tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ορεκτικα-συνοδευτικα

Τι νοστιμιά κι αυτή του πράσου…τι γλυκιά γεύση!… Σήμερα θα φτιάξουμε ένα σουφλέ με πράσα το οποίο θα μπορούσαμε να το πούμε “ξυπόλυτη πρασόπιτα” γιατί είναι ένα απλό , μίγμα με αναμεμιγμένα όλα τα υλικά της συνταγής και ψημένα σ’ ένα ταψί ή πυρίμαχο σκέυος χωρίς φύλλο , χωρίς κρούστα , χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο παρά με τα πιο απλά  προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας και με μια μικρή , ενδιαφέρουσα παρέμβαση που είναι ο ηλιόσπορος και το σουσάμι για να δίνουν ένα ενδιαφέρον στην υφή αλλά και στη γεύση. Δείτε το :

prasosoufle1
Υλικά :

Αυτή η πίτα είναι απολαυστική. Όταν την ετοιμάζω το σπίτι μοσχοβολάει και όταν τη δοκιμάζουμε διαπιστώνουμε ότι είναι τόσο υπέροχη και ζωντανή η γεύση της που δε μπορούμε να σταματήσουμε στο ένα κομμάτι. Τα τυριά βέβαια παίζουν κι αυτά το δικό τους ρόλο δίνοντας τόση γέυση όση ακριβώς πρέπει και προσθέτοντας μια πικάντικη πινελιά στην κατά τ’ αλλα γλυκιά και απλή πίτα…και βέβαια το μπούκοβο…αυτό το μικρό , θαυματουργό σποράκι με το υπέροχο χρώμα και το μοναδικό άρωμα…

piperopita1
Δείτε την :

Όποιος αγαπάει τα μανιτάρια πρέπει να δοκιμάσει αυτη την πίτα . Έχει ωραίο , ζυμαρένιο φυλλαράκι και τα υλικά μέσα “δένουν” με λίγη μπεσαμέλ , πράγμα που κάνει την πίτα μας  αφράτη , κρεμώδη και απολαυστική . Συνήθως οι μανιταρόπιτες έχουν σαν κύριο συστατικό της γέμισης την κρέμα γάλακτος  κι η κρέμα  τις κάνει νόστιμες μεν…παχιές δε…. Αν μάλιστα χρησιμοποιήσουμε και κάποιο άπαχο αλλαντικό και τυρί με χαμηλά λιπαρά απολαμβάνουμε μια πίτα με όλη τη γεύση αλλά με λίγες και…καλές θερμίδες…και χωρίς ενοχές!

manitaropita1
Δείτε την :

Ένας μεζές πικάντικος , αρωματικός κι αγαπημένος! Τα μύδια ή τα αγαπάς ή δεν τα προτιμάς…εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία και τα αγάπησα από την πρώτη στιγμή που τα δοκίμασα και δε χάνω ευκαιρία να τα μαγειρεύω , να τα γεύομαι και να τα σερβίρω σε φίλους όταν πίνουμε ουζάκι ή όταν έχουμε τραπέζι με θαλασσινά ή όταν διανύουμε περιόδους νηστείας… Εξάλλου τα μύδια αποτελούν μία σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και καλής ποιότητας πρωτεϊνών,  με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, θερμίδες και χοληστερίνη. Ας τα απολαύσουμε λοιπόν μαγειρεμένα τόσο απλά…μα τόσο νόστιμα και απολαύστικά :

mydia saganaki1

Αυτή την τυροπιτούλα δεν ήξερα πως να την ονομάσω…τυρόπιτα αφράτη , αλμυρή πατσαβουρόπιτα , τυρόπιτα σουφλέ ή τυρόπιτα με σερπαντίνες φύλλου;;; Τελικά κατέληξα στο σουφλέ γιατί γίνεται αφράτη και γλασερή , λιώνει στο στόμα και τα υλικά χάνονται σε ένα μίγμα που όταν ψηθεί δίνει την αίσθηση μια φίνας και ελαφριάς πίτας . Την ανακάλυψα σχεδόν τυχαία και αυτοσχεδίασα με υλικά και λίγα φύλλα που είχαν ξεμείνει στο ψυγείο μου από άλλες κατασκευές….τώρα που το καλοσκέφτομαι λοιπόν , έπρεπε να την ονομάσω “πίτα με ό,τι απέμεινε”…
Δείτε την :

tyropita soyfle1

Υλικά (για ένα σκεύος 30 x 20) :

Τα μανιτάρια ή τα αγαπάς ή δεν τα αγαπάς….. αν τα αγαπάς ωστόσο βρίσκεις τον τρόπο να τα κάνεις να "τρυπώνουν" μέσα σε όλες τις μαγειρικές δραστηριότητες….λίγα μανιτάρια δεν περισσεύουν σε καμιά σαλάτα , σε κανένα πιάτο με κρέας , σε καμιά μακαρονάδα , σε κανένα σουφλέ , σε κανένα ριζότο , σε καμιά πίτσα , σε καμιά πίτα…..θέλετε κι άλλα; Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ ενδιαφέρουσα , γιατί τα μανιτάρια είναι ο πρωταγωνιστής κι όχι το συμπλήρωμα…..είναι μανιτάρια ψημένα με τυριά σε μια πανεύκολη και γευστικότατη πιτούλα που μπορεί να τη φτιάξει ακόμα και ένα μικρό παιδί σε χρόνο ρεκόρ….

manitaropita1
Δείτε τη και θα καταλάβετε ;)

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...