tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Καρμπονάρα , η αγαπημένη

Είναι αλήθεια πως αγαπώ τις Ιταλικές γεύσεις , τις Ιταλικές επιρροές και το άρωμα της Ιταλικής κουζίνας. Πλησιάζει τόσο πολύ τα δικά μας δεδομένα και βασίζεται στο ελαιόλαδο , στην ντομάτα , στο βασιλικό και στην παρμεζάνα , γεύσεις που ούτως ή άλλως αγαπάμε και προτιμάμε σα λαός καθότι γείτονες με Μεσογειακό ταπεραμέντο. Από την άλλη , αγαπώ τα ζυμαρικά σε συνδυασμό με τα αυγά. Αγαπημένο μου , γρήγορο φαγητό είναι μια μερίδα μακαρόνια με ζεστό ελαιόλαδο συνοδευμένα με ένα τηγανιτό αυγό και  μπόλικο , φρεσκοτριμμένο πιπέρι..Γι’ αυτό καλό θα ήταν να αποβάλλουμε την προκατάληψη αυτή και την άρνηση περί αυγού στο συγκεκριμένο πιάτο…Ειναι απλό , πεντανόστιμο και απογειωτικό , πιστέψτε με!!!

karmponara1

Υλικά : (για δυο μερίδες)


300 γρ λιγκουίνι
3 κρόκους αυγών
2 κ.σ. ελαιόλαδο
130 γρ. καπνιστό μπέικον ή παντσέτα
90 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Μπόλικο αλάτι και πιπέρι

karmponara2karmponara3karmponara4karmponara5karmponara6karmponara7karmponara8karmponara9karmponara10karmponara11karmponara12karmponara13
Εκτέλεση:
Βάζουμε μπόλικο νερό μαζί με αλάτι στην κατσαρόλα και  βράζουμε τα μακαρόνια. Παράλληλα ψιλοκόβουμε την παντσέτα με μικρά κυβάκια. Στο διπλανό μάτι της κουζίνας βάζουμε ένα μεγάλο , αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί , προσθέτουμε την ψιλοκομμένη παντσέτα και τη γυροφέρνουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσει και να ξεροψηθεί. Τότε χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπωλ με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα και στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Το μίγμα θα σφίξει . Παίρνουμε τότε μια μεγάλη κουταλιά από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και αφού το προσθέσουμε στο μίγμα των αυγών ανακατεύουμε μέχρι αν πετύχουμε μια παχύρευστη κρέμα αυγού. Στο μεταξύ , έχουν βράσει τα μακαρόνια τα παίρνουμε με μια λαβίδα μέσα από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την παντσέτα. Ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε το μίγμα του αυγού. Αποσύρουμε ΑΜΕΣΩΣ από τη φωτιά , προσθέτουμε άλλη μια μεγάλη κουταλιά από το νερό των μακαρονιών και ανακτεύουμε άλλο λίγο . Πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή απόλαυση!
Σημ. -Πολλοί χρησιμοποιούν κρέμα γάλακτος αντί για το νερό των ζυμαρικών στο σημείο που έχουμε χτυπήσει τους κρόκους με την παρμεζάνα. Γίνεται έτσι πιο παχιά στην υφή και διαφοροποιείται ελαφρά η γεύση…Είναι καθαρά θέμα γούστου.
-Όπου αναφέρω “μεγάλη κουταλιά” εννοώ τη μεγάλη κουτάλα σερβιρίσματος της σούπας.
-Πολλοί είναι επιφυλακτικοί με την αυθεντική αυτή συνταγή , λόγω της χρήσης των αυγών. Διαβεβαιώνω ωστόσο πως η γεύση και το άρωμά της είναι φίνα και εκλεκτά . Όσο για την παστερίωση των κρόκων , αυτή είναι εξασφαλισμένη καθώς προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών  νερό που βρίσκεται σε σημείο βρασμού.

 

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...