Βασικες συνταγες ... με αλατι
- Details
- Hits: 3083
Η γλυκιά και αρωματική , η υπέροχη , κατακόκκινη πιπεριά Φλωρίνης. Αποτελεί ένα εκπληκτικό δώρο της φύσης και μας δίνει τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουμε πάρα πολύ στην κουζίνα. Γεμιστές , ψητές , ψιλοκομμένες μέσα σε φαγητά που χαρίζουν το μοναδικό άρωμα και την αξεπέραστη γλύκα τους , τουρσί , σαλάτα…κ.λ.π. Εδώ θα φτιάξουμε μια απλή αλλά πεντανόστιμη και πικάντικη σάλτσα με βάση την πιπεριά Φλωρίνης που συνοδεύει εξαιρετικά το ψητό ψάρι ή ελαφρύ , άπαχο κρέας (κοτόπουλο ή ψαρονέφρι) αλλά ακόμα χρησιμοποιείται σαν dressing στις σαλάτες κυρίως σ’ αυτές που περιέχουν άσπρο λάχανο ή σαν sauce μέσα σε σάντουιτς . Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές μέρες…
- Details
- Hits: 4027
Συνήθως τη σάλτσα αυγολέμονο τη φτιάχνω χτυπώντας ολόκληρα τα αυγά στο μπλέντερ και προσθέτοντας μπόλικο λεμόνι και ζωμό από το φαγητό. Άλλες φορές πάλι δένω μια σάλτσα με το ζωμό του φαγητού και κορν φλάουρ και προσθέτω το χτυπημένο αυγολέμονο. Η γιαγιά μου όμως όταν ετοίμαζε ντολμαδάκια αυγολέμονο ή σούπα με βραστή κότα χτυπούσε με δυο πιρούνια (για να είναι πιο βαριά) τα ασπράδια σε μαρέγκα και συνέχιζε τη διαδιακασία…Αυτή την απλή αλλά μαγική μέθοδο τη χρησιμοποιώ συχνά στη μαγειρική μου και η ανάλαφρη αλλά τόσο δεμένη κρέμα της δε συγκρίνεται με καμιά…
- Details
- Hits: 16947
Πιο παλιά θεωρούσα το να ανοίξω μόνη μου φύλλο για πίτες πολύ δύσκολη διαδικασία , σχεδόν ακατόρθωτη…πίστευα πως δε θα τα καταφέρω ποτέ….έλα όμως που τα κατάφερα! και πιστέψτε με δεν είναι καθόλου δύσκολο και αξίζει τον κόπο πάρα πολύ! Τώρα πια είναι μια αγαπημένη κι ευχάριστη ασχολία και το αποτέλεσμα απογειώνει την κάθε είδους πίτα που θέλω να φτιάξω…Τώρα καταλαβαίνω τη γοητεία που έχει ο πλάστης και το αλεύρι και το δέσιμο που έβλεπα να έχουν οι πιο παλιές νοικοκυρές μ’ αυτά τα υλικά….
- Details
- Hits: 4721
Η λαγάνα είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια του καθαροδευτεριάτικου τραπεζιού! Η ιστορία της είναι πολύ παλιά όσο η αρχαία ελληνική ιστορία και όχι μόνο , καθώς τη συναντάμε και στην Εβραϊκή Παράδοση με το “άζυμο” ψωμί της νύχτας της μεγάλης εξόδου από την Αίγυπτο. Στις μέρες μας η λαγάνα είναι το απολαυστικό αυτό , αρωματικό και πασπαλισμένο με μπόλικο σουσάμι ψωμί με το χαρακτηριστικό σχήμα και την αέρινη υφή. Συνοδεύει τα σαρακοστιανά , νηστήσιμα εδέσματα (ταραμοσαλάτα , ελιές , θαλασσινά , χαλβά , πίκλες…κλπ…) και μας θυμίζει ότι μας χωρίζουν 40 μόνο μέρες από την Λαμπρή ημέρα του Πάσχα!
- Details
- Hits: 3338
H συγκεκριμένη σάλτσα είναι μια σάλτσα παχιά στην υφή , στη γεύση (όχι στις θερμίδες ) μα και γευστική . Όποιος αγαπά την κάπαρη και τις δυνατές , πικάντικες γεύσεις θα τη λατρέψει . Συνδυάζεται τέλεια και εύκολα με ένα σωρό φρέσκα ή βραστά λαχανικά . Είναι ιδανική για την τονοσαλάτα και για τις βραστές πατάτες . Ακόμα συνοδεύει βραστό ψάρι ή και ψητό . Τέλος και με καψαλισμένο ψωμί ή παξιμάδι είναι ένα τέλειο ορεκτικό . Φυλάσσεται στο ψυγείο για αρκετές μέρες...εκτός και τη χρησιμοποιήσουμε για μια χορταστική , πληθωρική σαλάτα...οπότε καταναλώνεται μονομιάς.
Δείτε τη :
Υλικά :
- Details
- Hits: 7092
Αυτή η δημοφιλής και αγαπητή σε όλους μας σως συνοδεύει και νοστιμίζει...το βραστό ή το ψητό ψάρι , το βραστό ή το ψητό κοτόπουλο, τα σάντουιτς , τα βραστά λαχανικά……και τόσα άλλα..Ακόμα , η γεύση της "δένει" πάρα πολύ με τα βραστά αυγά και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για πάρα πολλές άλλες σάλτσες...
Δείτε την :
Υλικά: