Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 109460
Αυτό το φαγητό το ονομάζω “το ψητό της πεθεράς” γιατί η πεθερά μου με έμαθε να το φτιάχνω! Όταν την είδα για πρώτη φορά να το ετοιμάζει παραξενεύτηκα….μα πατάτες μαζί με ψάρι στο φούρνο; (με πολλά ερωτηματικά) Εγώ ξέρω κρέας ή κοτόπουλο να ψήνω με πατάτες…"βάλε πατάτες στο ψάρι σου και θα με θυμηθείς " μου είπε , “θα γίνουν ολόγλυκες” …κι εγώ σαν υπάκουο κορίτσι την άκουσα και δεν έκανα λάθος! Το φαγάκι είναι σκέτη απόλαυση , συνηθίζουμε να το φτιάχνουμε με φιλεταρισμένο ψάρι , μπόλικο σκορδάκι και λεμονάκι και φυσικά μπόλικο ελαιόλαδο…Κανείς (ούτε οι πιο ιδιότροποι στο φαγητό) δε δυσανασχετούν όταν το μαγειρεύω…και πλέον είναι καθιερωμένο κι αγαπημένο!
Δείτε το:
Υλικά :
- Details
- Hits: 12329
Αυτός ο μεζές είναι ο ιδανικός για κρασάκι και καλή παρέα . Το χοιρνό γίνεται λουκούμι , το πράσο του δίνει το μοναδικό του άρωμα , το ίδιο και η πιπεριά ! Το λεμονάκι που πρέπει να είναι αρκετό του δίνει την οξύτητα που χρειάζεται ενώ η πάπρικα και το πιπέρι το κάνουν τόσο πικάντικο όσο πρέπει ώστε …να πιούμε ένα - δυό ποτηράκια παραπάνω…αν έχουμε καλό ψωμί και μια πικάντικη , διαλεχτή γραβιέρα…καλό κρασάκι και καλή παρέα...δε χρειαζόμαστε τίποτε άλλο…άντε και δυο τηγανιτές πατατούλες… ;)
- Details
- Hits: 1298
Είναι απογευματάκι κι εγώ με ίωση στον καναπέ. Χουζουρεύω και χαζεύω στον υπολογιστή μου το αρχείο των φωτογραφιών μου. Το αγαπημένο μου άλπμουμ είναι αυτό με τις φωτογραφίες των συνταγών που έχω προγραμματίσει να αρθρογραφήσω με σειρά προτεραιότητας . Κάποιες από αυτές είναι συνταγές που δεν με έχουν ικανοποιήσει τόσο και θέλουν βελτίωση , οπότε δίνουν χώρο για περαιτέρω εξερεύνηση , κάποιες άλλες δε με ικανοποιούν ως προς την αισθητική…Πρέπει να ξαναφτιάξω , συλλογίζομαι , αυτό το γλυκό και να το φωτογραφήσω ξανά…Μα αυτός ο μαριναρισμένος σολομός με το πετιμέζι και το καβουρδισμένο σουσάμι απορώ κι εγώ πως ξέμεινε εδώ…Και θυμήθηκα: τον είχα ετοιμάσει παράλληλα με το σοκολατένιο μπακλαβά και όπως είναι φυσικό “τον καπέλωσε" η σοκολάτα…Ωστόσο του αξίζει , μια τιμητική θέση στο τραπέζι μας και τον μοιράζομαι πάραυτα μαζί σας. Κάλλιο αργά , παρά ποτέ , έλεγαν οι παλιότεροι.
Υλικά :
- Details
- Hits: 1512
Είναι αλήθεια πως αγαπώ τις Ιταλικές γεύσεις , τις Ιταλικές επιρροές και το άρωμα της Ιταλικής κουζίνας. Πλησιάζει τόσο πολύ τα δικά μας δεδομένα και βασίζεται στο ελαιόλαδο , στην ντομάτα , στο βασιλικό και στην παρμεζάνα , γεύσεις που ούτως ή άλλως αγαπάμε και προτιμάμε σα λαός καθότι γείτονες με Μεσογειακό ταπεραμέντο. Από την άλλη , αγαπώ τα ζυμαρικά σε συνδυασμό με τα αυγά. Αγαπημένο μου , γρήγορο φαγητό είναι μια μερίδα μακαρόνια με ζεστό ελαιόλαδο συνοδευμένα με ένα τηγανιτό αυγό και μπόλικο , φρεσκοτριμμένο πιπέρι..Γι’ αυτό καλό θα ήταν να αποβάλλουμε την προκατάληψη αυτή και την άρνηση περί αυγού στο συγκεκριμένο πιάτο…Ειναι απλό , πεντανόστιμο και απογειωτικό , πιστέψτε με!!!
Υλικά : (για δυο μερίδες)
- Details
- Hits: 2695
Το ρύζι είναι ένα εξαιρετικό γέννημα της φύσης και αποτελεί ένα από τα βασικά διατροφικά είδη του ανθρώπου . Το συναντάμε σε πολλές μορφές , με διαφορετικά σχήματα , χρώματα κι αρώματα και βέβαια έχει πάμπολλες δυνατότητες στην κουζίνα…Εμείς σήμερα θα φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο ριζότο που θα το συνοδέψουμε με φρέσκα μανιτάρια , θα το αρωματίσουμε και θα το γευτούμε με μια γενναία ποσότητα πιπεριού και παρμεζάνας και θα το απολαύσουμε, γλασερό και υπέροχο…
Ας το δούμε :
Υλικά :
- Details
- Hits: 32434
Σπουδαία , θρεπτική τροφή το συκώτι , με ιδιαίτερη γεύση και υφή και πολύ φανατικούς φίλους. Μια μερίδα συκώτι μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες του σώματος σε φυλικό οξύ, ψευδάργυρο, βιταμίνη Α, Β2, Β12, Β6, χαλκό, πρωτεΐνη, νιασίνη, φώσφορο, σελήνιο και σίδηρο. Ομολογώ πως το είχα ξεχασμένο για χρόνια αλλά μια προτροπή του γιατρού για κατανάλωση συκωτιού με σκοπό την βελτίωση των τιμών αιμοσφαιρίνης στο αίμα , με έκανε να το επαναφέρω στο προσκήνιο και να το εκτιμήσω ξανά…Μαριναρισμένο , αρωματισμένο , καλοψημένο , μαλακό και υπέροχο…
Υλικά: