tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Taste of Life by Betty

Μαρμελάδα με βανίλιες , τζίντζερ και μπαχαρικά (στο thermomix)

Ο καιρός κυλά και οι εποχές διαδέχονται η μία την άλλη με γοργό ρυθμό εναλλάσσοντας τις εικόνες , τις συνθήκες , τις ασχολίες και τις συνηθειές μας…Εκείνο που με γοητέυει πιο πολύ σε αυτή την κατάσταση είναι η παράλληλη εναλλαγή των χρωμάτων , των αρωμάτων και των εικόνων που κουβαλάει η κάθε εποχή , πολύ συχνά συνυφασμένη και συνδεδεμένη με τα αγαθά που ενίοτε ευδοκιμούν…Όσοι με ξέρουν , γνωρίζουν πόσο λατρεύω το Φθινόπωρο με τη γλυκιά αυτή μελαγχολία της φύσης , με τα εξίσου γλυκά και ήρεμα , γήινα χρώματά του , με τα κιτρινισμένα φύλλα των δένδρων που βάφουν τα δάση με χρώματα απαράμιλλης ομορφιάς ,  με το αγαπημένο κυκλάμινο να ανθίζει και τα φρούτα του φθινοπώρου να γεμίζουν τα πανέρια μας…Η μαρμελάδα αυτή , είναι ένας πραγματικός “ύμνος” στην ομορφιά του φθινοπώρου… 

marmelada vanilies tzintzer1

Υλικά:

700 γρ. σφιχτές , ώριμες βανίλιες

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

250 γρ. καστανή ζάχαρη

1 κυβάκι τζίντζερ τριμμένο

1/2 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών (κανέλλα , μοσχοκάρυδο , αστεροειδή γλυκάνισο , βανίλια)

Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

marmelada vanilies tzintzer2marmelada vanilies tzintzer3marmelada vanilies tzintzer4marmelada vanilies tzintzer5marmelada vanilies tzintzer6marmelada vanilies tzintzer7

Εκτέλεση:

Φροντίζουμε να διαλέξουμε σφιχτούς καρπούς για να μην έχουν πολλά υγρά. Πλένουμε τις βανίλιες καλά και τις αφήνουμε να στεγνώσουν. Τις κόβουμε τότε στα δύο , αφαιρούμε το κουκούτσι και τις ρίχνουμε στον κάδο του thermomix. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζουμε το thermomix στη λειτουργία για 28 λεπτά , θερμοκρασία Varoma στην ταχύτητα 1. Στα μισά της διαδικασίας , περίπου μετά από 15 λεπτά , ανασηκώνουμε λίγο το καπάκι ώστε να “κουφώσει”και να φεύγουν από τη χαραμάδα οι υδρατμοί. 

Μόλις τελειώσει ο χρόνος λειτουργίας  απομακρύνουμε αμέσως τον κάδο από τη βάση του και περιμένουμε λίγο να κρυώσει η μαρμελάδα ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε την πυκνότητά της. Αν είναι πολύ υδαρής , επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 λεπτά ακόμα.

Αν δε μας αρέσει να έχει κομματάκια φρούτου η μαρμελάδα και τη θέλουμε εντελώς πολτοποιημένη ρυθμίζουμε τη λειτουργία για 15 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε τη μαρμελάδα σε γυάλινο βάζο. Αν θέλουμε να τη μεταφέρουμε αμέσως , βυθίζουμε πρώτα το βάζο σε μια λεκάνη με νερό και τότε ρίχνουμε μέσα τη μαρμελάδα (αυτό το κάνουμε για να αποφύγουμε την περίπτωση να ραγίσει το γυάλινο βάζο). 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Σημ. : Αν θέλουμε , μπορούμε να κάνουμε τη μαρμελάδα αυτή με τον κλασικό τρόπο , με τις ίδιες αναλογίες , βράζοντας στην κατσαρόλα , , ανακατεύοντας συχνά και ελέγχοντας τη χρονική διάρκεια του βρασμού ανάλογα με τα υγρά που θα βγάλουν οι βανίλιες.

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

κεικ

 
 

Τα πιο προσφατα...

Τα πιο δημοφιλη...