{webgallery}

glyko psygeioy lemoni2glyko psygeioy lemoni3glyko psygeioy lemoni4glyko psygeioy lemoni5glyko psygeioy lemoni6glyko psygeioy lemoni7glyko psygeioy lemoni8glyko psygeioy lemoni9glyko psygeioy lemoni11glyko psygeioy lemoni10

{/webgallery}
Εκτέλεση:
-Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα άνθος αραβοσίτου με άρωμα λεμόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μπορέσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε . Ανακατεύουμε κάπου-κάπου για να μην κάνει κρούστα .
-Ετοιμάζουμε και την κρέμα βανίλιας (τύπου garni) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την τοποθετούμε στο ψυγείο .
-Ετοιμάζουμε τη μπισκοτένια βάση: αναμιγνύουμε τα τριμμένα μπισκότα , το φουντούκι και την τρούφα και τα ανακατεύουμε καλά με τη λιωμένη μαργαρίνη μέχρι να ποτίσουν ομοιόμορφα . Αδειάζουμε τότε αυτό το μίγμα σε σκεύος 20x30 και το απλώνουμε ισόπαχα με την ανάποδη ενός κουταλιού . Σ’ αυτό το σημείο ή το ψήνουμε για 8 λεπτά στους 180ο αν θέλουμε τη βάση τραγανή ή το τοποθετούμε στο ψυγείο απλώς να παγώσει αν θέλουμε τη βάση “γλασερή” .
-Ετοιμάζουμε στη συνέχεια την τυροκρέμα : Χτυπάμε στο μίξερ χειρός για λίγο το τυρί κρέμα για να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά την άχνη και τη μαργαρίνη . Όταν ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε  2 κ.σ. από την κρέμα garni που έχουμε έτοιμη στο ψυγείο και τα χτυπάμε για λίγο . Η τυροκρέμα είναι έτοιμη!
Αδειάζουμε τώρα την τυροκρέμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και την απλώνουμε ομοιόμορφα και στη συνέχεια αδειάζουμε πάνω την κρέμα αραβοσίτου λεμόνι που έχει στο μεταξύ κρυώσει . Την απλώνουμε κι αυτή ομοιόμορφα…
Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας (τύπου garni) σε κορνέ και τελειώνουμε κάνοντας σχέδια ή την απλώνουμε κι αυτή σαν μια ακόμα στρώση . Πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα και τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει καλά!
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λίγο ακόμα τριμμένο μπισκότο και σιρόπι καραμέλας!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

τουρτες