Κεικ
- Details
- Hits: 5576
Να πως τρία αταίριαστα γεγονότα μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν ένα μικρό θαύμα: Το πρώτο είναι η “μετά ζήλου” επιμονή μου να φυλάω όλα τα περιοδοκά γαστρονομικού ενδιαφέροντος που έχουν περάσει από τα χέρια μου εδώ και μια δεκαετία . Το δεύτερο είναι ένα μικρό ατύχημα που με κράτησε καθηλωμένη στο κρεβάτι για λίγες μέρες και το τρίτο είναι ένα πανέρι γεμάτο ολόφρεσκα , μυρωδάτα λεμόνια από το περιβόλι μας που στέκεται πανέμορφο στον πάγκο της κουζίνας μου…Όπως είναι προφανές , χτυπημένη καθώς ήμουν , ξεφύλλιζα παλιά περιοδικά για να περάσουν οι άχαρες ώρες της ανάνηψης και έπεσα πάνω σε μια παλιά συνταγή για ένα κέικ λεμονιού το οποίο αναζητούσα για καιρό. Το αποτέλεσμα…απογειωτικό!
Υλικά:
- Details
- Hits: 5453
Εδώ που τα λέμε αυτό το υπέροχο κέικ με τις ώριμες μπανάνες ακόμα και χωρίς την επικάλυψη πραλίνας είναι εξαιρετικό. Πολύ γλασερό , αρωματικό , με πλούσια γεύση κακάο και έντονο το άρωμα της μπανάνας είναι ένα κέικ που ετοιμάζεται εύκολα , πετυχαίνει πάντα και τρώγεται μετά μανίας. Αν τώρα του προσθέσουμε και μια παχιά στρώση πραλίνας το απογειώνουμε και το μετατρέπουμε σε ένα “κολασμένο” γλυκό που τα έχει όλα. Αγαπημένο των παιδιών αλλά και των φανατικών της πραλίνας , αυτό το κέικ ήρθε για να μείνει...
Υλικά:
- Details
- Hits: 4181
Θα με ρωτήσετε “τι είναι τώρα αυτό;” Είναι λοιπόν το κλασικό , το αγαπημένο , το απόλυτο “μαμαδίστικο” κέικ , αυτό το δίχρωμο με τις εναλλαγές βανίλιας-κακάο που όμως θα το εμπλουτίσουμε με δυο-τρία επιπλέον υλικά για περισσότερη απόλαυση και δυνατή , γεμάτη γεύση! Το πρώτο είναι το βούτυρο που θα αντικαταστήσει την μαργαρίνη ενώ θα χρησιμοποιήσουμε και λίγο ελαιόλαδο για να ισορροπήσουμε τα υλικά (και τα δυο είναι ακαταμάχητα και το αποτέλεσμα μοναδικό) . Το δεύτερο είναι η λευκή σοκολάτα που θα προσθέσουμε στο λευκό μέρος της ζύμης και θα απογειώσει πραγματικά το κέικ…Εγώ σκέφτομαι σοβαρά να καθιερώσω το δίδυμο βούτυρο-ελαιόλαδο στα γλυκά μου αφού είναι υλικά αγνά , που παράγει η φύση και κάνουν το αποτέλεσμα μοναδικό...
Υλικά :
- Details
- Hits: 7398
Έχω αδυναμία στα κέικς , είναι αλήθεια…κάτι σα μανία , να δοκιμάζω καινούριες γεύσεις , καινούριες υφές , καινούριους συνδυασμούς υλικών . Δεν το’ χω σε καλό να φτιάχνω το ίδιο κείκ πάνω από τρεις , το πολύ τέσσερις φορές , προς απογοήτευση των “δικών μου” οι οποίοι με παρακαλούν να τους φτιάξω κάποιο “παλιό” κέικ που αγαπούν αλλά εγώ προχωρώ μπροστά ακάθεκτη…Σήμερα δοκίμασα ένα υπέροχο κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο , νηστίσιμο θα μπορούσα να το ονομάσω αλλά πέρα απ’ αυτό προέκυψε ένα υπέροχο κέικ , αφράτο αφού χρησιμοποίησα λεμονάδα με ανθρακικό και αρωματικό αφού περιέχει λίγο ούζο και κόντιτα λεμονιού…Αξεπέραστος συνδυασμός…
- Details
- Hits: 9094
Όταν ήμουν μικρή και έπιανα μολύβι και χαρτί για να ζωγραφίσω ένα χειμωνιάτικο “πανέρι” με φρούτα δεν εννοούσα τίποτε άλλο από μήλα και πορτοκάλια. Αυτά για μένα ήταν τα φρούτα , αυτά ήταν πηγή φρεσκάδας , πηγή βιταμινών , πηγή ευεξίας , ήταν ταυτόσημα μέσα στο παιδικό μου μυαλό με την ωφέλεια και την υγεία. Τώρα λοιπόν που κοιτάζω το πανέρι με τα φρούτα της κουζίνας μου , βλέπω τα μήλα και τα πορτοκάλια σε αφθονία να έχουν την τιμητική τους και νιώθω ευγνώμων γι’ αυτά τα πολύτιμα δώρα της φύσης. Ένα κέικ που θα κλείνει μέσα του τα δυο αυτά εξαιρετικά αγαθά , φαντάζομαι ότι θα είναι ό,τι καλύτερο για το πρωινό μας ή για τον απογευματινό καφέ ή το τσάι μας…
- Details
- Hits: 11087
Πολλοί το λένε μελαχρινό αυτό το γλυκό γιατί το πετιμέζι και τα μπαχαρικά , κυρίως το γαρίφαλο , που περιέχει του δίνουν ένα σκούρο , μελένιο καφέ χρώμα , άλλοι το λένε απλώς κέικ με πετιμέζι γιατί το υλικό αυτό υπερέχει ξεκάθαρα και κάνει τη διαφορά! Εμένα πάλι μου αρέσει να το λέω πετιμεζόπιτα , όπως λέμε “σοκολατόπιτα” γιατί είναι εξίσου θεϊκό και υπέροχο , η απόλαυση δεν απέχει πολύ από αυτή της βασίλισσας-σοκολάτας και έχει ακριβώς την ίδια γλασερή υφή και μια πολύ γεμάτη γεύση . Πέρα όμως απ’ όλα τα παραπάνω η ονομασία “πετιμεζόπιτα” με παραπέμπει σε παραδοσιακή , μαμαδίστικη συνταγή που συνοδεύει εξαιρετικά ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ ή ένα τσάι...
Υλικά :









