tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Όταν κάνουμε δίαιτα ή προσέχουμε τη διατροφή μας δε σημαίνει ότι πρέπει να βασανίζουμε τον εαυτό μας με νερόβραστα , άπαχα κρεατικά και άνοστα , στεγνά ψαρικά και βραστά , άχρωμα λαχανικά….Όπως λέει και μια φίλη : “δε θέλει κόπο , θέλει τρόπο” . Μπορούμε να "εμπλουτίζουμε" το πιάτο μας με χρώμα κι άρωμα…χωρίς απαραίτητα να το επιβαρύνουμε σε λιπαρά ή θερμίδες….Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν και τα υπέροχα αυτά σουβλάκια κοτόπουλου και αποτελεί κορυφαία επιλογή στη λίστα των αγαπημένων μας φαγητών !
Δείτε τα :

kotosoyvlaki1
Υλικά (για 8 μεγάλα σουβλάκια) :

Ο σολομός είναι το . . . ''ροζ'' ψάρι με την ιδιαίτερη γεύση  και την τεράστια διατροφική αξία… Είναι μια πολύτιμη τροφή που καλό είναι να καταναλώνουμε όλοι μας σε εβδομαδιαία βάση! Περιέχει Ω3 λιπαρά , πρωτεϊνες , βιταμίνες ,  μέταλλα και ιχνοστοιχεία…..που είναι πολύτιμα για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα , γερή καρδιά  , υγιές  δέρμα και μυαλό!!! Τα τελευταία χρόνια κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος στο καθημερινό τραπέζι κι αυτό είναι πολύ θετικό!
Σήμερα θα τον αρωματίσουμε με εστραγκόν και θα τον περιλούσουμε με μια λεμονάτη σάλτσα. Δείτε τον:

solomos estragon

Υλικά:

  Ο σολομός είναι ένα ιδιαίτερο ψάρι που το γνωρίζουμε όλοι και το αγαπάμε όλο και περισσότερο κυρίως τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τα Ω3 λιπαρά που είναι ευεργετικά για τον οργανισμό μας προσφέρει πολλή γεύση και ακόμα περισσότερες δυνατότητες παρασκευής...πιάτο πολύ εύγευστο , ξεχωριστό , υγιεινότατο και απολαυστικό είναι το συγκεκριμένο…δοκιμάστε το και απολαύστε το ,  με χόρτα ή λαχανικά στον ατμό , με σαλάτα ή αρωματικό κουσκουσάκι…(εμένα προσωπικά η συγκεκριμένη εκδοχή είναι η αγαπημένη μου)....

Ας το δούμε :

solomos soja1
Yλικά:

Το σέσκουλο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό , με χοντρό  βλαστό και μεγάλα , γυαλιστερά , καταπράσινα φύλλα . Έχει γενικά μεγάλο μέγεθος και είναι πολύ ζουμερό και χυμώδες…οι δυνατότητές του στη μαγειρική είναι πολλές και η γεύση του σπουδαία…εγώ προσωπικά αγαπώ τα σέσκουλα και τα έχω συνδέσει με ένα μοναδικό γεγονός της ζωής μου : μαζί τους , δοκίμασα για πρώτη φορά τυρί φέτα στα 20 χρόνια μου (πολύ ντρέπομαι γι’ αυτό…αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ) και από τότε τα λάτρεψα και τα δύο…συνδυάζονται έξοχα με όσπρια αλλά “τυλίγουν" εξαιρετικά ντολμάδες και “γεμίζουν" πίτες…
Δείτε τα :

seskoyla1
Υλικά :

Το παστό κρέας είναι ένας εξαιρετικός μεζές με τον ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής του να διαφέρει από τόπο σε τόπο…Για μένα το σύγλινο Μάνης αγγίζει την κορυφή κι αυτό επειδή το χοιρινό κρέας αφού αλατιστεί , καπνίζεται για ώρες με κλαριά φασκομηλιάς και στη συνέχεια βράζεται μέ λάδι , κομμάτια πορτοκαλιού και ολόκληρα πιπέρια και φυλάσσεται σε λαΐνια σκεπασμένο με λάδι…για το αποτέλεσμα…δε χρειάζονται λόγια ούτε βαρύγδουπες περιγραφές…από την πρώτη μπουκιά γεμίζει το στόμα άρωμα και γεύση…Η μητέρα μου κατάγεται από τη Σελλασία Σπάρτης κι έχω την τύχη όλα αυτά να τα έχω ζήσει από πρώτο χέρι…Σήμερα θα φτιάξουμε τον καγιανά…όπως ακριβώς τον έφτιαχνε η γιαγιά μου!
Δείτε τον :

syglino1
Υλικά :

Αυτό το καλοκαιρινό φαγάκι είναι μια σκέτη απόλαυση με το άρωμά του , τη γεύση του και την υφή του . Βασικό στοιχείο της επιτυχίας του είναι το ρύζι καρναρόλι , ένα κορυφαίο ρύζι , ιταλικής προέλευσης , που περιέχει πολύ άμυλο και δίνει ένα κρεμώδες αποτέλεσμα . Το χρησιμοποιούν κορυφαίοι μάγειρες και θεωρείται ο βασιλιάς των ρυζιών κατά τους Πιεμοντέζους…στη θέση του βέβαια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αρμπόριο ή κάποιο άλλο ρύζι  . Το κατίκι Δομοκού του δίνει τη δροσιά που του χρειάζεται και δεν πρέπει να του λείπει το φρεσκοτριμμένο πιπέρι…Είναι πραγματικά υπέροχο !
Δείτε το :

ntomatopiperoryzo1
Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...