tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Ξυπόλυτη τυρόπιτα με λιωμένο βούτυρο

Θα μου πεις τώρα, πολύ συνηθισμένη συνταγή και δίκιο θα έχεις. Αλλά αν σου πω ότι είναι η ευκολότερη , η νοστιμότερη και η καλύτερή μου συνταγή, θα με πιστέψεις;. Πρέπει να με πιστέψεις γιατί δεν υπερβάλλω και μάλιστα πρέπει να περάσεις άμεσα και στη δοκιμή της. Αν δεν την φτιάχνεις μια φορά την εβδομάδα, εμένα να μη με λένε Μπέττυ… Περιέχει γιαούρτι (όχι γάλα) που την κάνει αφράτη και λιωμένο βούτυρο που την κάνει μυρωδάτη…Κι αν , λέω αν…δεν φαγωθεί επιτόπου, με ένα ζεσταματάκι λίγων λεπτών στην τοστιέρα γίνεται ολόφρεσκη και ζουμερή σα να βγήκε μόλις από το φούρνο!

ksypolyth liomeno voytyro1

Υλικά:

300 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό

100 γρ. Λιωμένο βούτυρο

125 γρ. Αλεύρι

1 κ.σ μπέικιν

2 αυγά

200 γρ. Χονδροτριμμένη φέτα

100 γρ. Τριμμένη γραβιέρα

Μπόλικη πάπρικα και πιπέρι

Λίγο σουσάμι για την επιφάνεια

ksypolyth liomeno voytyro2ksypolyth liomeno voytyro3ksypolyth liomeno voytyro4ksypolyth liomeno voytyro5ksypolyth liomeno voytyro12ksypolyth liomeno voytyro6ksypolyth liomeno voytyro7ksypolyth liomeno voytyro8ksypolyth liomeno voytyro9ksypolyth liomeno voytyro10ksypolyth liomeno voytyro11ksypolyth liomeno voytyro13

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα αυγά και το γιαούρτι (σε θερμοκρασία δωματίου) και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

Όταν γίνουν σαν κρέμα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέϊκιν και τα μπαχαρικά κι ανακατεύουμε πάλι. Προσθέτουμε τότε τα τυριά, τα ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ και αδειάζουμε το μίγμα σε πυρίμαχο σκεύος 26-28 εκ. ανάλογα με το πόσο παχιά θέλουμε την πίτα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 40 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Καλή όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...