Bασικες συνταγες ... με ζαχαρη
- Details
- Hits: 960
Αυτή η γλυκιά σάλτσα είναι μια από τις μεγάλες μου αγάπες. Τη χρησιμοποιώ πολύ συχνά και σχεδόν απαραίτητα σε οποιοδήποτε γλύκισμα περιέχει μήλα. Μπορεί να περιλούσει μια τάρτα μήλου , μια απλή galette μήλου , ένα απλό κέικ , μπριός ή τηγανίτες , παγωτά , κρέμες ή γλυκά ψυγείου , πανακότα ή τσηζ κέικ , γλυκίσματα με μπανάνες ή άλλα φρούτα και να τα απογειώσει σε μια στιγμή. Η καστανή ζάχαρη είναι προαιρετική μα χαρίζει πιο δελεαστικό αποτέλεσμα ενώ η διαδικασία παρασκευής της είναι τόσο απλή που αποτελεί πρόκληση. Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη για αρκετές μέρες!
Υλικά:
- Details
- Hits: 5483
Κάποιοι αποκαλούν το μύρτιλο ελιξήριο μακροζωίας , κάποιοι άλλοι το αποκαλούν σύμμαχο υγείας και ομορφιάς ή superfood. Ο μικρός αυτός καρπός με το βαθύ μωβ χρώμα (πόσο αγαπημένο χρώμα , αλήθεια) αποτελεί ένα θαύμα της φύσης. Αξίζει μια καλή θέση στις καθημερινές , διατροφικές μας συνήθειες. Μου αρέσει φρέσκος , έτσι απλός και όμορφος καθώς είναι γεμάτος χυμούς και διακριτική γεύση.
Μια αγαπημένη πρόταση που προτιμώ είναι η σάλτσα από μύρτιλα , εξαιρετικό συνοδευτικό στο ψητό χαλούμι αλλά και ευφάνταστο topping για γλυκά , κρέμες , κρέπες και παγωτά.
Υλικά:
- Details
- Hits: 2520
Ας αρχίσω να γράφω επαινώντας το ρουμπινί χρώμα που έχει αυτή η σάλτσα γιατί είναι φτιαγμένη με ένα από τα πιο όμορφα , τα πιο χαρισματικά και ωφέλιμα δώρα της φύσης , τα σμέουρα. Οι συμπαθέστατοι και μικροσκοπικοί αυτοί καρποί είναι τόσο πλούσιοι σε όλα…Σε ομορφιά , σε χρώμα , σε βιταμίνες , σε μέταλλα και σε θρεπτικά συστατικά. Η σάλτσα που μας χαρίζουν τα σμέουρα είναι ανεπανάληπτη. Γαρνίρει με μαγικό κι ευφάνταστο τρόπο κάθε είδους γλυκό: Ας προσπαθήσουμε να τη φανταστούμε να ρέει πλούσια πάνω σε μια pavlova ή σε μια σοκολατόπιτα , σε μια panacotta ή στα pancakes ή ακόμα να μπλέκεται γλυκά με μια μπάλα παγωτό ή κάθε είδους κρέμα…Εγώ ωστόσο την αέρινη και υπόξινη γεύση της τη λατρεύω όταν συνοδεύει το ψητό χαλούμι….
Υλικά:
- Details
- Hits: 2262
Η επιστήμη ονομάζει την αρμπαρόριζα “πελαργόνιο το βαρύοσμο” . Δεν ξέρω αν είναι και κατά πόσο είναι κολακευτική ή εύηχη αυτή η ονομασία εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι πως το άρωμα αυτού του φυτού είναι σπάνιο , δυνατό και μεθυστικό. Το χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας σχεδόν σε κάθε μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού , τόσο ώστε να σκεπάζει κάθε άλλη γεύση και να μοιάζουν όμοια όλα τα γλυκίσματα. Εγώ την αρμπαρόριζα τη λάτρεψα μέσα από αυτό το απλό στην κατασκευή μα υπέροχο λικέρ…Άλλοι το φτιάχνουν με λευκό κρασί . Εγώ το πρτιμώ ξεκάθαρα με κόκκινο γιατί στο λικέρ αυτό , το χρώμα συμβαδίζει με το άρωμά του: Είναι ένα λικέρ γεμάτο πάθος…
Υλικά:
- Details
- Hits: 4549
Είναι μια σως αγαπημένη καθώς και ό,τι περιλαμβάνει καραμέλα….Eτοιμάζεται εύκολα και γρήγορα ενώ στολίζει και "νοστιμίζει" ένα σωρό γλυκές δημιουργίες . Μπορεί να απογειώσει ένα απλό κέικ αλλά συνοδεύει με τον καλύτερο τρόπο τα παγωτά μας , την πανακότα ή την οποιαδήποτε γλυκιά κρέμα , περιλούζει γενναιόδωρα ένα απλό παντεσπάνι και το μετατρέπει σε απόλαυση και ακόμα….τρυπώνει στο banoffee και σε πολλά άλλα γλυκά ψυγείου…Εγώ βέβαια την γεύομαι κάπου -κάπου έτσι σκέτη , με το κουταλάκι...είναι δελεαστική , απλή και υπέροχη!
Ας τη δούμε κι ας τη φτιάξουμε :
Υλικά:
- Details
- Hits: 4210
Αυτή η σως είναι μια πραγματική απόλαυση . Έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να απογειώσει και το πιο απλό επιδόρπιο , το πιο απλό κεκάκι ή ένα απλό γλύκισμα και να του δώσει αυτό που χρειάζεται για να μετατραπεί σε ένα θεϊκό , δελεαστικό και υπέροχο επιδόρπιο . Ταιριάζει απίστευτα με όποιο γλύκισμα περιέχει μήλο , μπορεί μάλιστα να περιλούσει ψητά μήλα . Ακόμα είναι υπέροχο με γλυκίσματα τύπου μηλόπιτας ή τάτρας φρούτων ή σε γλυκά με σφολιάτα ή φύλλο…Τώρα αν αναφέρω ότι αρκετή ποσότητα καταναλώνεται κρυφά με το κουταλάκι έτσι όπως στέκεται προκλητικά μέσα στη σαλτσιέρα…θα ήμουν μάλλον προβλέψιμη και κοινότυπη…
Δείτε την :