Κεικ
- Details
- Hits: 7642
Τα υγρά , σοκολατένια κέικ ξέρουμε ότι έχουν πέραση! Όλοι απολαμβάνουμε κι όλοι προτιμάμε αυτή την αίσθηση σοκολατένιας “λάσπης” με τη συγκλονιστική γεύση και το σκούρο καφέ χρώμα της σοκολάτας… εξάλλου τα κέικ τύπου “mud pie” είναι μόδα…αν λοιπόν ένα τέτοιο κέικ το γεμίζαμε με τυροκρέμα με άρωμα λεμονιού δε θα ήταν ακόμα πιο ενδιαφερον; εγώ το δοκίμασα και ξετρελάθηκα…μια φίλη το ανακάλυψε από συνταγή του Α. Λαγού κι εγώ ακολούθησα απλά τα βήματά τους….
Δείτε το :
- Details
- Hits: 7236
Κάθε φορά που φτιάχνω μια δόση muffins τους δίνω κι από μια διαφορετική γεύση ή άρωμα….Πότε τα γεμίζω με φρέσκα , ψιλοκομμένα φρούτα , πότε με ξηρούς καρπούς , πότε με πραλίνα σοκολάτας κ.λ.π.
Κάθε φορά λοιπόν είμαι ικανοποιημένη μεν…αλλά πάντα λέω ότι την επόμενη φορά θα φτιάξω τα μαφινάκια με τρούφα ….όλο κάτι άλλο προκύπτει και όλο στην αναμονή μένουν αυτά! Ωστόσο αυτή τη φορά δε μου τη γλίτωσαν και έγιναν υπέροχα!
Ορίστε το αποτέλεσμα:
Yλικά:
- Details
- Hits: 7314
Όταν δοκόμασα για πρώτη φορά την κουβερτούρα με άρωμα πραλίνας ξετρελάθηκα κυριολεκτικά. Μ' έπιασε τότε μια μανία να μετατρέπω όλες μου τις συνταγές που είχαν μέσα σοκολάτα σε ''πραλινοκατασκευές'' . Mέχρι και στα μελομακάρονά μου την έκανα να τρυπώσει , σε σιροπιαστά γλυκά , σε κέικ ….Το πρώτο που επιχείρησα και όχι αποτυχημένα ήταν τα κεκάκια κακάο που έφτιαχνα…. Τα γέμισα με την πραλίνα και τα έκανα πιο ανάρπαστα και απολαυστικά απ' ό,τι ήταν .
Δείτε τα :
Yλικά:
- Details
- Hits: 6392
Λεμονάκι “μυρωδάτο"… και κεκάκι ακόμα πιο μυρωδάτο καθώς το εμπλουτίζουμε με καρύδα αγαπημένη και παπαρουνόσπορο . Το περιλούζουμε μάλιστα και με γλάσο τυριού (ή απλό γλάσο με άχνη ) και το κάνουμε ακόμα πιο ελκυστικό . Συνοδεύει το καφέ ή το πρωινό ρόφημα και δίνει ενέργεια και ευχαρίστηση με το άρωμά του και τη γλασερή υφή του . Εδώ που τα λέμε…συνταγή που να περιέχει έστω ξύσμα λεμονιού και να μην είναι αγαπητή σε όλους δεν υπάρχει γιατί το λεμόνι είνια απλά..ένα μεγάλο δώρο της φύσης…
Δείτε το :
- Details
- Hits: 7486
Το σπίτι , αν δεν έχει έχει κέικ πάνω στο τραπέζι της κουζίνας το θεωρώ άδειο και φτωχό…Ένα κεκάκι είναι απαραίτητο , πολύ καλό για πρωϊνό , για απογευματινό , για κολατσιό , για κέρασμα κλπ… γι’αυτό και πάντα φροντίζουμε να υπάρχει μια εναλλαγή υλικών και μια ποικιλία γεύσεων ώστε να μην το βαριόμαστε . Άλλοτε με κομμάτια σοκολάτας , άλλοτε με ξηρούς καρπούς κι άλλοτε με φρούτα…το κέικ είνια αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους . Το συγκεκριμένο , με τον ανανά και την καρύδα ξεχωρίζει για την υπέροχη αρωματική του ζύμη και μας ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά με τη γεύση του…
Δείτε το :
- Details
- Hits: 5542
Φτιάχνοντας αυτά τα κεκάκια διαπίστωσα ότι τελικά όλα τα φρούτα αγαπούν τη σοκολάτα! Ποιό να πρωτοαναφέρω…τη φράουλα , τη μπανάνα , το μήλο ή τα δαμάσκηνα και τόσα άλλα . Εκείνο που άφησα για τελευταίο είναι το αγαπημένο πορτοκάλι. Αφού το έφτιαξα γλυκό του κουταλιού και το απολαμβάνουμε με σιρόπι σοκολάτας , έφτιαξα και τρουφάκια με γέμιση πορτοκαλιού και φυσικά έφτιαξα αφράτα , νόστιμα και απολαυστικά κεκάκια με κομμάτια σοκολάτας και πορτοκαλιού…φτιάξτε τα , είναι υπέροχα!