tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

"Εις μιαν επτάλοφον τοποθεσίαν , προς βορράν της δοξασμένης Σπάρτης ευρίσκεται το αγαπημένο μου χωριό"…Αυτός ήταν ο πρόλογος της μαθητικής έκθεσης της μητέρας μου , για το χωριό της , τη Σελλασία , ένα πανέμορφο , γραφικό χωριό , στη Λακωνία , με θέα τον Ταϋγετο….Πρόσφατα το επισκέφτηκα και ένιωσα  νοσταλγία και αγάπη. Είδα τους αγαπημένους θείους , τα αγαπημένα μου ξαδέρφια και αναβίωσαν μέσα μου ένα σωρό παιδικές μνήμες και εικόνες από τα χρόνια εκείνα τα ανέμελα , τα αγνά , τα παιδικά. Περάσαμε τόσο όμορφα…Έφυγα με μια γλυκιά γεύση από την αγάπη των συγγενών και γεμάτη όμορφες εικόνες και χρώματα από αυτόν τον πραγματικά ευλογημένο τόπο…Εφυγα και με δυο" πανέρια" λαχανικά που με φίλεψαν εκεί , τα μαγείρεψα με ιδιαίτερη αγάπη και το γεύτηκα με κλειστά τα μάτια , σα να ήμουν ακόμα εκεί….

magerema saellasias1

Υλικά:

Αυτό το ωραιότατο φαγάκι δεν είναι μόνο νόστιμο και εντυπωσιακό αλλά και χαμηλών λιπαρών .  Παρόλο που είναι ελαφρύ , η γεύση του  είναι πολύ γεμάτη και δεν του λείπει τίποτα….Τα υλικά του…το ένα καλύτερο από το άλλο και όλα μαζί δίνουν ένα ωραίο αποτέλεσμα…Η σως γιαουρτιού "δένει" απίστευτα με τα υγρά του φαγητού , με τη σπιρτάδα της λιαστής ντομάτας και φυσικά με το ρυζάκι . Η κατασκευή του πανεύκολη και ο χρόνος μαγειρέματος σχετικά λίγος...δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.

Δείτε το :

kotopoulo anthoturo1

Υλικά:

Αυτό το φαγητό , το  απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού , το φτιάχνω πολύ συχνά , όπως όλοι μας άλλωστε. Εγώ το φτιάχνω όπως ακριβώς το έφτιαχνε η γιαγιά μου στο χωριό  , χωρίς να προεθέσω ούτε να αφαιρέσω κάτι με σκοπό να το εξευγενίσω ή να το βελτιώσω , χωρίς τσιγαρίσματα , σωταρίσματα κλπ. Πολλοί το αποκαλούν "σύβραση" , κάπου έχω ακούσει να το αποκαλούν "τουρλού" και νομίζω πως η ονομασίες αυτές έχουν να κάνουν με την απλοποιημένη διαδιακσία μαγειρέματος : Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και απλά τα βράζουμε... Ακριβώς αυτά τα υλικά είναι που κάνουν τη διαφορά , είναι που μυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι , χωριό , κήπο και εξοχή! Το ζυμωτό ψωμί και το τυρί "φέτα" δεν τα προτείνω , τα επιβάλλω :

Ας το μαγειρέψουμε κι ας το απολαύσουμε :

fasolakia tsaoulia2

Υλικά:

Κανονικά πρέπει να ζητήσω άδεια από την Άννα , τη μεγάλη μου κόρη , για να δημοσιεύσω τη συνταγή αυτή μιας και τα πνευματικά διαιώματα της ανήκουν…Ομολογώ πως μου αρέσει πολύ η μαγειρική της και ο τρόπος που “κινείται” στην κουζίνα…έχει μια φρεσκάδα και μια ανάλαφρη διάθεση που ταιριάζει στην ηλικία της και καλά θα κάνουμε εμείς οι μαμάδες να συμμορφωνόμαστε λιγάκι με αυτό το "πνεύμα" γιατί όσο ανάγκη έχουν εκείνες  τις δικές μας πείρες άλλο τόσο έχουμε κι εμείς ανάγκη τη δική τους φρεσκάδα , έμπνευση και ανανέωση.
Το πιάτο αυτό είναι ένα πιάτο express νόστιμο , αρωματικό και υπέροχο , ένα καλοκαιρινό πιάτο “δια χειρός Άννας” . Παρακάμπτω τις νόμιμες διαδικασίες , της το"κλέβω" και το μοιράζομαι μαζί σας…

taliateles Annas1

Υλικά:

Μπορεί για τους περισσότερους η γαλοπούλα να είναι ένα είδος κρέατος που το θυμούνται μόνο μια φορά το χρόνο ή να το έχουν συνδυάσει με την ειδική διατροφή μιας και είναι απαλλαγμένο από λιπαρά και ίσως η γεύση του να είναι αδιάφορη αλλά για μένα είναι ένα αγαπημένο κρεατικό που το χρησιμοποιώ πολύ συχνά ενώ συνήθως φροντίζω να το εμπλουτίζω με υλικά που το αναδεικνύουν και το απογειώνουν. Απαραίτητη διαδικασία ωστόσο θεωρώ το μαρινάρισμά του…Σήμερα θα μαρινάρουμε το φιλέτο γαλοπούλας με το εκπληκτικό σουμάκ , με σκορδάκι , φρέσκια ρίγανη και άλλα πολλά , θα το ψήσουμε ολόκληρο και θα το απολαύσουμε κομμένο σε ζουμερές φέτες…

galopoyla soymak1
Υλικά:

Αυτή την περίφημη πίτσα όλοι τη γνωρίζουμε καθώς και την ιστορία που την πλαισιώνει…Κατ’ αρχήν πρόκειται για μια λιτή και απέριττη συνταγή κι εκεί για μένα είναι η ομορφιά της. Κατά τ’ άλλα η ιστορία της ξεκινάει κάπου στα τέλη του 18ου αι. όταν ο βασιλιάς Ουμπέρτος ο Α’ με τη σύζυγό του Μαργαρίτα επισκέφτηκε τη Νάπολη…Εκεί κάποιος Ιταλός μάγειρας για να ευχαριστήσει τη βασίλισσα έφτιαξε τρεις πίτσες . Οι δυο πρώτες ήταν με περίπλοκους συνδυασμούς υλικών ενώ την τρίτη την εμπνεύστηκε από τα χρώματα της ιταλικής σημαίας (πράσινο=βασιλικός , κόκκινο=ντομάτα , λευκό=μοτσαρέλα)…η βασίλισσα ενθουσιάστηκε από την τρίτη αυτή πίτσα και "τιμής ένεκεν" φυσικά δόθηκε στην περίφημη πίτσα το όνομά της…

pitsa margarita1
Υλικά (για 2 πίτσες 30 εκ.) :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...