Muffins με φράουλες
- Hits: 8531
Όσο υπάρχουν οι φράουλες δε σταματώ να τις χρησιμοποιώ. Προσπαθώ να εκμεταλλευτώ και την τελευταία φράουλα που κυκλοφορεί στην αγορά , με κάθε τρόπο , σε κάθε είδους συνταγή , εκτός από τις φρέσκιες που τρώμε , έτσι δροσερές και αρωματικές που είναι! Λες και είναι το φρούτο που συνδέεται με την άνοιξη , που είναι σχεδόν ταυτισμένο μαζί της , που μας φτιάχνει τη διάθεση , που μας ομορφαίνει με το χρώμα του και μας αρωματίζει με το μοναδικό και αξεπέραστο άρωμά του...
Εδώ σήμερα σας παρουσιάζω μια συνταγή για muffins πολύ απλή και εύκολη που κερδίζει με την απλότητά της ….
Δείτε τα :
Υλικά:
1 κούπα ψιλοκομμένες φράουλες
180γρ. κόκκινη φαρίνα
130γρ. ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 ml)
1 πρέζα αλάτι
1/4 κ.γλ. σόδα
1 αυγό χτυπημένο
2 βανίλιες
60ml. ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
-Σε μια μικρή λεκάνη ανακατεύω με ένα κουτάλι το αλεύρι , το αλάτι , τη σόδα , τις βανίλιες και τη ζάχαρη.
-Σε ένα μπωλ ανακατεύω με σύρμα το λάδι , το αυγό , και το γιαούρτι.
-Αδειάζω το περιεγχόμενο της λεκάνης στο μπωλ και ενώνω καλά τα δυο μίγματα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή μαρίζ.
-Προσθέτω και τις φράουλες κι ανακατεύω ακόμα λίγο.
-Μοιράζω το μίγμα μου σε 12 ατομικές , μέτριες θήκες σιλικόνης
-Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 25-30 λεπτά περίπου (δοκιμάζω με τη λάμα του μαχαιριού).
Λίγες παρατηρήσεις ακόμα:
-Oι ποσότητα των υλικών είναι υπολογισμένη για 12 ατομικά κεκάκια. Μερικές φορές ωστόσο μπορεί να περισσέψει λίγη ζύμη. Γι' αυτό έχω πάντα και μερικές μονές θηκούλες στην εφεδρία , να γεμίσω κανα - δυο αν χρειαστεί!
-Τρώγονται σκέτα αλλά μπορώ να τα σερβίρω πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη ή ακόμα πιο…''γιορτινά'' με σως φράουλας!!!
Καλή επιτυχία!