Παραδοσιακα γλυκα
- Details
- Hits: 4321
Άνοιξη , κεράσια , φρούτα και μπόλικη σοκολάτα! Μιλάμε για μια γλυκιά τάρτα που συνδυάζει όλα τα καλά μαζί και ξετρελαίνει όλους όσους τη δοκιμάζουν . Έχει μια βουτυρένια βάση τριφτή και χορταστική γεμάτη κακάο και μια γέμιση με τριμμένο αμύγδαλο και κουβερτούρα με πλούσια βελούδινη υφή που θυμίζει σοκολατόπιτα και σε όλη αυτή την πανδαισία σκορπισμένα ανάμεσα ολόφρεσκα, ζουμερά κεράσια. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό κι αν μάλιστα σερβίρουμε το κομμάτι μας συνοδευμένο με μια μπάλα παγωτό, με σιρόπι κεράσι ή σιρόπι σοκολάτα τότε η κάθε μπουκιά γίνεται πραγματική απόλαυση…
Υλικά :
- Details
- Hits: 399
Γαλατόπιτα του ονείρου θα έλεγα, δελεαστικά νόστιμη και αφοπλιστικά εύκολη! Και κάπως έτσι τα φύλλα κρούστας τοποθετημένα με χάρη το ένα δίπλα στο άλλο, ροδοψημένα με βουτυράκι μυρωδάτο και περιλουσμένα με πλούσια γαλατένια κρέμα, μεταμορφώνονται σε ένα υπέροχο γλυκό κέρασμα που αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους…η παρουσία των μύρτιλων δεν είναι διακοσμητική αλλά καταλυτική που προσθέτει μια δροσερή νότα σε κάθε μπουκιά…
Υλικά:
- Details
- Hits: 5178
Από τη μια είναι τα κεράσια , αυτά τα ζουμερά , υπέροχα , κατακόκκινα φρουτάκια που περιμένουμε πώς και πώς να κάνουν την εμφάνισή τους και να τα απολαύσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε μιας και η εποχή που ευδοκιμούν είναι σχετικά περιορισμένη κι από την άλλη είναι αυτή η υπέροχη , παραδοσιακή , γαλλική συνταγή που θυμίζει κάτι από γαλατόπιτα με φρούτα . Πρόκειται για μια παραδοσιακή κατασκευή , κάτι σαν ψητή κρέμα η οποία παίρνει χρώμα και άρωμα , γλύκα και χυμούς από τα ζουμερά , φρέσκα κεράσια που ξεφυτρώνουν ομοιόμορφα και φανταχτερά από μέσα της…Κατά τ’ άλλα , είναι τόσο απλή που γίνεται λατρεία…Φυσικά μπορούμε να τη φτιάξουμε και με άλλα φρούτα (φράουλες , βερύκοκα , βατόμουρα , δαμάσκηνα κλπ.) αλλά η αυθεντική πρόταση είναι αυτή με τα λατρεμένα μας κεράσια…
Υλικά :
- Details
- Hits: 6623
Το τονίζω αυτό : Σήμερα θα φτιάξουμε κέικ όχι ρεβανί , το οποίο ρεβανί βέβαια λατρεύω αλλά αυτό το γλυκό είναι κάτι διαφορετικό : χωρίς σιμιγδάλι και πολύ μπέικιν , ένα ανάλαφρο και αφράτο κέικ που χάνεται στο στόμα και αφήνει μια δροσερή , ελαφρώς γλυκιά αίσθηση και βέβαια με το αξεπέραστο άρωμα της καρύδας . Είναι ένα τέλειο συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ ή ένα ελαφρύ επιδόρπιο που μπορεί μαζί με μια μπάλα παγωτό να κλείσει ένα γεύμα χωρίς να μας λιγώσει και να μας βαρύνει…
Δείτε το :
- Details
- Hits: 5194
Ξεφυλλίζοντας ένα μικρό βιβλιαράκι συνταγών του έτους 2009 βρήκα μια συνταγή που μου κίνησε το ενδιαφέρον ! Ούτε φωτογραφία δεν είχε αλλά κάτι μ’ έκανε να την προσέξω και να θελήσω να τη δοκιμάσω…Ήταν το τριμμένο φουντούκι στη ζύμη , ήταν και η μαρμελάδα βατόμουρο που πρότεινε , ήταν και η αφοπλιστική απλότητα της εκτέλεσης…. Έτσι ακριβώς όπως τη διάβασα την έφτιαξα την πρώτη φορά . Το αποτέλεσμα , άψογο…Και μετά ήρθαν οι πειραματισμοί…Κατέληξα λοιπόν σ’ αυτή την εκδοχή η οποία έγινε η αγαπημένη μου και είναι πργαματικά υπέροχη και ιδιαίτερη!
Δείτε την :
- Details
- Hits: 7653
Το γλύκισμα αυτό το θεωρούσα πολύ δύσκολο στην κατασκευή του. Νόμιζα πως χρειάζονται ειδικές ικανότητες για να το φτιάξει κανείς. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάτι τόσο νόστιμο και εντυπωσιακό θα ήταν και τόσο απλό. Από τότε που έφτιαξα αυτές τις καριόκες για πρώτη φορά δεν τις απαρνιέμαι ποτέ σε γιορτές , ξεχωριστές ημέρες , κεράσματα , επισκέψεις αλλά και στις ώρες της….. "υπογλυκαιμίας"
Να σημειώσω ότι είναι ένα γλυκάκι νηστίσιμο και πολύ ιδανικό για τις γιορτές των Χριστουγέννων...Φτιάξτε τις και θα τις καθιερώσετε , είμαι σίγουρη!