tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Σολομός μαριναρισμένος με σάλτσα σόγιας (soy sauce) !

  Ο σολομός είναι ένα ιδιαίτερο ψάρι που το γνωρίζουμε όλοι και το αγαπάμε όλο και περισσότερο κυρίως τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τα Ω3 λιπαρά που είναι ευεργετικά για τον οργανισμό μας προσφέρει πολλή γεύση και ακόμα περισσότερες δυνατότητες παρασκευής...πιάτο πολύ εύγευστο , ξεχωριστό , υγιεινότατο και απολαυστικό είναι το συγκεκριμένο…δοκιμάστε το και απολαύστε το ,  με χόρτα ή λαχανικά στον ατμό , με σαλάτα ή αρωματικό κουσκουσάκι…(εμένα προσωπικά η συγκεκριμένη εκδοχή είναι η αγαπημένη μου)....

Ας το δούμε :

solomos soja1
Yλικά:


2 φιλέτα σολομού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
Ξύσμα και χυμό 1 μεγάλου λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 2
1 κ.γλ. μέλι
Αλάτι

solomos soja5solomos soja4solomos soja7solomos soja3solomos soja2solomos soja6


Εκτέλεση:
Πλένουμε και ετοιμάζουμε τα φιλέτα σολομού. Τα αλατίζουμε και στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη μαρινάδα , ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μέσα σε λεκανάκι που διαθέτει καπάκι. Προσθέτουμε τα φιλέτα , σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. Ανά διαστήματα , γυρίζουμε τα φιλέτα για να μαρινάρεται το ψάρι απ' όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το ψάρι με προσοχή μη διαλυθεί και από τις δυο μεριές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να γίνει καλά για 8-10 περίπου. Δε θέλουμε να στεγνώσει αλλά να είναι ζουμερό και μαλακό. Όταν το ψάρι είναι έτοιμο το μεταφέρουμε στο πιάτο μας και ρίχνουμε μέσα στο ίδιο τηγάνι τη μαρινάδα , δυναμώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις. Περιλούζουμε με αυτή το σολομό μας!!!
Ετοιμάζουμε και το κουσκουσάκι ή το συνοδευτικό της αρεσκείας μας  και σερβίρουμε!!!

Καλή σας όρεξη!

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...

σαλατες