tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κεικ

Πολύ καιρό έχω να δημοσιεύσω συνταγή για κέικ και άλλο τόσο καιρό έχω να φτιάξω κέικ. Είναι που οι εποχές και οι συγκυρίες μας οδηγούν σε άλλες επιλογές. Για παράδειγμα το καλοκαίρι “δεν τραβιέται” το κέικ από την οικογένεια όσο ωραίο κι αν είναι γιατί το μάτι λοξοκοιτάζει τα παγωτά κια τα γλυκά ψυγείου. Στις γιορτές των Χριστουγέννων με τα μελομακάρονα να κάνουν θραύση ποιός νοιάζεται για το ταπεινό κεκάκι ή το Πάσχα που οι γαλατόπιτες και τα γαλακτομπούρεκα δίνουν ρεσιτάλ ποιός θα επιλέξει ένα κομμάτι κέικ για να ικανοποιησει την ανάγκη του για λίγη γλύκα; Τις μέρες όμως τις ρουτινιάρικες , που η καθημερινότητα μας κυριεύει και ο ρυθμός της ζωής μας είναι τουλάχιστον κουραστικός ένα κομμάτι κέικ με μια κούπα καφέ μοιάζει με μικρή πολυτέλεια…

keik mpananakaryda1

Υλικά:

Τα υλικά , οι γεύσεις και τα αρώματα του χειμώνα είναι τουλάχιστον γοητευτικά….Ξεχωριστή θέση κατέχουν τα μπαχαρικά…Tο μήλο από την άλλη , είναι ο βασιλιάς των χειμωνιάτικων φρούτων…Όλα αυτά μαζί αν τα "παντρέψει" κανείς σε ένα αφράτο και ζουμερό κέικ δεν έχει παρά να αφεθεί στην απόλαυσή του , εκείνα τα κρύα χειμωνιάτικα απογεύματα με μια κούπα ζεστό τσάι στο χέρι…Tέλος το αλεύρι ολικής άλεσης , η καστανή ζάχαρη και η τρούφα σοκολάτας συμπληρώνουν τη συνταγή με τον καλύτερο τρόπο…

Δείτε το :

keik xeimoniatiko1


Υλικά :

Αυτά τα τόσο εύκολα , αφράτα και γλυκά κεκάκια έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες….κι ο λόγος είναι ότι τα στολίζουμε με σοκολατένιο γλάσο και με χρωματιστή τρούφα και τα μετατρέπουμε σε ένα γιορτινό και υπέροχο κέρασμα…έτσι μπάινουμε σιγά -σιγά σε κλίμα και διάθεση προετοιμασίας για τις γιορτές των Χριστουγέννων…Tώρα βέβαια αν τα φτιάξουμε κι άλλες στιγμές του χρόνου δε νομίζω ότι θα δυσκολευτούμε  να τα "καταναλώσουμε" καθώς είναι προκλητικά νόστιμα , ζουμερά , εθιστικά , σοκολατένια...

Δείτε τα :

mufin glaso sokolata1
Υλικά :

Είναι μερικά πιάτα που έχουν ξεκάθαρα την εθνικότητά τους έτσι τα γνωρίζουμε κι έτσι έχουν περάσει στη συνείδησή μας . Θα αναφέρω  την κλασική  πίτσα και το τιραμισού που φέρουν την ιταλική σφραγίδα , θα αναφέρω ακόμα τις κρέπες , το μιλ-φέι , και την κρεμ- μπρυλέ που έχουν άρωμα Γαλλίας ,  θα μιλήσω για τον μπακλαβά και το περίφημο κεμπάπ που μας παραπέμπουν στην Τούρκικη-Ανατολίτικη κουζίνα ή για το χάμπουργκερ και τα λατρεμένα μπράουνις που μας ταξιδεύουν στη μακρινή Αμερική. Η σημερινή μου πρόταση είναι ένα αέρινο , ελαφρύ και βελούδινο γλυκό , μια ανάλαφρη απόλαυση που αποτελεί το ιδανικό “κλείσιμο” ενός γεύματος γιατί αφήνει στον ουρανίσκο μια αίσθηση απαλότητας σα χάδι , ένα γλύκισμα που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε κρέμα καραμελέ και γαλατόπιτα. Με πολλή χαρά σας παρουσιάζω το κλασικό Japanese cheese cake που αν το αναζητήσει κανείς στο διαδίκτυο θα συναντήσει ένα σωρό βιντεάκια στα οποία οι χαριτωμένες Ασιάτισσες φτιάχνουν με την ηρεμία που τις χαρακτηρίζει και πειθαρχημένες λιτές κινήσεις το υπέροχο Ιαπωνικό κέικ τυριού.

japanese1

Υλικά:

Το πάθος για ένα υγρό , ζουμερό σοκολατένιο κέικ και το ακόμα μεγαλύτερο πάθος για τα αχλάδια με οδήγησαν σε αυτήν εδώ τη συνταγή. Δεν υπάρχει περίπτωση να "πέσω πάνω" σε αξιόπιστη συνταγή που να περιέχει αχλάδια και να μην τη δοκιμάσω. Τα ψημένα αχλάδια είναι απολαυστικά και συναγωνίζονται επάξια τα μήλα και τα κυδώνια…Το άρωμά τους τόσο ξεχωριστό και τόσο διακριτικό , η υφή τους τόσο ζουμερή και η γεύση τους τόσο ιδιαίτερη ώστε δεν χωράει αμφιβολία πως ό,τι και να φτιάξει κανείς με αυτά θα είναι επιτυχημένο. Ένα ακόμα δεδομένο που μου κέντρισε το ενδιαφέρον είναι η παντελής έλειψη αλευριού στη συνταγή και η παρουσία των ξηρών καρπών. Θα τελειώσω με τη φράση που υπόσχεται το άρωμα αυτού του γλυκού: “ Τα μήλα θέλουν κανέλα και τα αχλάδια μοσχοκάρυδο”….

axladosokolatopita1

Υλικά:

Μπήκε πια το καλοκαίρι για τα καλά. Με τις ζέστες του , με την ξεγνοιασιά του , με τα μπάνια του , με τα παγωτά του αλλά και με τα φρούτα του. Πριν περάσουμε στο καρπούζι και το πεπόνι κάνουμε μια στάση στο συμπαθέστατο , χαριτωμένο και αρωματικό βερύκοκο. Το φρούτο που τόσο αγαπάμε μα που δεν το χαιρόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα μιας και η καρποφορία του γίνεται μια φορά το χρόνο για πολύ λίγο …Πιστεύω πως έτσι προέκυψε η κομπόστα των φρούτων στην προσπάθεια να τα έχουμε στη διάθεσή μας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αρα δε μας εμποδίζει κανείς να φτιάχνουμε αυτά τα υπέροχα , αφράτα και γευστικά μάφινς όχι μόνο τώρα το καλοκαίρι μα όλο το χρόνο…

 

mafins verykoko1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...