tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κεικ

Τι θα πει δεν είναι εποχή για κέικ; ένα κέικ πάντα είναι καλοδεχούμενο και καλοφάγωτο , όσο καλοδεχούμενο είναι ένα παγωμένο τσάι ή ένας καφές. Τι δηλαδή; επειδή είναι καλοκαίρι και επειδή το θερμόμετρο αυτή την ώρα που γράφω δείχνει 38ο Κελσίου πρέπει να καταφύγουμε οπωσδήποτε στο παγωτό; Εξάλλου τα συμβιβάσαμε τα πράγματα: το κέικ αυτό περιέχει πολτό από φρεσκοκομμένα , ζουμερά βερύκοκα που του χαρίζουν τη δροσιά και τη νοστιμιά τους…Αν ωστόσο είσαι αμετανόητος-η την επόμενη φορά σιροπιάσετε το και συνόδευσέ το με μια μπάλα παγωτό ή σορμπέ.

keik berikoko1

Υλικά:

Αυτό το κατά τα άλλα απλό κέικ έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που το κάνουν να ξεχωρίζει και να γίνεται περιζήτητο . Είναι φτιαγμένο όχι μόνο με βούτυρο αλλά και με ελαφρύ ηλιέλαιο γι' αυτό έχει μια ωραία , αφράτη και φίνα υφή χαρ/ιζοντας την αίσθηση του σιροπιαστού (σ΄αυτό βοηθάει και το γιαούρτι) ενώ παράλλαλα έχει και μια πινελιά δυνατής γεύσης που του δίνει το γλάσο λευκής σοκολάτας που ο ρόλος του κάθε άλλο παρά διακοσμητικός είναι ! Συμπληρώνει τέλεια το κεκάκι αυτό και το κάνει να  μοιάζει με ένα ξεχωριστό , ιδιαίτερο γλύκισμα…

keik troufa1
Υλικά :

Αυτό το φρουτάκι το αγαπώ από παιδί…είναι μικρό , βελούδινο , γευστικό και ζουμερό…Μεγαλώνοντας έμαθα ότι είναι και πολύ ωφέλιμο , όπως όλα τα φρούτα άλλωστε . Εκείνο όμως που μ’ έκανε εμένα να το αγαπώ ιδιαίτερα είναι το υπέροχο χρώμα του…ένα προτοκαλί τόσο φωτεινό και ζωηρό που το βλέπεις και σου φτιάχνει τη διάθεση . Έτσι λοιπόν αποφάσισα να το βάλω στο κέικ μου κι εκείνο αμέσως μεταμορφώθηκε...από ένα απλό κέικ έγινε ένα όμορφο χρωματιστό γλύκισμα έτοιμο να δώσει χρώμα και γεύση στον πρωινό καφέ , στην απογευματινή χαλάρωση αλλά και στο κολατσιό των παιδιών .
Ααα…και μια λεπτομέρεια : το κέικ αυτό δε χρειάζεται μίξερ!

keik verikoko1
Υλικά :

Αυτό το κέικ  έχει όλα τα καλά:Κατ'αρχήν έχει το αλεύρι ολικής άλεσης που  είναι γνωστό για την ευεργετική του δράση στον οργανισμό , έχει το λάδι , έχει το χυμό πορτοκαλιού. Τι καλύτερο λοιπόν για το κολατσιό μας ή για την ώρα του καφέ , του τσαγιού ή την ώρα της υπογλυκαιμίας . Δίνει απίστευτη ενέργεια στον οργανισμό με τον καλύτερο τρόπο . Η κατασκευή του είναι απλή και ξεφεύγει λίγο από την κλασική εκτέλεση του κέικ αλλά είναι πανεύκολο και ευχάριστο αφού συμμετέχει και το χεράκι λίγο. Όσο για την υφή του, ίσως τρίβει λίγο παραπάνω απ'το κανονικό λόγω του λαδιού . . . αλλά είναι πεντανόστιμο , αγνό και υπέροχο!

Δείτε το :

keik portokali ladi2

Υλικά:

Καθένας που αγαπά τη ζαχαροπλαστική κι ασχολείται μ’ αυτή  έχει συμπεριλάβει ανάμεσα στις συνταγές του οπωσδήποτε μια συνταγή για το περίφημο , μοναδικό , ανεπανάληπτο κι εντυπωσιακό zebra cake. Πολλοί χρησιμοποιούν το μίγμα του εξίσου κλασικού κι αγαπημένου marble cake και απλά ακολουθούν την τακτική της εναλλαγής των μιγμάτων σε κουταλιές. Ωστόσο οι δικές μου δοκιμές με οδήγησαν στο συμπέρασμα πως το καλύτερο και ακριβέστερο αποτέλεσμα θέλει ένα μίγμα πιο ρευστό ώστε να κατανέμεται ευκολότερα και επιπλέον να χαρίζει στο τέλος ένα πιο “ζουμερό” αποτέλεσμα.

zebra cake1

Υλικά:

Ότι θα μου άρεσε τόσο πολύ αυτό το κέικ δεν το περίμενα.

Συνήθως τη μπανάνα την προτιμώ , την αγαπώ μα θέλω να την απολαμβάνω μόνο  φρέσκια και δεν την πολυσυμπαθώ κάπως αλλιώς. Ποτέ δεν προτιμούσα τα γλυκά με γέμιση ή άρωμα μπανάνας , ποτέ δεν προτιμούσα τα παγωτά με μπανάνα κλπ. Όμως η συγκεκριμένη συνταγή με δελέασε, μου έκανε αυτό το κλικ, μου κέντρισε ζωηρά το ενδιαφέρον με το βουτυρένιο σιρόπι καραμέλας που περιλούζει το κέικ με τις μπανάνες. Έτσι μπήκα στον πειρασμό να το φτιάξω και όταν το δοκίμασα , άλλαξα γνώμη μια για πάντα…

Δείτε το κέικ και θα καταλάβετε :

keik mpanana1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...