tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Γλυκιές συνταγές

Πασχαλινά κουλουράκια με το θερμομίξ

Αυτές τις υπέροχες, ανοιξιάτικες ημέρες του Απρίλη όπου το κλίμα της γιορτής τις κάνει ακόμα πιο γοητευτικές τις αγαπώ πολύ. Το σπίτι κατακλύζεται από  αρώματα, η φύση ευωδιάζει, τα παράθυρα άνοιξαν κι οι ετοιμασίες για το Πάσχα δίνουν ώθηση για ζωή κι ενεργητικότητα αφήνοντας πίσω για τα καλά τη μουντάδα του Χειμώνα και δε μπορώ να πω ότι δεν το απολαμβάνω. Στο μεταξύ το μεθυστικό άρωμα του βουτύρου , το οποίο λατρεύω, δίνει την τελευταία πινελιά σε όλο αυτό…Φέτος με το θερμομίξ, η διαδικασία απλουστεύτηκε για μια ακόμα φορά και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

pasxalina koyloyrakia thermomix1

Υλικά:

100 γρ. Ζάχαρη

150 γρ. Βούτυρο σε κύβους

2 αυγά

50 γρ. Χυμό πορτοκαλιού

50 γρ. Γάλα

2 βανίλιες

450 γρ. αλεύρι

1 κ.γλ. μπέικιν

1 κ.σ κονιάκ

1 επιπλέον κρόκο αυγού για την επιφάνεια

pasxalina koyloyrakia thermomix2pasxalina koyloyrakia thermomix3pasxalina koyloyrakia thermomix4pasxalina koyloyrakia thermomix9pasxalina koyloyrakia thermomix5pasxalina koyloyrakia thermomix6pasxalina koyloyrakia thermomix7pasxalina koyloyrakia thermomix8pasxalina koyloyrakia thermomix10pasxalina koyloyrakia thermomix11pasxalina koyloyrakia thermomix12pasxalina koyloyrakia thermomix13pasxalina koyloyrakia thermomix14pasxalina koyloyrakia thermomix15pasxalina koyloyrakia thermomix16pasxalina koyloyrakia thermomix17

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τη ζάχαρη στον κάδο και ρυθμίζουμε 20 δευτερόλεπτα/ ταχ. 10 ώστε να γίνει άχνη.

Προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες και τα αυγά και ρυθμίζουμε για 1 λεπτό/ ταχ. 5

Προσθέτουμε το χυμό , το κονιάκ και το γάλα και ρυθμίζουμε για 15 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 5.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ρυθμίζουμε για 1 λεπτό/ λειτουργία ζύμης (στάχυ).

Η ζύμη μας είναι έτοιμη! Παίρνουμε τότε μικρή ποσότητα από τη ζύμη ίσα με ένα μεγάλο καρύδι και πλάθουμε κουλουράκια. Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα γλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν ( η ακριβής ώρα ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των κουλουριών).

Καλή επιτυχία!