tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Μελιτζάνες πανέ με αρωματική κρούστα

Ομολογώ πως τούτο το απλό κολπάκι ούτε που μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό. Πανάρω φιλετίνια κρεατικών , πανάρω πουρέ πατάτας και κάνω πατατοκροκέττες , πανάρω ρολάκια με ζαμπόν και τυρί , μα φέτες μελιτζάνας δε σκέφτηκα ποτέ να πανάρω…Μα πόσο “μπούφος” πια….Επρεπε να “τρέξει” μπροστά μου ένα γρήγορο βιντεάκι ιταλικής προέλευσης για να μου δώσει την αφορμή να κάνω ένα μικρό πείραμα. ¨Οταν μου δόθηκε η αφορμή , η φαντασία μου με πήγε λίγα βηματάκια πιο πέρα κι έτσι όχι μόνο πανάρισα τις ροδέλες μελιτζάνας , μα εμπλούτισα την τριμμένη φρυγανιά με αρώματα και μπαχαρικά και πέτυχα ένα υπέροχο μεζεδάκι το οποίο μάλιστα χρησιμοποίησα και σαν βάση για σάντουιτς. Το μοιράζομαι λοιπόν μαζί σας σήμερα και σας διαβεβαιώνω πως είναι νοστιμότατο.

melitzanes pane1

Υλικά:

1 μεγαλούτσικη μελιτζάνα

1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

Μίγμα μπαχαρικών κατά βούληση (μπούκοβο , καπνιστή πάπρικα , πιπέρι , θυμάρι , αποξηραμένο σκόρδο , αποξηραμένο κόλιανδρο , μπαχάρι , λίγο κάρρυ κλπ)

2 αυγά

Αλάτι

Ελαιόλαδο για το ψήσιμο

melitzanes pane2melitzanes pane3melitzanes pane4melitzanes pane5melitzanes pane6melitzanes pane7melitzanes pane8melitzanes pane9melitzanes pane10melitzanes pane11melitzanes pane17melitzanes pane12melitzanes pane13melitzanes pane14melitzanes pane15melitzanes pane16

Εκτέλεση:

Πλένουμε τη μελιτζάνα , αφαιρούμε το κοτσάνι της και την κόβουμε σε ισόπαχες ροδέλες πάχους μισού εκατοστού. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά και σε άλλο μπωλ ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά , τα μπαχαρικά και τα αποξηραμένα βότανα και τα ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και περνάμε την επιφάνειά της με λίγο ελαιόλαδο. Βουτάμε τότε την κάθε ροδέλα μελιτζάνας πρώτα στο μίγμα φρυγανιάς , μετά στο αυγό και πάλι στο μίγμα φρυγανιάς και τις αραδιάζουμε στη λαδόκολλα. Τέλος ραντίζουμε τις παναρισμένες φέτες μελιτζάνας με μπόλικο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο μέχρι να ροδίσουν καλά (περίπου 20 λεπτά  με μισή ώρα).

Σερβίρουμε αμέσως.

Λίγα λόγια ακόμα: -Όπως είπα και στην αρχή μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στη φρυγανιά “αρώματα” της προτίμησής μας. Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε και λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο σκληρό τυρί.

-Όπως επίσης ανέφερα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις παναρισμένες φέτες μελιτζάνας σα βάση για ένα προτότυπο και γευστικό σάντουιτς τοποθετώντας ανάμεσα σε δυο παναρισμένες φέτες κάποιο τυρί και κάποιο αλλαντικό της προτίμησής μας αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο. (Προτείνω ένα ημίσκληρο , πικάντικο προβολόνε κι ένα καπνιστό αλλαντικό τύπου back bacon)

-Tέλος μπορούμε να σερβίρουμε τις παναρισμένες φέτες συνοδευμένες με μια δεμένη σάλτσα ντομάτας με άρωμα βασιλικού ή με πιπεριές.

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...