tasteoflife.com.gr

logoBV 1BV1 1BV1 18

Κυρια πιατα

Τι να κάνουμε;…Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένεις . Η γρίπη , αμείλικτη χτυπά την πόρτα μας και παρ’ όλο που είναι ανεπιθύμητη θρονιάζεται χωρίς ίχνος συστολής και μας αναστατώνει…Οι γιατροί προειδοποιούν : Προσοχή στη διατροφή! Είναι ώρα για πολλά φρούτα για πρόσληψη βιταμίνης C οπότε προτιμάμε πορτοκάλια , μανταρίνια και ακτινίδια , ώρα για γιαούρτι , κυρίως αν έχει μπει στο πρόγραμμα και η αντιβίωση , ζεστά ροφήματα για ενυδάτωση του οργανισμού και τέλος η σούπα...η απαραίτητη  δυναμωτική σούπα η οποία πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες και σ’ αυτή την περίπτωση προτιμάμε το κοτόπουλο…
Φτιάχνουμε λοιπόν την πεντανόστιμη , δυναμωτική και ελαφριά σουπίτσα της “γρίπης”

soypa griph1
Υλικά  :

Ομολογώ πως το κρεμμύδι δεν το συμπαθώ και πολύ και συστέλλομαι  γι' αυτό , γιατί είναι  ένα εκλεκτό προϊόν της φύσης , πολύ νόστιμο και άκρως ευεργετικό… το συγγενικό του όμως πράσο το λατρεύω… τρελαίνομαι για πρασόρυζο , για αρμυρές τάρτες με πράσο , για χοιρινή τηγανιά με πράσο , για χοιρινό με πράσο αυγολέμονο …κλπ… όλα αυτά έπονται , καθώς ο χείμώνας είναι "επί θύρας" ... Το πρασόρυζο δεν το βάζω με όλα τα …γκουρμέ του κόσμου…κι είναι τόσο απλό φαγητό .

Δείτε το :

prasoruzo1
Υλικά :

Δεν το φτιάχνω και πολύ συχνά αυτό το φαγητό…μια-δυο φορές το χρόνο! Αλλά όταν θα το φτιάξω , θα το περιποιηθώ δεόντως και θα το απολαύσουμε δεόντως…Δε θέλω να είναι ένα απλό ψητό με πατάτες που το ρίχνουμε στο φούρνο και το βγάζουμε μετά από δυο-τρεις ώρες …και αυτό ήταν όλο . Το προσέχω πάρα πολύ , το ετοιμάζω στο ταψί με φροντίδα και αγάπη και το καλοψήνω . Θέλω να είναι ένα φαγητό-ποίημα καθώς πολύ δίκαια λένε : “το αρνάκι είναι ο βασιλιάς του κρέατος” . Το αρωματίζω με σκορδάκι και φρέσκια ρίγανη , το περιλούζω με μπόλικο χυμό λεμονιού , υλικά που θεωρώ απαραίτητα για την επιτυχία του και το ψήνω έτσι ώστε να μελώσει και να γίνει ένα “θαύμα”.
Δείτε το :

arnaki foyrnoy1
Υλικά :

Το τραπέζι των Χριστουγέννων για τους περισσότερους από μας έχει μια συγκεκριμένη γεύση , συγκεκριμένα χρώματα και συγκεκριμένα υλικά…σαν από θαύμα την ημέρα αυτή τα υλικά έχουν άλλη δύναμη , παίρνουν άλλη διάσταση και μαζί με την αγάπη και το κλίμα της γιορτής και της παρέας συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο . Η μεγάλη πρωταγωνίστρια της ημέρας αυτής λοιπόν , είναι η χωριάτικη κότα βραστή με σούπα αυγολέμονο , ένα παραδοσιακό και λατρεμένο φαγητό που πολύ σπάνια θα το προδώσει κανείς…Εναλλακτικά ωτόσο υπάρχει το”γλυκομαγειρεμένο” χοιρινό που αποτελεί το αντίπαλο δέος . Αν δεν το απολαύσουμε ανήμερα τα Χριστούγεννα το προτείνω ανεπιφύλακτα για την επομένη των Χριστουγέννων…

Δείτε το :

xoirino mayrodafnh1
Υλικά :

''Αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει'' λέει μια παροιμία….Η Μεσογειακή κουζίνα είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και φημίζεται για τα πολλαπλά οφέλη της στον ανθρώπινο οργανισμό… Δυνατό της σημείο το ελαιόλαδο αλλά και το τυρί φέτα , οι ελιές , η ρίγανη , η ντομάτα…..Εμείς δηλαδή που έχουμε το προνόμιο να '' μένουμε Ελλάδα '' να μην εκμεταλλευτούμε τους θησαυρούς της ελληνικής γης; 

Έτσι θα φτιάξουμε την πίτσα μας σήμερα: νόστιμη , απολαυστική , εκρηκτική…σαν τη Μεσόγειο….

Δείτε τη :

pitsa mesogeiakh2

Υλικά: ( Για δυο πίτσες 35εκ. ή για τρεις πιο μικρές)

Δεν το' χω σε καλό να τρώω φακές την Παρασκευή . Όταν ήμουν μικρή και γύριζα από το σχολείο η μητέρα μου στεκόταν στην πόρτα με ύφος σχεδόν απειλητικό και μου τραγουδούσε το τραγουδάκι : "Την Παρασκευή φακέεεεες….θα τις φας θέλεις δε θεεεεεεες" Πείσμωνα κι εγώ και έμενα νηστική εκείνη την ημέρα… Πολύ αργότερα καταλάβα ότι η πρόθεσή της ήταν να με διασκεδάσει..κι αυτή πολύ αργότερα κατάλαβε πως το μόνο που πετύχαινε ήταν ακριβώς το αντίθετο…Χρόνια μετά , απολαμβάνω τις φακές σαν αγαπημένο και πεντανόστιμο φαγητό….και αν μάλιστα συνοδεύονται κι από τσακιστές , πράσινες ελιές από τη Σελλασία Σπάρτης και φρέσκο , ζυμωτό ψωμί , αναλογίζομαι ότι δε θέλει τίποτε άλλο  ένας υγιής άνθρωπος για να 'ναι ευτυχισμένος….!!!!

Δείτε τες :

fakes1

Υλικά :

αν ψαχνετε για κατι συγκεκριμενο στο site γραψτε τη λεξη "κλειδι" και θα το βρειτε εδω...