tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Παραδοσιακα γλυκα

Ξεφυλλίζοντας ένα μικρό βιβλιαράκι συνταγών του έτους 2009 βρήκα μια συνταγή που μου κίνησε το ενδιαφέρον ! Ούτε φωτογραφία δεν είχε αλλά κάτι μ’ έκανε να την προσέξω και να θελήσω να τη δοκιμάσω…Ήταν το τριμμένο φουντούκι στη ζύμη , ήταν και η μαρμελάδα βατόμουρο που πρότεινε , ήταν και η αφοπλιστική απλότητα της εκτέλεσης…. Έτσι ακριβώς όπως τη διάβασα την έφτιαξα την πρώτη φορά . Το αποτέλεσμα , άψογο…Και μετά ήρθαν οι πειραματισμοί…Κατέληξα λοιπόν σ’ αυτή την εκδοχή η οποία έγινε η αγαπημένη μου και  είναι πργαματικά  υπέροχη και ιδιαίτερη!
Δείτε την :

pasta flora foyntoyki1
Υλικά :

Το γλύκισμα αυτό το θεωρούσα πολύ δύσκολο στην κατασκευή του. Νόμιζα πως χρειάζονται ειδικές ικανότητες για να το φτιάξει κανείς. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάτι τόσο νόστιμο και εντυπωσιακό θα ήταν και τόσο απλό. Από τότε που έφτιαξα αυτές τις καριόκες για πρώτη φορά δεν τις απαρνιέμαι ποτέ σε γιορτές , ξεχωριστές ημέρες , κεράσματα , επισκέψεις αλλά και στις ώρες της….. "υπογλυκαιμίας"
Να σημειώσω ότι είναι ένα γλυκάκι νηστίσιμο και πολύ ιδανικό για τις γιορτές των Χριστουγέννων...Φτιάξτε τις και θα τις καθιερώσετε , είμαι σίγουρη!

karioka mantarini1
Υλικά :

Αυτό το υπέροχο γλύκισμα , μου θυμίζει τα φοιτητικά μου χρόνια. Πως και πως περίμενα να βγουν οι ζεστοί λουκουμάδες το πρωί από το φούρνο της γειτονιάς μου οι οποίοι μαζί με ένα σοκολατούχο γάλα αποτελούσαν το "πρωινό" μου ! Από τότε τρελαινόμουν…Πολλοί τους λένε "λουκουμάδες της παραλίας" και δεν έχουν άδικο , γιατί φέρνω στο μυαλό μου έναν κύριο με λευκό , μακρυμάνικο πουκάμισο και γένια να περπατάει  στην παραλία , κρατώντας ένα χαρτόκουτο και να φωνάζει: "λουκουμάδες , λουκουμάδες" . Τελικά όμως εγώ θα τους ονόμαζα ευχαρίστως "οι λουκουμάδες της Αρετής" γιατί η λατρεμένη διαδικτυακή φίλη μου Αρετή Βαρδάκα με έμαθε να τους φτιάχνω και την ευχαριστώ πολύ!

donuts sugar1
Υλικά :

Η φράουλα για μένα είναι ένα μικρό θαύμα και το αποδεικνύει με το ρουμπινένιο χρώμα της , με το υπέροχο άρωμά της και με την τεράστια διατροφική της αξία!  Όσο υπάρχουν φράουλες και είναι η εποχή τους προσπαθώ να τις εκμεταλλεύομαι και να  τις τιμώ δεόντως και δεν είναι πολύς ο καιρός , καθώς παράγεται για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέσα στην Άνοιξη. Φτιάχνω λοιπόν τούρτες και άλλα γλυκά ψυγείου , σως φράουλας  , κεκάκια με φράουλες  , τάρτα  με κρέμα φράουλας , τσηζ κέικ...Τέλος φτιάχνω και  μαρμελάδα για να την απολαμβάνουμε για όσο περισσότερο καιρό γίνεται  με το τσουρεκάκι μας , με το παξιμάδι μας , με το γιαούρτι ή το παγωτό βανίλια και καμιά φορά σκέτη κρυφά-κρυφά με το κουταλάκι!

marmelada fraoula5

Yλικά:

Το σμέουρο είναι αυτό το καταπληκτικό , μικρό φρουτάκι με το ρόδινο χρώμα , την υπόξινη γεύση και την όψη που θυμίζει αρκετά τις φράουλες. Οι άγγλοι και οι αμερικάνοι το λένε raspberry , οι γάλλοι το λένε framboise , εγώ πάλι το λέω ευεργεσία για τον οργανισμό , το λέω ένα μικρό θαύμα της φύσης. Έχει μεγάλη αντιοξειδωτική αξία και αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση. Το χρησιμοποιώ πάρα πολύ σε γλυκά , σαλάτες ή φρουτοσαλάτες, κυρίως όμως το χρησιμοποιώ για να φτιάξω μια υπέροχη , ρουμπινένια , κατακόκκινη μαρμελάδα η οποία κερδίζει καθέναν πριν ακόμα τη δοκκιμάσει , μόνο και μόνο με το υπέροχο χρώμα της. Φροντίζω να μην την κάνω πολύ γλυκιά , έτσι ώτε να αναδεικνύεται η μοναδική , υπόξινη γεύση του φρούτου…

Δείτε τη:

marmelada smeoyra1
Υλικά:

Όταν ήμουν κοπέλα , έβλεπα τις παλιές νοικοκυρές να φτιάχνουν μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού και τις θαύμαζα ... Εντάξει λοιπόν , ας είμαι ειλικρινής , τις ζήλευα!  Θεωρούσα μεγάλη τέχνη να ξέρεις πως και πόσο θα δέσεις το σιρόπι στο γλυκό ή ποια στιγμή θα αποσύρεις τη μαρμελάδα από τη φωτιά. Μέσα μου έλεγα: κάποια μέρα κι εσύ θα τα καταφέρεις! Λοιπόν η πρώτη μαρμελάδα που επιχείρησα να φτιάξω και την κατάφερα μια χαρά ,  ήταν το βερύκοκο. Μα τόσο ευκολο ήταν! Κανά - δυο φορές βέβαια την παράβρασα και σκούρινε , αλλή μια φορά έριξα πολύ λεμόνι κι έγινε ξινή , αλλά αν  δεν την ''πάθεις'' πως θα μάθεις; Έμαθα λοιπόν και τη μαρμελάδα αυτή που τόσο αγαπάμε , τη φτιάχνω και την ξαναφτιάχνω κάθε φορά που είναι η εποχή της.

marmelada verykoko1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...