tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Bασικες συνταγες ... με ζαχαρη

Πουρές κολοκύθας

Είναι κάποιες βασικές συνταγές που μέχρι ενός σημείου τις αγνοούσα ή τις προσπερνούσα ή τις θεωρούσα αδιάφορες μέχρι αποδείξεως του εναντίου.  Ποτέ όμως οι πειραματισμοί στην κουζίνα δε με απογοήτευσαν και ποτέ δεν έπαψαν να με εκπλήσσουν ευχάριστα. Συχνά , μετά το τέλος μιας διαδικασίας και απολαμβάνοντας το αποτέλεσμα ενθουσιάζομαι σα μικρό παιδί και αισθάνομαι σα να ανακάλυψα έναν θησαυρό που με πιάνει μανία να τον εκμεταλλευτώ ξανά και ξανά . Κάπως έτσι συνεβη με τον πουρέ κολοκύθας. Για καιρό δεν έμπαινα στη διαδικασία να ασχοληθώ ή να ψάξω γύρω από αυτό. Ωσπου έγνε το κλικ! Γιατί θεωρώ τον πουρέ αυτό βάση για αξιόλογες παρασκευές όπως πικάντικη μαρμελάδα , κέικ με πουρέ κολοκύθας , γλυκιά πίτα  και βέβαια την περίφημη και υπέροχη τάρτα κολοκύθας που αποτελεί ένα παραδοσιακό αμερικάνικο , γιορτινό γλύκισμα. Τελικά ΚΑΙ αυτό το πείραμα άξιζε τον κόπο!

poyres kolokythas1

Υλικά:

 

Επικάλυψη  με φυστικοβούτυρο ( peanut butter frosting)

Εδώ θα φτιάξουμε μια πλούσια , βελούδινη , υπέροχη , πεντανόστιμη κρέμα με άψογη γεύση και τέλεια υφή. Μια κρέμα που περιέχει φυστικοβούτυρο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επικάλυψη σε κέικς ή σε ατομικά muffins αλλά και σαν γέμιση τούρτας ή άλλων γλυκών ψυγείου. Οι αναλογίες των υλικών εξασφαλίζουν την τέλεια ισορροπία τόσο στη γεύση όσο και στην υφή οπότε μπορούμε να τη “δουλέψουμε” ευχάριστα και να τη χρησιμοποιήσουμε πανεύκολα σε κάθε γλυκιά δημιουργία. Για να είμαι ειλκρινής μου αρέσει επίσης να τη χρησιμοποιώ στο πρωινό μου , σαν άλειμμα πάνω σε καψαλισμένο ψωμί γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένη μπανάνα.

Όπως και να έχει είναι εθιστικό και εκπληκτικό και αξίζει τη δοκιμή μας!

epikalypsh fystikoboytyro1

Υλικά:

Αυτή η γλυκιά σάλτσα είναι μια από τις μεγάλες μου αγάπες. Τη χρησιμοποιώ πολύ συχνά και σχεδόν απαραίτητα σε οποιοδήποτε γλύκισμα περιέχει μήλα. Μπορεί να περιλούσει μια τάρτα μήλου , μια απλή galette μήλου , ένα απλό κέικ , μπριός ή τηγανίτες , παγωτά , κρέμες ή γλυκά ψυγείου , πανακότα ή τσηζ κέικ , γλυκίσματα με μπανάνες ή άλλα φρούτα και να τα απογειώσει σε μια στιγμή. Η καστανή ζάχαρη είναι προαιρετική μα χαρίζει πιο δελεαστικό αποτέλεσμα ενώ η διαδικασία παρασκευής της είναι τόσο απλή που αποτελεί πρόκληση. Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη για αρκετές μέρες!

saltsa karamelas boytyroy1

Υλικά:

Κάποιοι αποκαλούν το μύρτιλο ελιξήριο μακροζωίας , κάποιοι άλλοι το αποκαλούν σύμμαχο υγείας και ομορφιάς ή superfood.  Ο μικρός αυτός καρπός με το βαθύ μωβ χρώμα (πόσο αγαπημένο χρώμα , αλήθεια) αποτελεί ένα θαύμα της φύσης. Αξίζει μια καλή θέση στις καθημερινές , διατροφικές μας συνήθειες. Μου αρέσει φρέσκος , έτσι απλός και όμορφος καθώς είναι γεμάτος χυμούς και διακριτική γεύση.

Μια αγαπημένη πρόταση που προτιμώ είναι η σάλτσα από μύρτιλα , εξαιρετικό συνοδευτικό στο ψητό χαλούμι αλλά και ευφάνταστο topping για γλυκά , κρέμες , κρέπες και παγωτά.

saltsa me myrtila1

Υλικά:

Ας αρχίσω να γράφω επαινώντας το ρουμπινί χρώμα που έχει αυτή η σάλτσα γιατί είναι φτιαγμένη με ένα από τα πιο όμορφα , τα πιο χαρισματικά και ωφέλιμα δώρα της φύσης , τα σμέουρα. Οι συμπαθέστατοι και μικροσκοπικοί αυτοί καρποί είναι τόσο πλούσιοι σε όλα…Σε ομορφιά , σε χρώμα , σε βιταμίνες , σε μέταλλα και σε θρεπτικά συστατικά. Η σάλτσα που μας χαρίζουν τα σμέουρα είναι ανεπανάληπτη. Γαρνίρει με μαγικό κι ευφάνταστο τρόπο κάθε είδους γλυκό: Ας προσπαθήσουμε να τη φανταστούμε να ρέει πλούσια πάνω σε μια  pavlova  ή σε μια σοκολατόπιτα , σε μια panacotta ή στα pancakes ή ακόμα να μπλέκεται γλυκά με μια μπάλα παγωτό ή κάθε είδους κρέμα…Εγώ ωστόσο την αέρινη και υπόξινη γεύση της τη λατρεύω όταν συνοδεύει το ψητό χαλούμι….

saltsa smeoyra1

Υλικά:

Η επιστήμη ονομάζει την αρμπαρόριζα “πελαργόνιο το βαρύοσμο” . Δεν ξέρω αν είναι και κατά πόσο είναι  κολακευτική ή εύηχη αυτή η ονομασία εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι πως το άρωμα αυτού του φυτού είναι σπάνιο , δυνατό και μεθυστικό. Το χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας σχεδόν σε κάθε μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού , τόσο ώστε να σκεπάζει κάθε άλλη γεύση και να μοιάζουν όμοια όλα τα γλυκίσματα. Εγώ την αρμπαρόριζα τη λάτρεψα μέσα από αυτό το απλό στην κατασκευή  μα υπέροχο λικέρ…Άλλοι το φτιάχνουν με λευκό κρασί . Εγώ το πρτιμώ ξεκάθαρα με κόκκινο γιατί στο λικέρ αυτό , το χρώμα συμβαδίζει με το άρωμά του: Είναι ένα λικέρ γεμάτο πάθος…

liker arbaroriza1

Υλικά:

Subcategories

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...