tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κεικ

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να πάρουμε σοβαρά την πιπερόριζα και να την προσθέσουμε εντατικά στη διατροφή μας. Αυτή είναι η ελληνική ονομασία του περίεργου αυτού γεννήματος της γης με το ζουμερό περιεγχόμενο και την πικάντικη , ιδιαίτερη γεύση μα η καταγωγή του είναι από την Ασία και όλο και περισσότερο το γνωρίζουμε και το αγαπάμε. ΔΕν είναι ανάγκη να επιλέξουμε  "σούσι" ή "ράμμεν" για να το απολαύσουμε...Το λατρεύω στις ζεστές , χειμωνιάτικες σούπες , στα πιάτα που φιλοξενούν “ψαρικά” μα η παρουσία του στη ζαχαροπλαστική  το κάνει απλά ακαταμάχητο! .Τα σημερινά μάφινς μας είναι τόσο αξιολάτρευτα και μπορούν να κερδίσουν τον καθένα με την πρώτη ματιά αλλά ακόμα περισσότερο με την πρώτη ....μπουκιά!

muffins karoto tzintzer1
Υλικά (για 15 μάφινς περίπου) :

Θα χρησιμοποιήσω μια βασική συνταγή για ατομικά κεκάκια χωρίς ευφάνταστα υλικά , χωρίς μαεστρία στην εκτέλεση και χωρίς κόλπα. Απλά , αγνά υλικά θα χρησιμοποιήσω μόνο …Μα στο τέλος θα προσθέσω στο μίγμα μου τα αγαπημένα και πολύ ωφέλιμα φρούτα του δάσους , αυτά που μου φτιάχνουν τη διάθεση μόνο και μόνο με το χρώμα τους και πριν τα βάλω στο φούρνο για ψήσιμο , θα φαντασιωθώ πως είμαι μάγισσα , θα τα πασπαλίσω με τα δάχτυλά μου με καστανή ζάχαρη , όπως κάνουν οι μάγισσες και πασπαλίζουν με χρυσόσκονη κι έτσι θα πετύχω μια χρυσαφένια , τραγανή κρούστα και σα μάγισσα κι εγώ θα μετατρέψω τα απλά κεκάκια μου σε υπέροχα και μαγικά muffins με φρούτα του δάσους και τραγανή επιφάνεια!

muffins froyta kastanh zaxarh1
Υλικά :

Το έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι λατρεύω την καραμέλα….Ήρθε ωστόσο η ώρα να το δηλώσω για μια ακόμα φορά και να περάσω στην παρουσίαση του απόλυτου , απολαυστικού , γεμιστού κέικ με dulce de leche. Ένα καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (ή και περισσότερα) πάντα υπάρχουν στο ντουλάπι μου , οπότε δεν απέχω πολύ από το να εκτελέσω με λαχτάρα και λατρεία τη συνταγή για το αγαπημένο μου κέικ. H δοσολογία που ακολουθεί "δίνει" ένα κέικ σε μακρόστενη , κλασική φόρμα που το έφτιαξα εκεί για λόγους εμφάνισης και…φωτογράφισης. Αν το επιθυμείτε , πράγμα σχεδόν βέβαιο , διπλασιάστε τη δόση και χρησιμοποιείστε μεγάλη , στρογγυλή φόρμα του κέικ!

keik dulce de leche1
Υλικά:

Να πως τρία αταίριαστα γεγονότα μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν ένα μικρό θαύμα: Το πρώτο είναι η “μετά ζήλου” επιμονή μου να φυλάω όλα τα περιοδοκά γαστρονομικού ενδιαφέροντος που έχουν περάσει από τα χέρια μου εδώ και μια δεκαετία . Το δεύτερο είναι ένα μικρό ατύχημα που με κράτησε καθηλωμένη στο κρεβάτι για λίγες μέρες και το τρίτο είναι ένα πανέρι γεμάτο ολόφρεσκα , μυρωδάτα λεμόνια από το περιβόλι μας που στέκεται πανέμορφο στον πάγκο της κουζίνας μου…Όπως είναι προφανές , χτυπημένη καθώς ήμουν , ξεφύλλιζα παλιά περιοδικά για να περάσουν οι άχαρες ώρες της ανάνηψης και έπεσα πάνω σε μια παλιά συνταγή για ένα κέικ λεμονιού το οποίο αναζητούσα για καιρό. Το αποτέλεσμα…απογειωτικό!

siropiasto keik lemonioy1

Υλικά:

Εδώ που τα λέμε αυτό το υπέροχο κέικ με τις ώριμες μπανάνες ακόμα και χωρίς την επικάλυψη πραλίνας είναι εξαιρετικό. Πολύ γλασερό , αρωματικό , με πλούσια γεύση κακάο και έντονο το άρωμα της μπανάνας είναι ένα κέικ που ετοιμάζεται εύκολα , πετυχαίνει πάντα και τρώγεται μετά μανίας. Αν τώρα του προσθέσουμε και μια παχιά στρώση πραλίνας το απογειώνουμε και το μετατρέπουμε σε ένα “κολασμένο” γλυκό που τα έχει όλα. Αγαπημένο των παιδιών αλλά και των φανατικών της πραλίνας , αυτό το κέικ ήρθε για να μείνει...

keik mpanana pralina1


Υλικά:

Θα με ρωτήσετε “τι είναι τώρα αυτό;” Είναι λοιπόν το κλασικό , το αγαπημένο , το απόλυτο “μαμαδίστικο” κέικ , αυτό το δίχρωμο με τις εναλλαγές βανίλιας-κακάο που όμως θα το εμπλουτίσουμε  με δυο-τρία  επιπλέον υλικά για περισσότερη απόλαυση και δυνατή , γεμάτη γεύση! Το πρώτο είναι το βούτυρο που θα αντικαταστήσει την μαργαρίνη ενώ θα χρησιμοποιήσουμε και λίγο ελαιόλαδο για να ισορροπήσουμε τα υλικά (και τα δυο είναι ακαταμάχητα και το αποτέλεσμα μοναδικό) . Το δεύτερο είναι η λευκή σοκολάτα που θα προσθέσουμε στο λευκό μέρος της ζύμης και θα απογειώσει πραγματικά το κέικ…Εγώ σκέφτομαι σοβαρά να καθιερώσω το δίδυμο βούτυρο-ελαιόλαδο στα γλυκά μου αφού είναι υλικά αγνά , που παράγει η φύση και κάνουν το αποτέλεσμα μοναδικό...

marmpre peiragmeno1

Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...