Κυρια πιατα
- Details
- Hits: 2186
Πότέ δε φανταζόμουν ότι ένα διαιτητικό φαγητό που θα μπορούσε κανείς να το δει σαν κοτόπουλο φιλέτο με βραστά κολοκυθάκια θα έκρυβε τόση νοστιμιά. Το κρέας το μαρινάρουμε για αρκετές ώρες και "ποτίζεται" με υπέροχα αρώματα και τα κολοκυθάκια τα μαγειρεύουμε κάπως πρωτότυπα και σίγουρα πολύ εμφανίσιμα (γιατί και τα μάτια έχουν δικαίωμα στο γεύμα) αλλά και γευστικά… Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι δε χρειάζεται περισσότερο από μισή ώρα παρασκευής για να βρεθεί έτοιμο στο πιάτο μας…και βέβαια είναι και η πιπεριά..αυτό το αρωματικό λαχανικό που δίνει κι αυτό τα δικά του έξοχα αρώματα..
Ας το δούμε και ας το μαγειρέψουμε :
Υλικά για τη μαρινάδα:
- Details
- Hits: 16391
Χοιρινά φιλετάκια με λαχανάκια Βρυξελλών και ελαφριά σάλτσα αυγολέμονο
Αν ξέραμε πόσο ωφέλιμα είναι τα λαχανάκια Βρυξελλών θα τα είχαμε στην πρώτη γραμμή του προγράμματος διατροφής μας . Πλούσια σε αντιοξειδωτικά , βιταμίνες , φυτικές ίνες κάνουν μόνο καλό στον οργανισμό μας …και είναι τόσο νόστιμα και τόσο γλυκά…Ταιριάζουν υπέροχα με το χοιρινό , όπως θα τα φτιάξουμε σήμερα αλλά κα μόνα τους μπορούμε να τα απολάυσουμε σε εξαιρετικές σαλάτες…Αυτό το πιάτο προσεγγίζει κατά κάποιο τρόπο το φρικασέ αλλά είναι τόσο ελαφρύ και έχει τόσο ελαφριά , διακριτική γεύση που απλά το απολαμβάνει κανείς... οι τίτλοι φτάνουν και περισσεύουν....
Δείτε το :
Υλικά :
- Details
- Hits: 7271
Το σουβλάκι αυτό , το δοκίμασα στο σπίτι μιας φίλης ένα βράδυ και ξετρελάθηκα…πρόκειται για ένα μεγάλο σουβλάκι ,παραγεμιστό , σχεδόν τηγανιτό αρκετά πικάντικο , μαλακό και περιλουσμένο με μια σάλτσα Ketcup Hot….αρκετά …αμαρτωλό και υπέροχο….Το κρέας μέσα από την ιδιαίτερη διαδικασία παρασκευής του λιώνει στο στόμα και παράλληλα συνοδεύεται από γλυκά και πικάντικα αρώματα που συγκλονίζουν τον ουρανίσκο…εκείνο το βράδυ την παρακάλεσα να έρθει στο σπίτι μου , να το φτιάξουμε παρέα και εγώ με τη σειρά μου να το μοιραστώ με όλους εσάς….η προθυμία της και η γλυκύτητά της είχαν άμεσα αποτελέσματα κι έτσι σήμερα με χαρά σας παρουσιάζω το σασλίκ…που για μένα είναι …"το σουβλάκι της Γιάννας"
Υλικά (για 6 μεγάλα σουβλάκια) :
- Details
- Hits: 3076
Το ψάρι για κάποιους είναι μεγάλη αγάπη , για άλλους είναι απλά ένα ωφέλιμο αγαθό που επιβάλλεται να καταναλώνεται , για κάποιους είναι συνώνυμο της υγιεινής διατροφής ή ό,τι άλλο μπορεί να σημαίνει για τον καθένα…το συγκεκριμένο πιάτο όμως , αναμφισβήτητα είναι ΕΝΑ απολαυστικό πιάτο , το οποίο δύσκολα θα περιφρονήσει κανείς , όσο απαιτητικός κι αν είναι! Τις σταφίδες στη συνταγή αυτή τις έβαζε η γιαγιά μου και είναι πραγματικά …απογειωτικές…
Δείτε το :
Υλικά :
- Details
- Hits: 6361
Τη συγκεκριμένη συνταγή την είδα σε εκπομπή μαγειρικής τέχνης και μου άρεσε πολύ , όχι τόσο για τα υλικά τα οποία άλλαξα και έφερα στα μέτρα και στα γούστα μας … όσο για τις οδηγίες κατασκευής και μαγειρέματος! Το κρέας αφού γεμιστεί πρέπει να “ξαφνιαστεί” σε δυνατή φωτιά απ’ όλες τις πλευρές ώστε να κάνει κρούστα και να κρατήσει μέσα τα υγρά του. Έτσι θα γίνει μαλακό και ζουμερό….όσο για τα αρώματά του…το ένα καλύτερο από το άλλο : πικάντικη γραβιέρα , αρωματική πιπεριά και σκόρδο , κρασί και δεντρολίβανο….
Δείτε το :
Υλικά :
- Details
- Hits: 4702
Αυτό το φαγητό είναι μια παραλλαγή του κλασικού ''κοτόπουλο με χιλοπίτες '' . Νόστιμο, εύκολο , γρήγορο , ελαφρύ , θρεπτικό και υγιεινό….Τι άλλο να προσφέρει πια ένα πιάτο ; Θα μπορούσαμε να το φτιάξουμε με οποιοδήποτε ζυμαρικό από χωριάτικες χιλοπίτες μέχρι κριθαράκι ή ακόμα και κοφτό μακαρονάκι , αλλά το συγκεκριμένο είναι τέλειο καθώς τρυπώνει ανάμεσα η σαλτσούλα και το κάνει πολύ ελκυστικό . Θέλει μπόλικο λαδάκι στο μαγείρεμα και φυσικά πιπέρι και τριμμένο τυράκι . Είναι εξαιρετικό , δείτε το :
Υλικά: