tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Υπάρχουν δύο θεωρίες γύρω από την ετοιμασία αυτού του πιάτου : Η μία λέει “τα υλικά κάνουν το φαγητό” οπότε βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί , τα μαγειρεύουμε για μία-μιάμιση ώρα φροντίζοντας να μελώσει η σάλτσα και το στιφάδο μας είναι έτοιμο! Η άλλη θεωρία λέει “το φαγητό αυτό έχει μια ιεροτελεστία , δεν είναι ένα απλό φαγητό…ή το απολαμβάνεις ή δεν το φτιάχνεις καθόλου…Βέβαια θα μου πεί κανείς “περί ορέξεως λόγος ουδείς” και φυσικά θα συμφωνήσω γιατί ο καθένας έχει τα δικά του γούστα..εγώ πάντως αν δεν το διασκεδάσω το μαγείρεμα αυτού του φαγητού , αν δεν καραμελώσω τα κρεμμύδια , αν δε μοχοβολήσει η κουζίνα από τα αρώματα της μαυροδάφνης και των μπαχαρικών , καλύτερα να μην το φτιάξω αφού για μένα είναι φαγητό-μύθος…

koyneli stifado1

Υλικά:

Τα θαλασσινά αγαπούν τα ζυμαρκά κι αυτό το ξέρουμε όλοι μας! Δεν ξέρω για σας αλλά εμένα αν με ρωτήσετε ποιά είναι η αγαπημένη μου μακαρονάδα …δε θα απαντήσω ούτε μπολοναίζ , ούτε καρμπονάρα ούτε 4 τυριά…ούτε μακαρονάδα με κοκκινιστό κρέας…"μαρινάρα" είναι η αγαπημένη μου με ποικιλία θαλασσινών…αυτό το μαμαδίστικο φαγητό που η μητέρα μου το έφτιαχνε μόνο τις περιόδους νηστείας και το περίμενα πως και πως….τώρα λοιπόν που πήρα …"την κουτάλα στα χέρια” το φτιάχνω πολύ συχνά και το απολαμβάνω! (τα περί χοληστερίνης και χταποδιού είναι απλά ένας μύθος )

Ας το δούμε :

xtapodi makarotsini5
Υλικά :

Eίναι γνωστό σε όλους μας ότι τα μανιτάρια είναι μια άριστη τροφή που περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά  , υδατάνθρακες και πολλές πρωτεϊνες χωρίς καθόλου λιπαρά. Ωστόσο  είναι απαραίτητο να συνδυάζονται με δημητιακά ή ρύζι  κλπ.  ώστε να γίνεται η κατάλληλη σύνθεση και να έχουμε ένα πιάτο  με μεγάλη πρωτεϊνική αξία.Φρόντίζω λοιπόν πάντα να ακολουθώ αυτό τον κανόνα  , όχι με δυσκολία γιατί το ρύζι με τα μανιτάρια ''δένουν'' τέλεια.. Το πιάτο αυτό μάλιστα είναι εξαιρετική ιδέα σε περιόδους νηστείας...ή ειδικής διατροφής! Δείτε το :

pleurotous mpalsamiko 1

Υλικά :

Αυτό το άρθρο δεν το γράφω για να μοιραστώ μαζί σας κάποια ιδιαίτερη συνταγή με εξαιρετικό  τρόπο παρασκευής και πρωτότυπη μέθοδο μαγειρέματος . Το γράφω για να μοιραστώ μαζί σας τη χρήση άγριου ρυζιού που καλά θα κάνουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα διατροφής μας . Πρόκειται για αναποφλοίωτο ρύζι , πλούσιο σε φυτικές ίνες , χαμηλό σε γλυκαιμικό δείκτη , πλούσιο σε βιταμίνες , μαγνήσιο και φώσφορο.  Είναι θησαυρός για την υγεία τόσο της καρδιάς όσο και του πεχέος εντέρου . Θέλει αρκετή ώρα βράσιμο ακριβώς επειδή δεν έχει υποστεί επεξεργασίες και η γεύση του θυμίζει βρασμένο σιτάρι ή πλιγούρι…Το συνδύασα λοιπόν με μαριναρισμένα ψητά πλευρώτους και ομολογώ πως μας εξέπληξε ευχάριστα.

agrio ryzi1
Υλικά :

Το απόλυτο χειμωνιάτικο , παραδοσιακό , απολαυστικό , κλασικό φαγητό είναι αυτή η σούπα….τέτοιος συνδυασμός υλικών , τέτοια αρμονία γεύσεων …δεν υπάρχει! Για μένα , βέβαια , απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χωριάτικη , ελευθέρας βοσκής κότα καθώς το κρέας της έχει άλλο άρωμα , ο ζωμός  της σούπας είναι εύγευστος και το τελικό αποτέλεσμα…απογειωτικό . Πολλοί την προτιμούν με κριθαράκι ή κάποιο άλλο ζυμαρικό. Ωσόσο το ρύζι το θεωρώ αξεπέραστο. Γίνεται μια βελούδινη κρέμα και δε νομίζω να είναι εύκολο να σταματήσει κανείς στο πρώτο πιάτο . Η κοτόσουπα αυγολέμονο που για πολλούς από εμάς είναι ταυτόσημη με το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι εδώ !

Ας τη φτιάξουμε λοιπόν κι ας την απολαύσουμε με μπόλικο λεμόνι και μπόλικο πιπέρι…

kotosoupa augolemono1
Υλικά:

Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά η μπύρα στο μαγείρεμα είναι εξαιρετική! Είναι ιδιαίτερη και προσφέρει πολλές δυνατότητες στην κουζίνα καθώς πολλά είναι και τα είδη της. Την προσθέτουμε στο κρέας ώστε να μαλακώσει και να ενισχύσει τη γεύση του , την προσθέτουμε σε σάλτσες , σε μπιφτέκια  , ακόμα και σε γλυκά (κέικ) . Σήμερα θα τη συνδυάσουμε με άρωμα πορτοκαλιού , θα μαρινάρουμε έτσι το φιλεταρισμένο κοτόπουλο , θα το μαγειρέψουμε , θα το συνοδεύσουμε με ρύζι σπυρωτό και θα το απολαύσουμε σε μια μοναδική , πεντανόστιμη εκδοχή!
Δείτε το:

kotopoylo mpyra1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...