Ορεκτικα-συνοδευτικα
- Details
- Hits: 1069
Η γλυκοπατάτα είναι ένας μαγικός καρπός! Δεν αρέσει σε όλους γιατί έχει αυτή τη χαρακτηριστική γλύκα που ξαφνιάζει και είναι ασυνήθιστη και ιδιαίτερη. Όποιος όμως την αγαπά , την αγαπά με πάθος. Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ που λατρεύω να γεύομαι τις γλυκοπατάτες ακόμα και σκέτες , ψημένες απλά με λίγο λαδάκι , αλάτι και μπόλικο πιπέρι που ισορροπεί τη γεύση και αναδεικνύει την ιδιαιτερότητά της… Αυτός ο πουρές που αποτέλεσε έμπνευση της στιγμής με κέρδισε από την πρώτη στιγμή και τον θεωρώ άριστο συνοδευτικό για ψητό ψάρι ή ψητό χοιρινό. Το μοσχοκάρυδο που προσθέτουμε χαρίζει την τελική πινελιά.
- Details
- Hits: 2306
Αυτό το πιάτο μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για ψητό κρέας ή ψάρι , μπορεί να σερβιριστεί σαν μια υπέροχη , θρεπτική και πρωτότυπη σαλάτα , μπορεί να σταθεί και μόνο του σαν ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα…Ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και αρέσει σε όλους…Σε έμένα προσωπικά αρέσει πολύ και δε χάνω ευκαιρία να το μαγειρεύω αρκετά συχνά. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ανάμικτα λαχανικά σε μεγάλη ποικιλία και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο απ’ αυτά , ωστόσο η δική μας προτίμηση , o δικός μας συνδυασμός υλικών και τα δικά μας φρέσκα λαχανικά κάνουν τη διαφορά!
- Details
- Hits: 2474
Όταν ετοιμάζομαι να φτιάξω μια τάρτα με πιάνει μανία να βάλω πολλά υλικά στη γέμισή της νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα την εμπλουτίσω και να τη νοστιμίσω . Καμιά φορά όμως το…”παραγέμισμα” δεν είναι και ό,τι καλυτερο γιατί το ένα υλικό σκεπάζει το άλλο κι έτσι έχουμε αντίθετα αποτελέσματα….η συγκεκριμένη τάρτα είναι η απόδειξη αυτού που λέω : Λίγα , απλά υλικά με κυρίαρχο το μπλε τυρί και τα φρέσκα αρωματικά συνθέτουν το πιο απολαυστικό αποτέλεσμα σε μια τάρτα που κυριολεκτικά κλέβει την παράσταση!…Δείτε τη :
- Details
- Hits: 3338
Κοίτα να δεις που όλα είναι σχετικά! Οι ντοματολουκουμάδες μου σύμφωνα με την παράδοση και τη νηστεία της Σαρακοστής είναι νηστίσιμοι και δεν περιέχουν “απαγορευτικά" υλικά μιας και αποτελούνται από αλευράκι με μαγιά , ντοματούλες και μπόλικο , αρωματικό δύοσμο…σύμφωνα όμως με τους κανόνες υγιεινής διατροφής αποτελούν ένα αμαρτωλό ορεκτικό που απαγορεύεται “δια ροπάλου" αφού τηγανίζεται μέσα σε άφθονο λάδι. Είναι και μια τρίτη οπτική γωνία των πραγμάτων , αυτή της μετριοπάθειας που με έκανε σήμερα να “παντρέψω” τις δύο παραπάνω θέσεις και να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι κάπου-κάπου κάνουμε και λίγο τα …στραβά μάτια και επιτρέπουμε στον εαυτό μας μικρές ατασθαλίες….
Υλικά:
- Details
- Hits: 4234
Εντάξει λοιπόν , έτσι έχουν τα πράγματα , το κέικ είναι γλυκιά υπόθεση που μας συντροφεύει από τα πρώτα μας βήματα. Είναι έτσι κι αλλιώς το αγαπημένο των παιδιών , είναι το πρώτο γλυκό που μαθαίνουμε να φτιάχνουμε σε νεαρή ακόμα ηλικία , είναι αυτό που στέκεται σχεδόν χωρίς εξαίρεση στο πιατέλο , δίπλα στον καφέ…χρόνια τώρα…στο “ταπεράκι” της εκδρομής , στο πρωινό μας και στο κέρασμα. Κάπου εκεί χωράει άνετα κι ένα αλμυρό κέικ , αφράτο , πεντανόστιμο , χορταστικό και τόσο ιδιαίτερο που το αγαπάνε όλοι όσοι το δοκιμάζουν. Όπως στο γλυκό , έτσι κι εδώ τα υλικά που μπορούν να χωρέσουν μέσα είναι πολλά και αυτά διαμορφώνονται ανάλογα με το γούστο μας.
- Details
- Hits: 3346
Αυτό το καταπληκτικό ορεκτικό το θυμάμαι από παιδί που το έφτιαχνε μοναδικά μια φίλη της μητέρας μου και μας σέρβιρε απ΄αυτό κάθε φορά που μας είχε τραπέζι! Το “τσάκιζα” χωρίς να ξέρω καλά-καλά τι είναι (ίσως αν ήξερα ότι ήταν μελιτζάνα να μην το τιμούσα και τόσο πολύ) . Φέτος το καλοκαίρι μια καλή μου συμπολίτισσα μου το θύμισε με τα εξής λόγια : "Παρακολουθώ τις αναρτήσεις σου ανελλιπώς…μελιτζανάκι τουρσί να φτιάξεις , είναι πολύ ωραίο , το έφτιαξα με τη μητέρα μου αυτές τις μέρες” . Δεν ήθελα και πολύ… μετά από λίγες μέρες , μια επίσκεψη στη λαϊκή αγορά ήταν αρκετή για να προμηθευτώ τα υλικά: