tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα σαν τούρτα

Είναι αλήθεια , το καλοκαιράκι μας χτύπησε την πόρτα για τα καλά . Οι καλοκαιρινές συνήθειες “ξεφυτρώνουν” η μια μετά την άλλη…μπανάκια , βόλτες στη θάλασσα , βραδάκια στο μπαλκόνι ή την αυλή μέχρι αργά , φρούτα , παγωτά και βέβαια το αξεπέραστο γλυκό ψυγείου . Από το δικό μας σπίτι τουλάχιστον , το γλυκό ψυγείου σε όλες του τις εκδοχές δεν έλειπε ποτέ…όταν έβλεπα στον πάγκο της κουζίνας της μητέρας μου το χαρακτηριστικό κόκκινο , παραλληλόγραμμο “τάπερ” έλεγα : “ήρθε το καλοκαίρι”
Δείτε το :

mpiskoto toyrta1
Υλικά :

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ σπασμένα στα 2-4
4 φλ. τσ. γάλα
250 γρ. μαργαρίνη
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
60 γρ. κουβερτούρα
1 κουτί Morfat creamy φυτική σαντιγύ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Νιφάδες κουβερτούρας , τριμμένα μπισκότα και τριμμένους ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα

mpiskoto toyrta2mpiskoto toyrta3mpiskoto toyrta4mpiskoto toyrta5mpiskoto toyrta6mpiskoto toyrta7mpiskoto toyrta8mpiskoto toyrta10mpiskoto toyrta11mpiskoto toyrta13

Εκτέλεση :

Τοποθετούμε τα σπασμένα μπισκότα σε παραλληλόγραμμο σκεύος ή ταψάκι ή πυρέξ (23x33) και το αφήνουμε κατά μέρος . Τοποθετούμε το γάλα σε μια κατσαρόλα , σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το κορν φλάουρ , ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα ώστε να διαλυθεί πριν προλάβει να ζεσταθεί πολύ το γάλα και σβωλιάσει . Συνεχίζοντας το ανακάτεμα , προσθέτουμε σταδιακά , τη μαργαρίνη , τη ζάχαρη και την κουβερτούρα . Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να δούμε ότι η κρέμα γίνεται λεία , βελούδινη και πηχτή . Εν ανάγκη στο τέλος για να πήξει η κρέμα δυναμώνουμε για πολύ λίγο τη φωτιά και δεν αφήνουμε να πάρει πάνω από δυο βράσεις . Αποσύρουμε από την εστία και αδειάζουμε αμέσως το περιεγχόμενο της κατσαρόλας πάνω στα σπασμένα μπισκότα . Περιμένουμε να κρυώσει! Χτυπάμε τότε στο μίξερ χειρός τη Morfat μέχρι να αφρατέψει για 5 λεπτά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο με σταθερή ροή μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη , βελούδινη λευκή κρέμα . Αδειάζουμε την κρέμα στο σκεύος , πάνω από τα μπισκότα με τη σοκολατένια κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Γαρνίρουμε με νιφάδες σοκολάτας , τριμμένα μπισκότα , τριμμένους ξηρούς καρπούς και τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει καλά! Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε .
Καλή επιτυχία!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

τουρτες