tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Τάρτα λεμονιού με κρέμα και lemon curd

Το λεμόνι το μαγικό, το αρωματικό κάνει θαύματα και τώρα την άνοιξη, που το μεθυστικό άρωμα του ανθού του μας συνεπαίρνει, εκτιμάμε ακόμα περισσότερο τον υπέροχο καρπό του και όλα όσα μπορούμε να φτιάξουμε με αυτόν! Σε πρώτη φάση έφτιαξα μια δόση lemon curd που οριακά είμαι ικανή να την εξαφανίσω, μόνη της με το κουταλάκι αλλά αυτή τη φορά, ζύμωσα αμέσως και μια βάση γλυκιάς τάρτας, οπότε το γλυκό “ήρθε κι έδεσε”. Μια δροσερή κρέμα με τυρί στη μέση κι όλα ευωδιάσαν μέσα στην κουζίνα μου σα να υποδέχτηκα την Άνοιξη αυτοπροσώπως…

tarta lemon curd1

Υλικά για τη βάση:

150 γρ. αλεύρι

80 γρ. βούτυρο (απευθείας από το ψυγείο)

1 αυγό (απευθείας από το ψυγείο)

2 κ.σ. ζάχαρη

Υλικά για την κρέμα:

200 γρ. κρέμα τυρί

200 γρ.  κρέμα γάλακτος

1/2 κούπα άχνη ζάχαρη

Ξύσμα από ένα λεμόνι

2 κ.σ. κορν φλάουρ

1 μεγάλο αυγό

Κι επιπλέον:

1 κούπα lemon curd

tarta lemon curd2tarta lemon curd3tarta lemon curd4tarta lemon curd5tarta lemon curd6tarta lemon curd7tarta lemon curd8tarta lemon curd9tarta lemon curd10tarta lemon curd11tarta lemon curd12tarta lemon curd13tarta lemon curd14tarta lemon curd15tarta lemon curd16tarta lemon curd17tarta lemon curd18tarta lemon curd19

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα την lemon curd σύμφωνα με τη βασική συνταγή και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Αυτό μπορεί να γίνει κι από την προηγούμενη μέρα. Τη συνταγή θα βρείτε αν κάνετε κλικ εδώ.

Ετοιμάζουμε τότε την βάση: Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στην κουζινομηχανή (δυνατό μπλέντερ) και δουλεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Το αδειάζουμε στον πάγκο εργασίας και το πιέζουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια συμπαγής μπάλα. Την πιέζουμε λίγο να πλατύνει, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε για 20 λεπτά στο ψυγείο ώστε να σφίξει.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετούμε τη ζύμη και με τη βοήθεια ενός πλάστη απλώνουμε σε φύλλο διαμέτρου 24 εκ. (Εγώ χρησιμοποιώ τη μεμβράνη στην επιφάνεια και βοηθάει πολύ για να μην κολλάει η ζύμη στον πλάστη). Με τη βοήθεια του πλάστη την τοποθετούμε σε φόρμα 20 εκ. Φροντίζοντας να ανεβεί και στα τοιχώματα. Την τρυπάνε κοντά-κοντά με ένα πιρούνι και την αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τότε την κρέμα: Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το τυρί-κρέμα και την άχνη και χτυπάμε για 2 λεπτά με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τότε το ξύσμα λεμονιού, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ και το αυγό και χτυπάμε για λίγη ώρα ακόμα μέχρι να σχηματιστεί ένα βελούδινο μίγμα. Το αδειάζουμε πάνω από τη βάση της τάρτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όταν ψηθεί το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο θα έχει φουσκώσει από το ψήσιμο, αλλά σιγά-σιγά θα αρχίσει να κρυώνει και να πέφτει . Αυτό δε μας ανησυχεί, είναι φυσιολογικό. Όποτε όταν κρυώσει, ρίχνουμε τη lemon curd στην επιφάνεια και την απλώνουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...