Ορεκτικα-συνοδευτικα
- Details
- Hits: 214994
Το πόσο υγιεινή τροφή είναι το πλιγούρι δε λέγεται…Καλό είναι να το καταναλώνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε . Όταν θέλουμε να συνοδέψουμε ένα ψητό κρεατικό , ή ψάρι ή όταν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι ελαφρύ για να τσιπήσουμε λιγάκι …ας μην καταφεύγουμε σε…πατάτες τηγανιτές που τόσο πολύ τις λατρεύουμε όλοι ή σε άλλα θερμιδούχα σνακς…ας συνηθίσουμε να φτιάχνουμε το ταπεινό…πλην εξαιρετικό πλιγούρι το οποίο σας διαβεβαιώ , είναι υπέροχο! Ας το βάλουμε στη διατροφή μας και στο τραπέζι μας γιατί μόνο καλό μπορεί να μας κάνει…Σήμερα θα ετοιμάσουμε το πλιγούρι με τη βασική συνταγή παρασκευής του και θα το απολαύσουμε νόστιμο και σπυρωτό.
Δείτε το :
Υλικά :
- Details
- Hits: 1802
Ομολογώ πως τούτο το απλό κολπάκι ούτε που μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό. Πανάρω φιλετίνια κρεατικών , πανάρω πουρέ πατάτας και κάνω πατατοκροκέττες , πανάρω ρολάκια με ζαμπόν και τυρί , μα φέτες μελιτζάνας δε σκέφτηκα ποτέ να πανάρω…Μα πόσο “μπούφος” πια….Επρεπε να “τρέξει” μπροστά μου ένα γρήγορο βιντεάκι ιταλικής προέλευσης για να μου δώσει την αφορμή να κάνω ένα μικρό πείραμα. ¨Οταν μου δόθηκε η αφορμή , η φαντασία μου με πήγε λίγα βηματάκια πιο πέρα κι έτσι όχι μόνο πανάρισα τις ροδέλες μελιτζάνας , μα εμπλούτισα την τριμμένη φρυγανιά με αρώματα και μπαχαρικά και πέτυχα ένα υπέροχο μεζεδάκι το οποίο μάλιστα χρησιμοποίησα και σαν βάση για σάντουιτς. Το μοιράζομαι λοιπόν μαζί σας σήμερα και σας διαβεβαιώνω πως είναι νοστιμότατο.
Υλικά:
- Details
- Hits: 1487
Αυτό το πασίγνωστο , πολύ αγαπητό και πεντανόστιμο θαλασσινό το λατρεύει πολύς κόσμος κι όχι άδικα. Ποιός θα πει όχι σε ένα πιάτο καλαμαράκια καλοτηγανισμένα , αφράτα με τραγανή κρούστα και μπόλικο λεμονάκι…Νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο πολυσερβιρισμένα θρυλικά πιάταμαζί με το σαγανάκι και τις τηγανιτές πατάτες…Σημερα θα μαγειρέψουμε τα καλαμαράκια με ένα απλό μα καταπληκτικό τρόπο και θα ετοιμάσουμε έναν εκπληκτικό μεζέ. Το πειραματίστηκα , πέτυχε , το καθιέρωσα…Θα τα γεμίσουμε λοιπόν με δυο λογιών τυριά και καθώς θα λιώσουν στο ψήσιμο θα χαρίσουν υπέροχο αποτέλεσμα , ενώ το ψήσιμο στη λαδόκολλα εγγυάται ένα καλαμάρι πενταμάλακο και καλομαγειρεμένο…Τόσο απλά , τόσο ξεχωριστά!
Υλικά:
- Details
- Hits: 16133
Όταν μια Βλάχα μιλάει για πίτες και για την “πλατσίντα” εγώ απλά υποκλίνομαι!… Ανακάλυψα αυτή τη συνταγή “ξεφυλλίζοντας” τις εξαιρετικές σελίδες συνταγών της φίλης Ελευθερίας Μπούτζα , της αγαπητής Βλάχας από το Συρράκο Ιωαννίνων και την έβαλα στο πρόγραμμα αμέσως…Πρόκειται για μια υπέροχη πίτα , με μαγιά , αφράτη , ζυμωμένη με μπόλικο λαδάκι και εμπλουτισμένη με τυρί φέτα και ντομάτα…Ακολούθησα τις οδηγίες της πιστά κι ευλαβικά χωρίς να αλλάξω το παραμικρό και το θαύμα έγινε…. μια υπέροχη πίτα που δεν ησυχάζεις αν δεν αδειάσει ολόκληρο το ταψί!
Δείτε την :
Υλικά :
- Details
- Hits: 3440
Αυτό το πανεύκολο και υπέροχο κολατσιό το έφτιαχνα για τα παιδιά , για το σχολείο μιας και ήταν από τα αγαπημένα τους αλλά μόνο αυτά δεν προλάβαιναν να το απολαύσουν. Είναι τόσο νόστιμο και τόσο αφράτο που γίνεται ανάρπαστο με το που βγαίνει απο το φούρνο. Είναι ιδανικό , εκεί γύρω στις 12 η ώρα το μεσημέρι , εκεί που θέλουμε να κάνουμε ένα "time out" και να πιούμε δυο γουλιές καφέ… Αν δεν εθιστείτε μ' αυτό το αλμυρό , τυρένιο ελιοψωμάκι...να μη με λένε Μπέττυ. Το μόνο που θα ήθελα να συμβουλέψω είναι : προσοχή στις θερμίδες γιατί το συγκεκριμένο σνακ έχει την τάση να εξαφανίζεται αμέσως μόλις βγει από το φούρνο και να μας παρασύρει ...
Ας το φτιάξουμε :
Υλικά :
- Details
- Hits: 3146
Τα πιο νόστιμα , όμορφα και εύκολα αλμυρά κεκάκια θα φτιάξουμε σήμερα . Αφράτα σα βαμβάκι , ζυμωμένα με τυρί φέτα , αρωματισμένα με καπνιστή πάπρικα και γεμιστά με κομματάκια από λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης , ιδανικά για παιδικά πάρτυ . Η οικογένειά μου όταν τα πρωτοείδε αντέδρασε…τι έχουμε εδώ παιδικό πάρτυ; αναρωτήθηκαν και κοίταξαν τα καημένα τα κεκάκια με δυσπιστία…η οποία δυσπιστία όμως εξαφανίστηκε με την πρώτη μπουκιά . Δεν υπερβάλω καθόλου , πιστέψτε με . Δε χρειάζεται να έχετε πιτσιρίκια στο σπίτι για να τα φτιάξετε γιατί αποτελούν ένα εξαιρετικό σνακ για όλους .
Δείτε τα :