Taste of Life by Betty
Αυγοσαλάτα με πατάτες και κάππαρη (αυγοπατατοσαλάτα)
Μου αρέσουν πολύ οι φρέσκες σαλάτες με δροσερά ολόφρεσκα λαχανικά αλλά και αυτές με τα βραστά λαχανικά και τους απίθανους συνδυασμούς υλικών. Αποφεύγω ωστόσο την ανάμιξη πολλών υλικών για να μη χάνεται η ισορροπία της γεύσης.Μια υπέροχη σαλάτα όπου οι βραστές πατατούλες και τα βραστά αυγά με λίγο τριμμένο καρότο και μια όξινη γεύση λεμονιού και μαγιονέζας απογειώνουν τον ουρανίσκο . Τόσο απλά , τόσο “μαμαδίστικα” όπου δε θα προσθέσω ούτε μια κούπα αναμικτα λαχανικά , ούτε αγγουράκι τουρσί , ούτε ψιλοκομμένες πιπεριές , ούτε μπιζέλια και καλαμπόκι , ούτε τριμμένο τυρί. Η συγκεκριμένη σαλάτα είναι η έμπρακτη εφαρμογή των λόγων μου. Λίγα , απλά , εκλεκτά υλικά , μια απλή ανάμιξη και το θαύμα έγινε!
Υλικά
Γίγαντες στο φούρνο
Φαγητό λατρεμένο , υπέροχο και ωφέλιμο το συγκεκριμένο , μου άρεσε από παιδί…Πάντα τρελαινόμουν γι’ αυτή την ωραία κρούστα που έκαναν οι γίγαντες μόλις έβγαιναν από το φούρνο καθώς ψήνονταν , μέλωναν και χίλωναν αλλά και για την πηχτή γευστικότατη σαλτσούλα τους . Ακόμα τρελαίνομαι γι’ αυτό το φαγητό και δεν ησυχάζω αν δεν εξαφανιστεί και το τελευταίο ψίχουλο!
Είναι απ’ αυτά τα “ταπεινά” φαγητά που όμως κατέχουν εξαίρετη θέση στην κουζίνα μας και στο πρόγραμμα διατροφής μας , ή τουλάχιστον πρέπει να κατέχουν γιατί αποτελούν διατροφικό και γευστικό θησαυρό. Συνοδεύεται με φρέσκο , ζυμωτό ψωμάκι και τυρί φέτα και είναι πραγματική απόλαυση :
Δείτε το :
Τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριά Φλωρίνης
Σου έχει τύχει ποτέ να θέλεις να ετοιμάσεις ένα γρήγορο μεζεδάκι , με απλά υλικά, χωρίς κόπο αλλά παράλληλα να θέλεις να μη φαίνεται πρόχειρο ή ετοιματζίδικο; Σε αυτή την περίπτωση σου έχω τη λύση, όπου μαζί με λίγες ψητές πατάτες, μια σαλάτα και μια ποικιλία τυριών εξασφαλίζει το τέλειο μενού. Είναι η τηγανιά κοτόπουλου όπου με την πιπεριά Φλωρίνης και την πλούσια μουσταρδολεμονάτη σάλτσα θα σε κάνει περήφανη κι όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλα τους.
Υλικά:
Σουτζουκάκια με σάλτσα (συνταγή θερμομίξ)
Όταν αναφέρομαι σε αυτό το φαγητό, η πρώτη μου σκέψη είναι η κουζίνα της γιαγιάς μου, όπου εκεί, στο πετρογκάζ τηγανίζονταν τα μακρόστενα, στρουμπουλά κι αρωματικά σουτζουκάκια ενώ δίπλα σιγο-έβραζε η σάλτσα ντομάτας με μπόλικο κρεμμύδι, κύμινο και λίγη ζάχαρη για να γλυκαίνει την οξύτητα της φρέσκιας ντομάτας. Μετά ανακαλύψαμε τη λαδόκολλα και το ψήσιμο στο φούρνο οπότε το αποτέλεσμα ήταν προφανώς πιο ελαφρύ κι η γεύση πιο ντελικάτη…Σήμερα θα πάμε την υγιεινή κι ελαφριά διατροφή ένα βήμα πιο πέρα, θα μαγειρέψουμε τη σάλτσα στον κάδο του θερμομιξ κι όσο αυτή θα βράζει, τα σουτζουκάκια αραδιασμένα στη σειρά θα μαγειρεύονται με τον ατμό της…Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;
Υλικά για τα σουτζουκάκια:
Καρβελάκι ολικής άλεσης (συνταγή θερμομίξ)
Το ψωμί είναι ένα παρασκεύασμα-θαύμα ταυτισμένο με τη ζωή , τη θρέψη και την επιβίωση του ανθρώπου . Το να ζυμώνει κανείς μάλιστα είναι ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση και χαρά . Η δημιουργία που γεννιέται ανάμεσα στα δάχτυλα με λίγο αλεύρι , λαδάκι , νερό και μαγιά είναι μοναδική και αξεπέραστη. Στη συνέχεια έρχονται τα πειράματα και οι δοκιμές . Υπάρχουν τόσα πολλά είδη αλεύρων που μπορεί να συνδυάσει κανείς και να φτιάξει ένα σωρό είδη ψωμιών που πραγματικά δεν έχουν τέλος . Σήμερα θα φτιάξουμε ένα νόστιμο και υγιεινό ψωμί με σκληρό αλεύρι και με αλεύρι ολικής άλεσης, απλά μοναδικό.
Υλικά:
Τηγανίτες με μπανάνα και βρώμη
Δεν ξέρω τι συμβαίνει στη δική σας κουζίνα και πιο συγκεκριμένα στον πάγκο της κουζίνας κι ακόμα πιο συγκεκριμένα στη φρουτιέρα, μα στη δική μου τη φρουτιέρα πάντα μα πάντα υπάρχει μια υπερώριμη μπανάνα…Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, είναι λες και πάντα υπάρχει μια αφορμή για μια καινούρια δοκιμή μιας και υπάρχουν ένα σωρό συνταγές με βάση τη μπανάνα όπως κέικς, μπισκότα, μάφινς, τάρτες, πανκέικς κ.λ.π. Σήμερα θα φτιάξουμε με το θερμομιξ σε κλάσματα δευτερολέπτου το μίγμα για υπέροχα pancakes με μπανάνα, βρώμη και γάλα βρώμης…
Υλικά:
Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο (συνταγή θερμομίξ)
Μετά από αρκετές δοκιμές, πειράματα και αυξομειώσεις των υλικών αντίστοιχα, κατέληξα σε αυτή την υπέροχη συνταγή, η οποία κλείδωσε και δεν αλλάζει με τίποτα! Έχει κατά τη γνώμη μου το τέλειο πάχος, την τέλεια πυκνότητα, το τέλειο επίπεδο γλυκύτητας και την τέλεια γεύση. Μια δοκιμή θα σε πείσει και πιστεύω πως θα συμφωνήσεις μαζί μου…Ούτως ή άλλως δε θα κουραστείς αφού θα τα κάνει όλα το θερμομιξ, χωρίς να λερώσεις ούτε δεύτερο μπωλ, ούτε κουτάλι…Όλα τα υλικά στον κάδο, δέσιμο και ψήσιμο απευθείας…Τόσο απλά, τόσο δελεαστικά:
Υλικά: