tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ορεκτικα-συνοδευτικα

Γλυκοπατάτα , η αγαπημένη , η υπέροχη , η ωφέλιμη , η φιλική για τον οργανισμό και ένας δυνατός σύμμαχος υγείας . Αποτελεί μια ανάλαφρη και γευστική τροφή που μπορεί να γίνει ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο αλλά και ένα συπμληρωματικό υλικό σε σαλάτα ή πιάτο με ανάμικτα λαχανικά . Πολύ συχνά βέβαια μπορεί να αποτελέσει και ένα ελαφρύ κύριο γεύμα…Σήμερα τις ψήνουμε πασπαλισμένες με μπόλικο πιπέρι και ψημένες με μπόλικο χυμό λεμονιού . Καθώς λοιπόν η γεύση της είναι σχετικά γλυκιά , την εξισορροπούμε με το πικάντικο πιπέρι κια την οξύτητα του λεμονιού κι έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα . Όσο για την υφή της…Λιώνει στο στόμα σαν κάτι βελούδινο και βουτυρένιο…

Δείτε :

glykopat piperi1
Υλικά :

Αυτή την εκδοχή μαγειρέματος του ρυζιού την έχω συνδέσει με τα πιο γιορτινά γεύματα της οικογένειας , όταν ήμουν παιδί . Ήταν το επίσημο γαρνίρισμα σε ψητά αλλά και σε κοκκινιστά της κατσαρόλας και δεν είχα άδικο να το θαυμάζω τότε που στο σπίτι μας γνωρίζαμε μόνο το ρυζάκι σε σούπα ή το απλό σπειρωτό . Δεν ήταν και λίγο πράγμα , στα παιδικά μου μάτια να βλέπω τη μητέρα να σωτάρει ανάμικτα λαχανικά και ψιλοκομμένο μπέικον! Τώρα μπορεί να γελάμε …. τότε όμως απλά γλύφαμε τα δάχτυλά μας! Τι να πω τώρα; Στις δέκα φορές που θα έχω τραπέζι , τουλάχιστον οι μισές περιλαμβάνουν το συγκεκριμένο “ριζότο” στο μενού…τιμής ένεκεν...
Και είναι τόσο απλό και νόστιμο :

ryzi laxanika1
Υλικά :

Αυτή την πιτούλα τη λατρεύω , είναι από τις αγαπημένες μου . Όχι για το κοτόπουλο που περιέχει , ούτε για τα μανιτάρια που έσπευσα να ονοματίσω στον τίτλο . Οι χάρες της είναι κρυφές : Πρώτα -πρώτα , είναι η πρώτη πίτα που έφτιαξα …κάτι χρόνια πριν , την οποία είχα ανακλύψει σ’ ένα μικρό , διαφημιστικό βιβλιαράκι και η επιτυχία της μ’ έκανε να πάρω θάρρος και να αρχίσω να πειραματίζομαι πιο “ενεργά” στην κουζίνα . Όμως ο άλλος λόγος που κάνει αυτή την πίτα μια από τις εκλεκτές της καρδιάς μου είναι το άρωμα του ούζου που κάνει αισηθητή την παρουσία του…τόσο όσο χρειάζεται! Αν αποφασίσετε να κάνετε αυτή την πίτα μην παραλείψετε σε καμία περίπτωση το ούζο . Κάνει την πιτα αυτή υπέροχη και ξεχωριστή!

kotopita oyzo1
Υλικά :

Οι πατατοκροκέτες είναι ένα παριζήτητο ορεκτικό που πάει με όλα και…τρώγεται απ’ όλους! Δεν ξέρω εσείς αλλά η μητέρα μου , τις πανάριζε και τις τηγάνιζε σε άφθονο , καυτό λάδι…. μάχη γινόταν γι’ αυτά τα μαγικά , χρυσαφένια μπαλάκια με την τραγανή κρούστα και το βελούδινο εσωτερικό…Ήταν το επίσημο συνοδευτικό όταν είχαμε κουνέλι στιφάδο θυμάμαι…Τώρα πια , στη δική μου κουζίνα , τα προτιμάμε πολύ πιο συχνά κι ο λόγος είναι απλός : πιο απλουστευμένη συνταγή και φυσικά φούρνος αντί τηγανίσματος ;)

patatokroketes1
Υλικά :

Πόσες συνταγές για τυρόπιτα ξέρει καθένας που ασχολείται με τη μαγειρική τέχνη; Τυρόπιτες με σφολιάτα και μπεσαμέλ , τυρόπιτες χωρίς φύλλο , τυρόπιτες σουφλέ , ζαμπονοτυρόπιτες , τυρόπιτες με κίτρινα τυριά , με κρέμα σιμιγδαλένια , τυροφλογέρες , τυρόπιτες με χωριάτικο φύλλο…αν συνεχίσω , είμαι σίγουρη ότι θα απαριθμήσω καμιά ντουζίνα ακόμα…η τυρόπιτα όμως με τα χωριάτικα φύλλα , που τρίβονται στο στόμα από το λαδάκι και τα λευκά τυριά , αυτή η κλασική και παραδοσιακή συνταγή πάντα θα κατέχει την πρώτη θέση στην καρδιά μας…
Δείτε την:

tyropita klasikh1
Υλικά :

Τα μανιτάρια άλλοι τα αγαπούν κι άλλοι δεν τα προτιμούν και τόσο. Γούστα είναι αυτά βέβαια... Εγώ ήμουν απ'αυτούς που όχι μόνο τα αγάπησα αλλά έγινα φανατική θαυμάστριά τους . Μετά ανακάλυψα τα πλευρώτους και η σχέση μας απογειώθηκε. Και δώσ' του στις σαλάτες και στα φαγητά της κατσαρόλας και στο ρύζι και στα μακαρόνια και στα σουφλέ...νόμιζα πως τα ήξερα όλα...όμως μου διέφυγαν τα Portobello , αυτά τα μεγάλα , ζουμερά μανιτάρια που τα γεμίζει κανείς με ό,τι μπορείς να φανταστείς και έχει στη στιγμή ένα έξοχο ορεκτικό!!!

Δείτε τα :

portobello vermioy1

Υλικά:

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...