Taste of Life by Betty
Τάρτα λεμονιού με κρέμα και lemon curd
Το λεμόνι το μαγικό, το αρωματικό κάνει θαύματα και τώρα την άνοιξη, που το μεθυστικό άρωμα του ανθού του μας συνεπαίρνει, εκτιμάμε ακόμα περισσότερο τον υπέροχο καρπό του και όλα όσα μπορούμε να φτιάξουμε με αυτόν! Σε πρώτη φάση έφτιαξα μια δόση lemon curd που οριακά είμαι ικανή να την εξαφανίσω, μόνη της με το κουταλάκι αλλά αυτή τη φορά, ζύμωσα αμέσως και μια βάση γλυκιάς τάρτας, οπότε το γλυκό “ήρθε κι έδεσε”. Μια δροσερή κρέμα με τυρί στη μέση κι όλα ευωδιάσαν μέσα στην κουζίνα μου σα να υποδέχτηκα την Άνοιξη αυτοπροσώπως…
Υλικά για τη βάση:
Καρβελάκι ολικής άλεσης (συνταγή θερμομίξ)
Το ψωμί είναι ένα παρασκεύασμα-θαύμα ταυτισμένο με τη ζωή , τη θρέψη και την επιβίωση του ανθρώπου . Το να ζυμώνει κανείς μάλιστα είναι ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση και χαρά . Η δημιουργία που γεννιέται ανάμεσα στα δάχτυλα με λίγο αλεύρι , λαδάκι , νερό και μαγιά είναι μοναδική και αξεπέραστη. Στη συνέχεια έρχονται τα πειράματα και οι δοκιμές . Υπάρχουν τόσα πολλά είδη αλεύρων που μπορεί να συνδυάσει κανείς και να φτιάξει ένα σωρό είδη ψωμιών που πραγματικά δεν έχουν τέλος . Σήμερα θα φτιάξουμε ένα νόστιμο και υγιεινό ψωμί με σκληρό αλεύρι και με αλεύρι ολικής άλεσης, απλά μοναδικό.
Υλικά:
Πασχαλινά κουλουράκια με το θερμομίξ
Αυτές τις υπέροχες, ανοιξιάτικες ημέρες του Απρίλη όπου το κλίμα της γιορτής τις κάνει ακόμα πιο γοητευτικές τις αγαπώ πολύ. Το σπίτι κατακλύζεται από αρώματα, η φύση ευωδιάζει, τα παράθυρα άνοιξαν κι οι ετοιμασίες για το Πάσχα δίνουν ώθηση για ζωή κι ενεργητικότητα αφήνοντας πίσω για τα καλά τη μουντάδα του Χειμώνα και δε μπορώ να πω ότι δεν το απολαμβάνω. Στο μεταξύ το μεθυστικό άρωμα του βουτύρου , το οποίο λατρεύω, δίνει την τελευταία πινελιά σε όλο αυτό…Φέτος με το θερμομίξ, η διαδικασία απλουστεύτηκε για μια ακόμα φορά και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.
Υλικά:
Τηγανίτες με μπανάνα και βρώμη
Δεν ξέρω τι συμβαίνει στη δική σας κουζίνα και πιο συγκεκριμένα στον πάγκο της κουζίνας κι ακόμα πιο συγκεκριμένα στη φρουτιέρα, μα στη δική μου τη φρουτιέρα πάντα μα πάντα υπάρχει μια υπερώριμη μπανάνα…Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, είναι λες και πάντα υπάρχει μια αφορμή για μια καινούρια δοκιμή μιας και υπάρχουν ένα σωρό συνταγές με βάση τη μπανάνα όπως κέικς, μπισκότα, μάφινς, τάρτες, πανκέικς κ.λ.π. Σήμερα θα φτιάξουμε με το θερμομιξ σε κλάσματα δευτερολέπτου το μίγμα για υπέροχα pancakes με μπανάνα, βρώμη και γάλα βρώμης…
Υλικά:
Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο (συνταγή θερμομίξ)
Μετά από αρκετές δοκιμές, πειράματα και αυξομειώσεις των υλικών αντίστοιχα, κατέληξα σε αυτή την υπέροχη συνταγή, η οποία κλείδωσε και δεν αλλάζει με τίποτα! Έχει κατά τη γνώμη μου το τέλειο πάχος, την τέλεια πυκνότητα, το τέλειο επίπεδο γλυκύτητας και την τέλεια γεύση. Μια δοκιμή θα σε πείσει και πιστεύω πως θα συμφωνήσεις μαζί μου…Ούτως ή άλλως δε θα κουραστείς αφού θα τα κάνει όλα το θερμομιξ, χωρίς να λερώσεις ούτε δεύτερο μπωλ, ούτε κουτάλι…Όλα τα υλικά στον κάδο, δέσιμο και ψήσιμο απευθείας…Τόσο απλά, τόσο δελεαστικά:
Υλικά:
Τσουρέκια νηστίσιμα με το θερμομίξ
Αυτά τα τσουρέκια τα έφτιαξα ένα απόγευμα, έχοντας σκοπό την άλλη μέρα το πρωί να τα “φιλέψω” κάπου…Βέβαια, δεν τα είχα ξαναφτιάξει τα συγκεκριμένα , μα ήμουν σίγουρη για την επιτυχία τους…Τα υλικά σωστά μετρημένα και η λειτουργία “ζύμη” έτοιμη για δράση. Οπότε όλα ήταν εύκολα κι απλά! Έδωσα στο σύζυγο που ήταν παρόν, να δοκιμάσει χωρίς να του έχω αποκαλύψει πως δεν είναι τα κλασικά τσουρέκια που περιέχουν αυγά και βούτυρο και περίμενα με αγωνία την αντίδραση. Ενθουσιάστηκε και όπως ήταν αναμενόμενο , το “πεσκέσι” την επόμενη μέρα πήγε λειψό. Ωστόσο, είναι τόσο απλή υπόθεση η παρασκευή του που δεν το’χω σε τίποτα να επαναλάβω τη δόση και μάλιστα διπλή!
Υλικά για δυο τσουρέκια: