Κεικ
- Details
- Hits: 10476
Πολλοί το λένε μελαχρινό αυτό το γλυκό γιατί το πετιμέζι και τα μπαχαρικά , κυρίως το γαρίφαλο , που περιέχει του δίνουν ένα σκούρο , μελένιο καφέ χρώμα , άλλοι το λένε απλώς κέικ με πετιμέζι γιατί το υλικό αυτό υπερέχει ξεκάθαρα και κάνει τη διαφορά! Εμένα πάλι μου αρέσει να το λέω πετιμεζόπιτα , όπως λέμε “σοκολατόπιτα” γιατί είναι εξίσου θεϊκό και υπέροχο , η απόλαυση δεν απέχει πολύ από αυτή της βασίλισσας-σοκολάτας και έχει ακριβώς την ίδια γλασερή υφή και μια πολύ γεμάτη γεύση . Πέρα όμως απ’ όλα τα παραπάνω η ονομασία “πετιμεζόπιτα” με παραπέμπει σε παραδοσιακή , μαμαδίστικη συνταγή που συνοδεύει εξαιρετικά ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ ή ένα τσάι...
Υλικά :
- Details
- Hits: 6899
Τεμπελιάς συνέχεια…αυτή τη φορά μου βγήκε σε καλό αφού η μηλόπιτα που σκάρωσα προέκυψε απροσδόκητα δελεαστική…Τελικά νομίζω πως πρέπει να φτιάξω μια νέα στήλη στο site με την ονομασία “γρήγορες και εύκολες συνταγές για αρχάριους και τεμπέληδες”…Πίσω στη μηλόπιτά μας: Τελικά πέρα από το αστείο του πράγματος , η μηλόπιτα αυτή προέκυψε τις προάλλες που περίμενα ένα αγαπημένο μου πρόσωπο στο σπίτι και δεν είχα τίποτα για κέρασμα. Το καλάθι της κουζίνας ήταν γεμάτο μήλα , ο επισκέπτης λατρεύει την πραλίνα , κατά συνέπεια παντρεύουμε αυτά τα δύο υλικά και θριαμβεύουμε. Δεν υπάρχει πιο αφράτη και βασανιστικά υπέροχη μηλόπιτα από αυτή…
- Details
- Hits: 5593
Εκεί που “ξεκαθάριζα” ένα συρτάρι με παλιά τετράδια και περιοδικά ξετρυπώνω (ευτυχώς) από αναμεσά τους μια μαυρισμένη , παλιά φωτοτυπία πολύ κακής ανάλυσης. Ήταν η σελίδα ενός περιοδικού που περιείχε μια συνταγή για μηλόπιτα. Μόλις που κατάφερα να την “αποκρυπτογραφίσω” και να που άξιζε τον κόπο! Προχώρησα στην εκτέλεση της συνταγής πάραυτα μιας και η σύνθεση των υλικών μου τράβηξε το ενδιαφέρον: Τριμμένα μπισκότα , σοκολάτα και κακάο. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό , θύμιζε σοκολατένιο mud cake ενώ τα ψιλοκομμένα μήλα έδωσαν τη γλασερή υφή και τη νοστιμιά τους με τον καλύτερο τρόπο.
Συμπέρασμα: Προσοχή στις “εκκαθαρίσεις” παλιών αντικειμένων :)
- Details
- Hits: 7348
Είναι γεγονός ότι όλα αυτά που τελειώνουν σε -πιτα μας αρέσουν πολύ. Σοκολατόπιτα , λεμονόπιτα , μηλόπιτα , πορτοκαλόπιτα , καρυδόπιτα , αμυγδαλόπιτα κ.λ.π. Λοιπόν σήμερα σ’ αυτή τη δελεαστική λίστα θα προσθέσουμε και τη μπανανόπιτα η οποία είναι μια αφράτη και ζουμερή πίτα με ψιλοκομμένες φρέσκες , βελούδινες και αρωματικές μπανάνες . Δεν ξέρω αν είναι ελκυστική τόσο για τη γεύση της όσο για την ευκολία με την οποία ετοιμάζεται…Μοιάζει σα σιροπιαστή αλλά δεν είναι…εκτός κι αν θέλουμε εμείς να τη σεβίρουμε με λίγο παγωτό βανίλια και σιρόπι καραμέλας , οπότε την απογειώνουμε . Ακόμα και χλιαρή είναι τέλεια αφού περιέχει μέσα κομμάτια σοκολάτας τα οποία λιώνουν στο ψήσιμο και μπερδεύονται γλυκά με τη μπανάνα και τα ψιλοκομμένα φουντούκια!
Υλικά :
- Details
- Hits: 9636
Κέικ…αλλά τι κέικ!Αφράτο , γλασερό , πεντανόστιμο , αρωματικό , απολαυστικό , φρουτένιο , σοκολατένιο….θέλετε κι άλλα; Αυτό το κέικ είναι το αγαπημένο μου και είναι αποτέλεσμα μιας δοκιμής που έκανα ένα απόγευμα που είχα κέφια και δεν τα πήγα κι άσχημα….τα μπαχαρικά και το μήλο είναι κορυφαία , τείνουν να θεωρούνται σταθερή αξία ενώ η αγαπημένη σοκολάτα είναι η εγγύηση…τελικά όσο περνάει ο καιρός ανακαλύπτω ότι η κατασκευή ενός κέικ είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο με πάμπολλες δυνατότητες...φαντασία και δημιουργικότητα , όρεξη και κέφι να’ χει κανείς…
Δείτε το :
Υλικά :
- Details
- Hits: 8125
Το "πάντρεμα" αυτό το λατρεύω! Θεωρώ το συνδυασμό αυτών των δύο αρωμάτων και υλικών ακαταμάχητο. Τη συγκεκριμένη συνταγή την έχω …ξετρυπώσει από ένα μικρό βιβλιαράκι Gourmet της Ελευθεροτυπίας (τεύχος Νοεμβρίου του 2005!!!) . Είναι μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου και δεν έχω λόγια να περιγράψω το αποτέλεσμα…υγρό , αρωματικό , απολαυστικό και υπέροχο….Είναι δε πανεύκολο και με μηδενικές πιθανότητες αποτυχίας...και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια…σας το παρουσιάζω!
Υλικά: