tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κεικ

Είναι μεσημέρι Παρασκευής κι εγώ με πολλή σπουδή έχω “πιάσει συναίσθημα” chef με αστέρια της michelin και ετοιμάζω ένα γκουρμέ φαγητό με πολύ μεράκι κι άλλη τόση περηφάνεια. Σε αυτή τη φάση της δημιουργηκότητάς μου και του μαγειρικού μου οίστρου με  πλησιάζει ο σύζυγος όλο περιέργεια και με ρωτά τι φτιάχνω. Εγώ του περιέγραψα τα κατορθώματά μου με ιδιαίτερο καμάρι κι εκείνος μου απάντησε τόσο απλά και τόσο ρομαντικά που με αφόπλισε και με  “γείωσε” πάραυτα : Ένα κέικ που να μοσχοβολά ελαιόλαδο και ξύσμα πορτοκαλιού , σαν αυτό που  μου έφτιαχνε η γιαγιά μου όταν ήμουν παιδί , μπορείς να φτιάξεις; Δεν ήθελα και πολλά παρακάλια...Σε δυο ώρες  περίπου το κέικ ήταν ήδη στον πάγκο της κουζίνας κι ήταν υπέροχο!

keik elaiolado portokali1

Υλικά:

Αν σου πρόσφερα από τη μία πλευρά αυτό το αφράτο ψωμάκι που είναι γεμισμένο με κρέμα λεμονιού κι από την άλλη πλευρά ένα κρουασάν σοκολάτας ποιο από τα δύο θα διάλεγες; Μη βιαστείς να απαντήσεις και να επιλέξεις το σοκολατένιο γιατί θα χάσεις…Δώσε μια ευκαιρία στο λεμονάκι το μυρωδάτο που χαρίζει απλόχερα το άρωμα του καθώς έχει τρυπώσει μέσα σε μια βελούδινη , αέρινη κρέμα κι αυτή η κρέμα

με τη σειρά της έχει τρυπώσει μέσα σε ένα αφράτο, μαλακό και πεντανόστιμο βουτυρένιο μπριοσάκι…

brioche lemoni1

Υλικά για τη ζύμη:

Το καταπληκτικό αυτό κέικ με κέρδισε από την πρώτη στιγμή…Όψη δελεαστική , κρέμα βελούδο που το πλαισιώνει από κάθε πλευρά, γεύση μεστή κι ελαφρώς “bitter”, υλικά απλά και προσιτά και εκτέλεση συνταγής σχεδόν απλοϊκή που δε χρειάζεται μίξερ αλλά ένα μπωλ, ένα κατσαρολάκι και το σύρμα ανάδευσης. Φτιάχνοντάς το έλεγα : “μα τόσο απλό; δε μπορεί..κάτι θα πάει λάθος μέχρι το τέλος” Κι όμως , όχι μόνο δεν πήγε τίποτα λάθος αλλά προέκυψε ένα διώροφο κέικ κακάο  που μας έκλεψε την καρδιά!

sokokeik gemisto1

Υλικά για το κέικ:

Αφού το χρώμα γενικά υπάρχει στη ζωή μας και είναι διαπιστωμένο πως φτιάχνει τη διάθεσή μας , γιατί να μην το βάλουμε και στην κουζίνα μας; Δεν εννοώ απαραίτητα στο χώρο αλλά στις μαγειρικές και πιο καλά στις γλυκιές δημιουργίες. Έτσι έφτιαξα λοιπόν κι εγώ ένα γλύκισμα , παρακινημένη από συνταγή που έρχεται από χώρα μακρινή και δεν το μετάνιωσα. Είναι στοίχημα βέβαια να εντυπωσιάζεται πρώτα το μάτι και μετά να ακολουθεί ένας εξίσου ικανοποιημένος  ουρανίσκος γιατί πολλές φορές τα πυροτεχνήματα έχουν αρνητικά αποτελέσματα μιας και κάνουν μεγαλειώδη εμφάνιση και δημιουργούν προσδοκίες…εδώ λοιπόν , με αυτό το γλυκό οι προσδοκίες επικυρώθηκαν…

pastared velvet1

Υλικά:

Το κέικ αυτό έχει ευρωπαϊκή καταγωγή…Eγώ πίστευα πως πρόκειται για Αγγλική συνταγή όμως ψάχνοντας διαπίστωσα ότι πρωτοεμφανίστηκε στις πιο Βόρειες , Σκανδιναβικές χώρες , μετά έγινε γνωστό στην Αγγλία , στην Αμερική…και κάπου στην πορεία…το δοκιμάσαμε κι εμείς…και καλά κάναμε , διότι πρόκειται για ένα δροσερό και υγρό κέικ με φρέσκα , ζουμερά καρότα , σταφίδες και μπαχαρικά , που φτιάχνεται πολύ απλά κι εύκολα ενώ η νοστιμιά του είναι ξεχωριστή και αξεπέραστη. Αρέσει σε όλους , ανεξαιρέτως , και το γλάσο τυριού του δίνει αυτό το .."κάτι παραπάνω" .
Δείτε το :

carrotcake8
Υλικά :

Τι θα πει δεν είναι εποχή για κέικ; ένα κέικ πάντα είναι καλοδεχούμενο και καλοφάγωτο , όσο καλοδεχούμενο είναι ένα παγωμένο τσάι ή ένας καφές. Τι δηλαδή; επειδή είναι καλοκαίρι και επειδή το θερμόμετρο αυτή την ώρα που γράφω δείχνει 38ο Κελσίου πρέπει να καταφύγουμε οπωσδήποτε στο παγωτό; Εξάλλου τα συμβιβάσαμε τα πράγματα: το κέικ αυτό περιέχει πολτό από φρεσκοκομμένα , ζουμερά βερύκοκα που του χαρίζουν τη δροσιά και τη νοστιμιά τους…Αν ωστόσο είσαι αμετανόητος-η την επόμενη φορά σιροπιάσετε το και συνόδευσέ το με μια μπάλα παγωτό ή σορμπέ.

keik berikoko1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...