Ορεκτικα-συνοδευτικα
- Details
- Hits: 1545
Πατάτες baby “λαδορίγανη”
Σήμερα θα φτιάξουμε μικρές αλλά θαυματουργές , πατατούλες “μωρά” με σάρκα ξεροσκασμένη και ροδοψημένη , ραντισμένες με ελαιόλαδο και αρωματισμένςε με ρίγανη . Θα μου πεις τώρα “σιγά το κατόρθωμα” , μα μη βιάστείς να το πεις…Ο τρόπος που θα τις μαγειρέψουμε κάνει τη διαφορά αφού θα τις βράσουμε λίγο , θα τις πειράξουμε με το πιρούνι ώστε να τσαλακώσουμε τη λεία επιφάνειά τους , θα τις πασπαλίσουμε με τα δέοντα και θα τις ψήσουμε για λίγο…Μετά θα συνοδέψουμε μ’ αυτές το κρέας ή το ψάρι μας. Αν δεν κλέψουν την παράσταση , να μη με λένε Μπέττυ!
Υλικά:
- Details
- Hits: 991
Γαρίδες- φέτα- ντομάτα-σκόρδο-πάπρικα και ελαιόλαδο….Οι συντελεστές της απόλυτης επιτυχίας σε ένα πιάτο που ξεχωρίζει και αρέσει σε όλους. Ένα έδεσμα που φτάνει και περισσεύει για να συνοδεύσει ένα ποτήρι λευκό κρασί και να χαρίσει τη δυνατή και ξεχωριστή του γεύση στην παρέα. Πολλοί το θεωρούν ορεκτικό που “ανοίγει το δρόμο” σε μια γευστική ψαροφαγία , άλλοι το θεωρούν κυρίως πιάτο μιας και είναι γεμάτο γεύση και μπόλικη τυρένια σάλτσα που αν συνοδευτεί με ένα καλό ζυμωτό ψωμί δε θέλει να περάσει κανείς σε άλλο πιάτο αλλά να παραμείνει εκεί μέχρι που να εξαφανιστούν και τα τελυταία ίχνη σάλτσας και να απομείνουν μόνον τα στοιβαγμένα υπόλείματα από τα κελύφη των αγαπημένων θαλασσινών…
Υλικά:
- Details
- Hits: 5191
Είπα θα κάνω μια δοκιμή , μόνο μια δοκιμή και το αποτέλεσμα ξεπέρασε την προσδοκία μου. Μια πανεύκολη πιτούλα , με γενναία δόση από ποικιλία τυριών , μια διασκεδαστική διαδικασία στρωσίματος των υλικών , ράντισμα με σόδα (αναψυκτικό) και το θαύμα έγινε: Τραγανές και τυρένιες μπουκιές από ξεροψημένο φύλλο που λιώνουν στο στόμα . Μια τυρόπιτα που εγώ θα την ονόμαζα καλύτερα “σουφλέ με τυριά” μιας και η πίτα για μένα είναι κάτι "επίπεδο" ενώ το σουφλέ είναι αφράτο, γεμάτο στρώσεις υλικών με αέρα ανάμεσα που χαρίζουν ένα “συννεφένιο” αποτέλεσμα. Αξίζει λοιπόν , όχι μόνο μια δοκιμή αλλά αξίζει να καταγαρφεί στη λίστα των αγαπημένων συνταγών μας και να φτιαχτεί ξανά και ξανά…
Υλικά:
- Details
- Hits: 8842
Θα την κάνω την αμαρτία και δε θα μου γλιτώσει…Δυο-τρεις φορές το χρόνο δεν είναι πολύ να δίνουμε το προβάδισμα στην απόλαυση ενός τηγανιτού εδέσματος και να αφήνουμε για λίγο στην άκρη την υγιεινή και ελαφριά κουζίνα…Η κουβέντα γίνεται για τους αγαπημένους μου μελιτζανοκεφτέδες που κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι οι καλύτεροι κεφτέδες λαχανικών που υπάρχουν . Ο βασικός λόγος είναι η αξεπέραστη πρώτη ύλη που είναι η μελένια και αφράτη μελιτζάνα που δίνει τη γλύκα της στον κεφτέ και ο δεύτερος λόγος είναι το τηγάνισμα που κάνει το λαδάκι να τρυπώνει μέσα στη ζύμη και να μετατρέπει το συγκεκριμένο μεζεδάκι σε έναν λαχταριστό , πικάντικο λουκουμά… Κατά τ άλλα , τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι απλά , μυρωδάτα και αγαπημένα!
- Details
- Hits: 2985
Τι μεζεδάκι κι αυτό!…να το απολαμβάνει κανείς από την ώρα που αρχίζει το μαγείρεμά του μέχρι τη στιγμή που θα εξαφανιστεί και η τελευταία σταγόνα από τη σαλτσούλα του . Όλα τα αρώματα μαζί…το σκορδάκι , το ούζο , το κάρυ , η πάπρικα και το λεμόνι . Ας μη βιαστούμε να καταδικάσουμε τα μύδια για υψηλά επίπεδα χοληστερίνης κλπ. , γιατί σύγχρονες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα μύδια περιέχουν τόσα λιπαρά όσα το κοτόπουλο ενώ οι πρωτεΐνες και τα Ω3 λιπαρά που περιέχουν τα κάνουν μια εξαιρετική τροφή και καλό θα ήταν να τα εντάξουμε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής .
Δείτε τα:
Υλικά :
- Details
- Hits: 9897
Το ντολμαδάκι ή σαρμαδάκι είναι ένα φαγητό που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει " λαχανικό γεμιστό" . Είναι γνωστό σε όλους μας ότι έχει Οθωμανικές ρίζες όπως αποδεικνύει άλλωστε και το όνομά του : Προέρχεται από το ρήμα doldurmak που σημαίνει γεμίζω . Τα ντολμαδάκια στην Ελλάδα είναι φημισμένα και από περιοχή σε περιοχή αλλάζει ο τρόπος παρασκευής τους . Θα τα συνατήσουμε με περιτύλιγμα διαφορετικών λαχανικών (μαρούλι , λάχανο, σέκουλο κ.λ.π.) αλλά και με διαφορετική γέμιση (κιμά , σαρδέλα ή ψιλοκομμένο βακαλάο κ.λ.π.). Τα πιο διάσημα ωστόσο είναι αυτά που περιβάλλονται από τα μυρωδάτα αμπελόφυλλα ενώ τα γεμίζουμε με σκέτο ρύζι , τα λεγόμενα ορφανά ή γιαλαντζί (=χωρίς κρέας).
Αυτά θα φτιάξουμε σήμερα και θα τα απολαύσουμε σε περιόδους νηστείας αλλά και σαν καταπληκτικό μεζεδάκι για ούζο ή κρασάκι!
Υλικά :