Κεικ
- Details
- Hits: 42019
Βρείτε μου έναν άνθρωπο που να μην αγαπάει το κέικ…βρείτε μου άλλον έναν άνθρωπο που να μη λατρεύει τη σοκολάτα….λίγο δύσκολο!! Κι αν μάλιστα αυτό το κέικ είναι τόσο ζουμερό , τόσο προκλητικό και τόσο απόλυτα σοκολατένιο που να νομίζει κανείς ότι είναι σιροπιαστό…..οι πιθανότητες να το περιφρονήσει εξαφανίζονται. Πρόκειται για ένα κέικ εθιστικό και υπέροχο που δεν το βαριόμαστε ποτέ και πάντα μας βγάζει ασπροπρόσωπους...Σας παρουσιάζω λοιπόν το πιο σοκολατένιο κέικ με πολύ καμάρι και πολλή χαρά!
Δείτε το , φτιάξτε το και απολαύστε το:
Υλικά:
- Details
- Hits: 2228
Είναι απόγευμα και κάθομαι ξαπλωμένη στον καναπέ. Χαλαρά κάνω scroll dwon στο κινητό μου και απολαμβάνω την “παρέλαση" εδεσμάτων που πραγματοποιείται με γοργό ρυθμό μπροστά στα μάτια μου…Δύσκολο ο εγκέφαλος να επεξεργαστεί όλα όσα βλέπει , σπάνιο να κοντοσταθεί το μάτι κάπου και να ρίξει μια δεύτερη ματιά μιας και οι ρυθμοί του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κυριολεκτικά μας έχουν μεταλλάξει σε παθητικούς θεατές…Όμως σε κάποιο σημείο οι γευστικοί κάλυκές μου ενεργοποιήθηκαν και η παθητική παρακολούθηση σταμάτησε! Ηταν το πανέμορφο και δελεαστικό κέικ μήλου της αγαπημένης και γνωστής food blogger Μαρίας Τσιάκαλου γνωστής στο instagram ως @marysgramm , που με έκανε όχι μόνο να σταματήσω σε αυτό και να το αποθηκεύσω αλλά να σηκωθώ πάραυτα από τον καναπέ και να προχωρήσω στην εκτέλεση της συνταγής. Μετά από μία ώρα κυριολεκτικά διασκεδαστικής διαδικασίας το κέικ ήταν ήδη στο τραπέζι μας , γέμισε το σπίτι μας με αρώματα και τον ουρανίσκο μας με υπέροχη γεύση. Το έφτιαξα και το ξαναέφτιαξα και δεν ήμουν η μόνη ! Το μηλοκέικ της merysgramm έκανε “χαμούλη” και την ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή της. Έχω ωστόσο αποθηκεύσει κάμποσες δικές της ακόμα η οποίες θα πραγματοποιηθούν άμεσα…
Υλικά:
- Details
- Hits: 1738
Εδώ και πολύ καιρό έψαχνα ένα καλό , επιτυχημένο κέικ κανέλας. Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές που όμως έδιναν ένα μέτριο αποτέλεσμα! Η συγκεκριμένη ήρθε για να μείνει αφού χαρίζει ένα υπέροχο αφράτο κείκ με εκπληκτική “βουτυρωκανελωμένη” επιφάνεια. Τι σημαινεί αυτο; Σημαίνει ότι αμέσως μόλις βγει το κέικ από το φούρνο περνάμε την επιφάνειά του με λιωμένο βουτυράκι και την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα σχηματίζοντας έτσι μια ακαταμάχητη , δελεαστική όψη ενώ πετυχαίνουμε ακόμα πιο ακαταμάχητη γεύση. Αν δε φας επι τόπου ένα κομμάτι , ζεστό , βουτυράτο και αρωματικό , δεν ξέρεις τι χάνεις. Δεν είναι ανάγκη να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο κέικ είναι το απόλυτο συνοδευτικό για το τσάι…
Υλικά:
- Details
- Hits: 2937
Θέλεις να το πεις “κέικ χωρίς γλουτένη” ; πες το κι έτσι…Είναι ωστόσο ένα κέικ απίθανο , λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα μιας και δεν έχει την αέρινη υφή που έχουν τα άλλα κέικς που περιέχουν αλεύρι αλλά είναι τόσο μοναδικό , πιο σπυρωτό , με υπέροχη γεύση όπου η βρώμη υπερέχει ξεκάθαρα…Δεν διαθέτει ,όπως είπαμε, αέρινη υφή αφού δεν περιέχει γλουτένη αλλά αυτό το εξασφαλίζουμε χτυπώντας τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα. Μιλάμε για ένα κέικ αφράτο και σπογγώδες , ξεχωριστό και ιδιαίτερο που δεν πρέπει να χάσεις…θα σε κερδίσει , στο εγγυώμαι…
Υλικά:
- Details
- Hits: 1188
Από αλλού ξεκίνησα σε άλλο κέικ κατέληξα! Απλά ήθελα να επαναλάβω ένα κέικ με πουρέ κολοκύθας που πολύ αγαπώ μα δεν είχα πρόχειρη κολοκύθα ούτε είχα την υπομονή να περιμένω την επόμενη μέρα να πάω για ψώνια , να φτιάξω τον πουρέ και να προχωρήσω στην εκτέλεση της συνταγής. Αντιθέτως στην κατάψυξη μου είχε έτοιμο πουρέ γλυκοπατάτας κατά τύχη από μια φίλη που μου τον έδωσε…Μωρέ λες; συλλογίστηκα και προχώρησα αμέσως στο επόμενο βήμα αφού τα δύο αυτά υλικά μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους. Δεν είχα καθόλου άδικο και μάλιστα από τη χαρά μου που πέτυχε το πείραμα έφτιαξα και μια όμορφη επικάλυψη σοκολάτας , το στόλισα και με λίγα καρύδια πεκάν και κατέγραψα την καινούρια μου συνταγή ενθουσιασμένη και ικανοποιημένη.
Υλικά:
- Details
- Hits: 953
Δεν ξέρω γιατί αλλά ο παπαρουνόσπορος έχει συνδεθεί άμεσα με την ύπαρξή του στα κέικς και γενικότερα στα γλυκίσματα με άρωμα λεμονιού. Εγώ θα έλεγα ότι μια μικρή ποσότητα από αυτό το μαγικό , μικροσκοπικό σπόρο θα μπορούσε να τρυπώσει παντού. Η προσφορά του στον οργανισμό είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθός του και αριθμεί ένα σωρό ωφέλη σε πολλά επίπεδα…
Το προτείνω σε dressings για σαλάτες , σε όλων των ειδών τα κέικς και βέβαια στις ζύμες και στις πίτες όπως ακριβώς χρησιμοποιούμε το σουσάμι. Σήμερα θα μείνουμε στην πιο δημοφιλή του εκδοχή και θα φτιάξουμε ένα κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο με τη μέθοδο μαρμπρέ ενώ θα το περιλούσουμε και με ένα απλό γλάσο λεμονιού και θα απογειώσουμε τη γεύση του.
Υλικά: