tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ορεκτικα-συνοδευτικα

Όταν ήμουν παιδί , χανόμουν με τις ώρες στο βιβλίο μαγειρικής και στα τετράδια με τις συνταγές της μητέρας μου . Η αγαπημένη μου δουλειά ήταν να καθαρογράφω συνταγές! Η άλλη αγαπημένη “δουλειά" ήταν να ονειρεύομαι ότι φτιάχνω αυτά που διαβάζω και να προγραμματίζω ποιά συνταγή θα δοκιμάσω πρώτη…Όλες μου φάνταζαν δύσκολες…και πάντα έβρισκα ένα ακατόρθωτο σημείο...και πάντα έλεγα : “αν δεν είχε το φύλλο θα μπορούσα να την φτιάξω αυτή την πίτα”…κι έκανα υπομονή…μέχρι να μεγαλώσω λιγάκι…για να φαντάζουν μικρότερα τα…εμπόδια. Σήμερα λοιπόν φτιάχνω και καταχωρώ στις σελίδες μου μια ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ τυρόπιτα για να μην έχει κανένα σημείο που να απογοητεύσει κανένα  μικρό χεράκι που θέλει να φτιάξει μια κατά τ’ άλλα πεντανόστιμη τυρόπιτα!

tyropita arxarias1
Υλικά :

Αν πατήσει κανείς στην αναζήτηση , στη Google τη λέξη “σπανακόπιτα” θα βρει αμέτρητες , λαχταριστές εικόνες και άλλες τόσες συνταγές  ή για να μιλήσουμε πιο παραδοσιακά…αν ξεφυλίσσει κανείς το τετράδιο συνταγών του κάθε νοικοκυριού θα βρει μέσα τουλάχιστον 5-6 συνταγές για σπανακόπιτα: της κυρίας Γωγώς , της κυρίας Φρόσως , της γιαγιάς , της θείας , της συμπεθέρας , με φύλλο , με ζύμη με….με… με…μέχρι στιγμής έχω φτιάξει 5-6 διαφορετικές συνταγές . Σήμερα θα φτιάξω την πιο απλή , την πιο κλασική , την πιο αγαπημένη…με ένα απλό , αφράτο , ζυμαρένιο φύλλο , με τρυφερά σπανάκια , φρέσκα κρεμμυδάκια και τυρί φέτα…Λατρεία διαχρονική…

spanakopita aplh1
Υλικά :

Αυτή την πίτσα τη λατρεύω . Έχει κάτι το ξεχωριστό  , έχει διακριτικό άρωμα βασιλικού , φίνα γεύση και ξεφεύγει από την πίτσα που ξέρουμε , αυτή τη χορταστική , πληθωρική  Ελληνο-αμερικανο-ιταλική  πατέντα (την οποία βέβαια προτιμάμε και αγαπάμε πολύ) . Η πίτσα που φτιάχνουμε  σήμερα είναι λιτή και απέριττη , με δεμένη , ντοματένια σαλτσούλα και μπόλικη μοτσαρέλλα , ενώ το προσούτο δίνει τη δική του πινελιά . Δεν τη φτιάχνουμε για να χορτάσουμε μ'αυτή , αλλά για να συνοδέψουμε ένα παγωμένο , λευκό ποτήρι κρασί και να απολαύσουμε τη βραδιά μας... Σας την παρουσιάζω με πολύ καμάρι και χαρά!

pizza prosciutto1

Υλικά (για δυο πίτσες 25-28 εκ)

Αυτή η πίτα έχει βρεθεί μπροστά μου πολλές φορές…όλο έλεγα θα τη δοκιμάσω και πάντα κάποια άλλη συνταγή προέκυπτε και την “έσπρωχνε”  στα “προσεχώς”  και στις σημειώσεις και στα αρχεία… όμως αυτή την εβδομάδα ήρθε η σειρά της πανηγυρικά και με πολύ κέφι . Είχα όλα τα υλικά στο ψυγείο , είχα χρόνο στη διαθεσή μου , είχα και την οικογένεια να παραπονιέται ότι πεινάει , είχα και μια συνταγή πολύ ενδιαφέρουσα! Απλή στην κατασκευή και πολύ ευχάριστη σε μισή ωρίτσα ήταν στο φούρνο…Έγινε πεντανόστιμη...
Δείτε την :

plise1
Υλικά :

Όλες οι αλμυρές τάρτες είναι υπέροχες και όλες μου αρέσουν  . Απολαμβάνω και τη διαδικασία της παρασκευής τους ….εεεε…..και τη γεύση τους ! Μου αρέσουν  γιατί " χωρούν” μέσα τους χίλια υλικά και χίλιες γεύσεις… Η συγκεκριμένη όμως είναι για μένα και το γούστο μου , μακράν η καλύτερη. Η ποικιλία των μανιταριών , το φρέσκο κρεμμυδάκι και το αρωματικό σκορδάκι , η φρέσκια ρίγανη και το θρούμπι και τέλος το διακριτικό άρωμα του καπνιστού τυριού κάνουν το αποτέλεσμα απολαυστικό και ανεπανάληπτο!

Δείτε την :

IMG 6079
Υλικά:

Τι νοστιμιά κι αυτή του πράσου…τι γλυκιά γεύση!… Σήμερα θα φτιάξουμε ένα σουφλέ με πράσα το οποίο θα μπορούσαμε να το πούμε “ξυπόλυτη πρασόπιτα” γιατί είναι ένα απλό , μίγμα με αναμεμιγμένα όλα τα υλικά της συνταγής και ψημένα σ’ ένα ταψί ή πυρίμαχο σκέυος χωρίς φύλλο , χωρίς κρούστα , χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο παρά με τα πιο απλά  προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας και με μια μικρή , ενδιαφέρουσα παρέμβαση που είναι ο ηλιόσπορος και το σουσάμι για να δίνουν ένα ενδιαφέρον στην υφή αλλά και στη γεύση. Δείτε το :

prasosoufle1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...