Ορεκτικα-συνοδευτικα
- Details
- Hits: 11616
Τα μανιτάρια ή τα αγαπάς ή δεν τα αγαπάς! Αν τα αγαπάς ωστόσο βρίσκεις τον τρόπο να τα κάνεις να "τρυπώνουν" μέσα σε όλες τις μαγειρικές δραστηριότητες. Λίγα μανιτάρια δεν περισσεύουν σε καμιά σαλάτα , σε κανένα πιάτο με κρέας , σε καμιά μακαρονάδα , σε κανένα σουφλέ , σε κανένα ριζότο , σε καμιά πίτσα , σε καμιά πίτα…..θέλετε κι άλλα; Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ ενδιαφέρουσα , γιατί τα μανιτάρια είναι ο πρωταγωνιστής κι όχι το συμπλήρωμα. Μιλάμε για μανιτάρια ψημένα με τυριά σε μια πανεύκολη και γευστικότατη πιτούλα που μπορεί να τη φτιάξει ακόμα και ένα μικρό παιδί σε χρόνο ρεκόρ.
- Details
- Hits: 197
Η περίφημη, η υπέροχη, η μοναδική και διάσημη τάρτα με καταγωγή την Λωρραίνη της βορειοναταλικής Γαλλίας σήμερα στο πιάτο μας… Η αυθεντική κις λοραίν αποτελείται από μια απλή βουτυρένια βάση , μια πάτ-μπριζέ και μια γέμιση με κρέμα γάλακτος, αυγά, κρεμμύδια και μπέικον. Πειραγμένη λιγάκι, σήμερα θα της προσθέσουμε αυγό στη βάση, τυρί στην γέμιση και λίγο κορν φλάουρ στην κρέμα για να γίνει πιο βελούδινη και δεμένη…η γεύση της ασυναγώνιστη και η παρουσία της πάντα εντυπωσιακή, η κις λοραίν αποτελεί το πιο must ορεκτικό σε τραπέζια, μπουφέδες αλλά και στην καθημερινότητα, συνοδευμένη με μια σαλάτα και λίγο λευκό κρασί…
Υλικά για τη βάση:
- Details
- Hits: 106
Θα μου πεις τώρα, πολύ συνηθισμένη συνταγή και δίκιο θα έχεις. Αλλά αν σου πω ότι είναι η ευκολότερη , η νοστιμότερη και η καλύτερή μου συνταγή, θα με πιστέψεις;. Πρέπει να με πιστέψεις γιατί δεν υπερβάλλω και μάλιστα πρέπει να περάσεις άμεσα και στη δοκιμή της. Αν δεν την φτιάχνεις μια φορά την εβδομάδα, εμένα να μη με λένε Μπέττυ… Περιέχει γιαούρτι (όχι γάλα) που την κάνει αφράτη και λιωμένο βούτυρο που την κάνει μυρωδάτη…Κι αν , λέω αν…δεν φαγωθεί επιτόπου, με ένα ζεσταματάκι λίγων λεπτών στην τοστιέρα γίνεται ολόφρεσκη και ζουμερή σα να βγήκε μόλις από το φούρνο!
Υλικά:
- Details
- Hits: 1145
Απλή , νόστιμη , κομψή και ντελικάτη , με τραγανή βουτυρένια βάση και μια πληθωρική κρεμώδη γέμιση , η τάρτα αυτή είναι μια απόλαυση από την ώρα που ετοιμάζει κανείς τη βάση και τη γεμίζει , από την ώρα που την ψήνει μέχρι τη στιγμή που την σερβίρει.
ΔΕν είναι η αυθεντική Κις Λορραίν μα μια απλοποιημένη πραλλαγή της που τη θυμίζει πολύ. Η αυθεντική περιέχει κρέμα με αυγά και σωταρισμένο καπνιστό αλλαντικό. Εμείς σήμερα θα ενώσουμε έτσι απλά τα υλικά της γέμισης και θα την εμπλουτίσουμε με μια γενναία δόση πικάντικης γραβιέρας αλλά και γλυκού ένταμ τυριού…
Υλικά για μια ταρτιέρα 24εκ.
- Details
- Hits: 9039
Την εποχή του κολοκυθιού την εκμεταλλεύομαι δεόντως …δεν αφήνω αδοκίμαστη καμιά συνταγή. Η σημερινή είναι από τις αγαπημένες μου….μπορώ να πω πως ανήκει στον κατάλογο με τις 10 πιο πολυκατασκευασμένες συνταγές μου. Είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη...και βέβαια ποιός αγνοεί τα οφέλη του στον οργανισμό; περιέχει β-καροτένιο , σύμπλεγμα βιταμινών Β , μαγνήσιο , κάλιο και φυτικές ίνες , Ω3 λιπαρά , άμυλο και υδατάνθρακες...για τη νοστιμιά τι να πω...απλά υπέροχη!
Δείτε την:
Υλικά:
- Details
- Hits: 644
Την εποχή του κολοκυθιού την εκμεταλλεύομαι δεόντως …δεν αφήνω αδοκίμαστη καμιά συνταγή και δεν περνάει μέρα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να υπάρχει κολοκυθάκι στο τραπέζι μας. Η σημερινή πιτούλα είναι από τις αγαπημένες μου….μπορώ να πω πως ανήκει στον κατάλογο με τις top συνταγές μου. Είναι πεντανόστιμη και βέβαια σε αυτό το σημείο επισημαίνω πως είναι και πανεύκολη γιατί εδώ που τα λέμε το καλοκαιράκι δεν έχουμε άφθονο χρόνο ούτε διάθεση να μένουμε με τις ώρες στην κουζίνα.
Υλικά: