tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κεικ

Φτιάχνουμε ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος: γλυκά, αφράτα, μυρωδάτα, λαχταριστά, γεμιστά ψωμάκια με υπέροχη ζύμη και παιχνιδιάρικο σχέδιο γιατί στην απόλαυση του φαγητού  ή του γλυκού  δεν έχουν δικαίωμα μόνο η γλώσσα, ο ουρανίσκος και το στομάχι αλλά και το μάτι! Προϊδεάζουμε λοιπόν για μια ξεχωριστή νοστιμιά και στη συνέχεια έρχεται κι η πρώτη μπουκιά όπου το αφράτο ζυμαράκι “μπερδεύεται” γλυκά με την πραλίνα φουντουκιού ή την μαρμελάδα ή την κρέμα κάστανου…και επιβεβαιωνόμαστε πανηγυρικά!

grammota briosakia1

Υλικά:

Όσο υπάρχουν οι φράουλες δε σταματώ να τις χρησιμοποιώ. Προσπαθώ να εκμεταλλευτώ και την τελευταία φράουλα που κυκλοφορεί στην αγορά , με κάθε τρόπο , σε κάθε είδους συνταγή , εκτός από τις φρέσκιες που τρώμε , έτσι δροσερές και αρωματικές που είναι! Λες και είναι το φρούτο που συνδέεται με  την άνοιξη ,  που είναι σχεδόν ταυτισμένο μαζί της , που μας φτιάχνει τη διάθεση , που μας ομορφαίνει με το χρώμα του και μας αρωματίζει με το μοναδικό και αξεπέραστο άρωμά του...
Εδώ σήμερα σας παρουσιάζω μια συνταγή  για muffins πολύ απλή και εύκολη που κερδίζει με την απλότητά της ….

Δείτε τα :

muffin fraoulas1

Υλικά:

Όταν έψησα τις μπάρες , έκοψα και δοκίμασα το πρώτο κομμάτι , ξετρελάθηκα. Είχε προηγηθεί βέβαια ο ενθουσιασμός της απλότητας και της ευκολίας της συγκεκριμένης συνταγής και είχα την ανασφάλεια της υποκειμενικής κρίσης. Άραγε είναι όντως τόσο καλή ή εμένα μου φάνηκε επειδή με “βόλεψε”;

Ωστόσο όποιος δοκίμασε , ενθουσιάστηκε οπότε μοιράζομαι μαζί σας την καταπληκτική και πανεύκολη αυτή συνταγή:

bares bromh banana1

Υλικά για το μίγμα:

Αν σου πρόσφερα από τη μία πλευρά αυτό το αφράτο ψωμάκι που είναι γεμισμένο με κρέμα λεμονιού κι από την άλλη πλευρά ένα κρουασάν σοκολάτας ποιο από τα δύο θα διάλεγες; Μη βιαστείς να απαντήσεις και να επιλέξεις το σοκολατένιο γιατί θα χάσεις…Δώσε μια ευκαιρία στο λεμονάκι το μυρωδάτο που χαρίζει απλόχερα το άρωμα του καθώς έχει τρυπώσει μέσα σε μια βελούδινη , αέρινη κρέμα κι αυτή η κρέμα

με τη σειρά της έχει τρυπώσει μέσα σε ένα αφράτο, μαλακό και πεντανόστιμο βουτυρένιο μπριοσάκι…

brioche lemoni1

Υλικά για τη ζύμη:

Αφού το χρώμα γενικά υπάρχει στη ζωή μας και είναι διαπιστωμένο πως φτιάχνει τη διάθεσή μας , γιατί να μην το βάλουμε και στην κουζίνα μας; Δεν εννοώ απαραίτητα στο χώρο αλλά στις μαγειρικές και πιο καλά στις γλυκιές δημιουργίες. Έτσι έφτιαξα λοιπόν κι εγώ ένα γλύκισμα , παρακινημένη από συνταγή που έρχεται από χώρα μακρινή και δεν το μετάνιωσα. Είναι στοίχημα βέβαια να εντυπωσιάζεται πρώτα το μάτι και μετά να ακολουθεί ένας εξίσου ικανοποιημένος  ουρανίσκος γιατί πολλές φορές τα πυροτεχνήματα έχουν αρνητικά αποτελέσματα μιας και κάνουν μεγαλειώδη εμφάνιση και δημιουργούν προσδοκίες…εδώ λοιπόν , με αυτό το γλυκό οι προσδοκίες επικυρώθηκαν…

pastared velvet1

Υλικά:

Το κέικ αυτό έχει ευρωπαϊκή καταγωγή…Eγώ πίστευα πως πρόκειται για Αγγλική συνταγή όμως ψάχνοντας διαπίστωσα ότι πρωτοεμφανίστηκε στις πιο Βόρειες , Σκανδιναβικές χώρες , μετά έγινε γνωστό στην Αγγλία , στην Αμερική…και κάπου στην πορεία…το δοκιμάσαμε κι εμείς…και καλά κάναμε , διότι πρόκειται για ένα δροσερό και υγρό κέικ με φρέσκα , ζουμερά καρότα , σταφίδες και μπαχαρικά , που φτιάχνεται πολύ απλά κι εύκολα ενώ η νοστιμιά του είναι ξεχωριστή και αξεπέραστη. Αρέσει σε όλους , ανεξαιρέτως , και το γλάσο τυριού του δίνει αυτό το .."κάτι παραπάνω" .
Δείτε το :

carrotcake8
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...